Oui, oui: we pakken uit in Parijs!

toyota-parijs-c-hr

Wie in de periode 1 tot en met 16 oktober tijd heeft om de Autosalon van Parijs te bezoeken, doet er verstandig aan om even naar de Toyota-stand te lopen. We pakken namelijk flink uit, met als beursklapper natuurlijk onze nieuwe Toyota C-HR: de langverwachte coupé-achtige crossover voor het C-segment.

Toyota C-HR

De Toyota C-HR is een andere crossover dan je misschien gewend bent. En dat was ook de bedoeling. We wilden een vernieuwend design creëren waarvan mensen steil achterover slaan. Ook door het rijplezier. Eigenlijk een crossover die hebberig maakt en het segment opnieuw definieert. Aan jou het oordeel of we hierin geslaagd zijn. Kom je kijken in Parijs in HAL 4?

toyota-parijs-c-hr-2

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Naast de nieuwe Toyota C-HR hebben we natuurlijk nog veel meer nieuws om naar uit te kijken. Zo kom je voor het eerst oog in oog met de nieuwe Prius Plug-in Hybrid! Net als de nieuwe Prius bouwen we de Prius Plug-in Hybrid op het Toyota New Global Architecture (TNGA) platform. Ten opzichte van de vorige Prius Plug-in Hybrid is het elektrische rijbereik van de nieuwe generatie verdubbeld! Op een volle acculading (8,8 kWh lithium-ion batterij) kun je naar schatting meer dan 50 kilometer afleggen.

toyota-parijs-prius-plug-in-hybrid

Toyota FCV PLUS

Voor het eerst te zien in Europa is de… trommelgeroffel …Toyota FCV PLUS! Een innovatieve conceptcar waarmee we laten zien hoe brandstofcelauto’s een bijdrage kunnen leveren aan de toekomstige energievoorziening. De auto is perfect voor stedelijke gebieden, kan energie leveren aan de woning van de eigenaar en zelfs aan de lokale gemeenschap. Veel meer dan een auto dus en hij ziet er ook nog futuristisch uit. Zeker bekijken dus! Helaas mag je er niet in zitten, zoals bij de meeste conceptcars.

toyota-parijs-fcv-concept

De nieuwe Toyota GT86

Absoluut niet overslaan: de nieuwe Toyota GT86 met een nog scherper design en beter weggedrag. Aan het aandrijfconcept hebben we niets gewijzigd. Voorin ligt dus nog steeds een krachtige 2,0-liter viercilinder boxermotor met 147 kW/200 pk en een maximumkoppel van 205 Nm. Nog altijd is de GT86 een volbloed sportauto met achterwielaandrijving, een zeer laag zwaartepunt en een optimale gewichtsverdeling. Een feestje op wielen dus. De GT86 is overigens leverbaar vanaf 45.495 euro.

toyota-parijs-gt86

Aandacht voor Toyota GAZOO Racing

Verder is er op de beursvloer van Toyota aandacht voor Toyota GAZOO Racing: de overkoepelende naam voor alle motorsportactiviteiten van Toyota. Want ze doen veel! Denk bijvoorbeeld aan het World Endurance Championship (WEC) en vanaf 2017 neemt Toyota GAZOO Racing ook deel aan het World Rally Championship (WRC) met een spectaculaire Yaris.

toyota_yaris_wrc

Handig om te weten

Tot slot hebben we nog handige tips voor de beursbezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het adres, de ticketprijzen en openingstijden. Koop je tickets ook vooral online. Dat scheelt keiharde euro’s.

Locatie:

Paris Expo – Porte de Versailles
Place de la Porte de Versailles
75015 PARIS

Toyota-stand: HAL 4

Per auto: Via de snelwegen A1, A3, A14 en A15 volg Parijs en neem de westelijke ring. De afslag heet Porte de Sèvres of Porte de Versailles. Voor een overzicht van alle parkeermogelijkheden klik je hier.

Per vliegtuig: Air France & KLM Global Meetings geeft bezoekers van de autoshow korting op vliegtickets. De ID-code voor het evenement is 27757AF. Meer informatie is hier te vinden.

Entreeprijzen:

Volwassenen: 16 euro
Volwassene plus tiener (10-25 jaar): 25 euro
Kinderen jonger dan 10 jaar: gratis
Groepen (minimaal 15 personen): 14 euro per persoon

TIP: koop je tickets online en print ze uit. Zo loop je direct door naar de scanpoortjes. De tickets krijg je na aankoop toegestuurd per email. 

Openingstijden: Zaterdag 1 oktober tot en met zondag 16 oktober: 10.00 tot 20.00 uur, uitgezonderd de donderdagen 6 en 13 oktober en vrijdagen 7 en 14 oktober: 10.00 tot 22.00 uur.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.