BAM! Toyota GAZOO Racing wint 6 uren van Silverstone!

VLNR: Anthony Davidson, Sebastien Buemi, en Kazuki Nakajima - TOYOTA GAZOO Racing in Silverstone, UK

VLNR: Anthony Davidson, Sebastien Buemi, en Kazuki Nakajima – TOYOTA GAZOO Racing in Silverstone, UK

Hoe kun je het FIA World Endurance Championship 2017 (WEC) het beste beginnen? Juist, met een overwinning! En dat is precies wat Toyota GAZOO Racing heeft gedaan tijdens de 6 uren van Silverstone. Yes!

Weergoden

Heb je de race afgelopen weekend niet kunnen zien? Dan heb je wat gemist hoor. De race op Silverstone was allesbehalve eentonig. Na een droge start werd de race 45 minuten lang geteisterd door zware regenval en ook daarna goten de weergoden het nodige water op het glooiende asfalt van Silverstone.

Strategie

Je begrijpt, dat had de nodige invloed op de strategie van alle raceteams. De ervaren teamleden van Toyota GAZOO Racing hielden het hoofd koel en kozen ervoor om zowel de Toyota TS050 HYBRID #8 als #7 op slicks te laten rijden. Die strategie bleek een gouden zet voor auto #8. Letterlijk een gouden zet, want na 197 ronden ging auto #8 er met de gouden medaille vandoor. Well done Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima! Concurrent Porsche werd tweede.

Snelste rondetijd!

Ook een hele dikke pluim voor de Toyota TS050 HYBRID #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López. Die reed namelijk de snelste rondetijd! Helaas liep de auto zware schade aan de voorzijde op nadat de auto op hoge snelheid in de bandenstapel reed. José María López wist de hybride racer nog wel terug te rijden naar de pitsstraat waar de auto in slechts 66 minuten – daar kunnen autoschadeherstelbedrijven nog wat van leren – werd gerepareerd. Auto #7 werd terug in het deelnemersveld gebracht op de 26ste positie en werd uiteindelijk 23ste. Jammer. Maar toch, die fastest lap pakt niemand meer af.

Royal Automobile Club International Tourist Trophy

Er was reden voor een extra feestje, want de coureurs van TS050 HYBRID #8 werden bekroond met de Royal Automobile Club International Tourist Trophy: een autosportprijs die al sinds 1905 wordt uitgereikt. Leuk om te weten, maar ook grootheden als Tazio Nuvolari, Graham Hill en Stirling Moss kregen ooit deze prijs.

LEES OOK: Toyota FT-4X is té leuk om in productie te nemen (video)

Next: 6 Uren van Spa-Franchorchamps

En nu? Nu kijken we uit naar de 6 Uren van Spa-Franchorchamps in België. Tijdens deze race verschijnt Toyota GAZOO Racing met drie auto’s aan de start, zoals het team dat ook doet tijdens de 24 uur van Le mans op 17 en 18 juni. De derde auto met #9 wordt bestuurd door Stéphane Sarrazin, Yuji Kunimoto en Nicolas Lapierre. Tijdens alle andere WEC-races rijdt Toyota GAZOO Racing met twee auto’s.

Kalender FIA WEC 2017

 • 16 april – 6 Uren van Silverstone (Verenigd Koninkrijk) – 1ste Toyota GAZOO Racing
 • 6 mei – 6 Uren van Spa-Francorchamps (België)
 • 17-18 juni – 24 Uren van Le Mans (Frankrijk)
 • 16 juli – 6 Uren van Nürburgring (Duitsland)
 • 3 september – 6 Uren van Mexico
 • 16 september – 6 Uren van Austin (Verenigde Staten)
 • 15 oktober – 6 Uren van Fuji (Japan)
 • 5 november – 6 Uren van Shanghai (China)
 • 18 november – 6 Uren van Bahrein

3 reacties over “BAM! Toyota GAZOO Racing wint 6 uren van Silverstone!”

 1. Paul schreef:

  Geweldige race te volgen op motorstv.com met commentaar van Alart Kalf, Toyota heeft de eerste stap gezet naar het ultieme, de overwinning in Le-Mans en natuurlijk een mooie voorbereiding daarvoor is Spa Francochamp, nog geen uurtje rijden van Maastricht, dus kom genieten van een mooie dag op het circuit en het geweldige vermogen van “onze Toyota Gazoo Racing team.

 2. @Wim: Bedankt voor de felicitatie! 🙂 Groet, Frank.

 3. Wim schreef:

  Gefeliciteerd!


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.