Toyota GAZOO Racing opnieuw op podium (video)

Toyota GAZOO Racing eindigde als derde tijdens de 6-uursrace van COTA in Austin, Texas. Ons raceteam pakte een podiumplek na een spannende en snikhete race waarin lang werd gestreden om de overwinning.

De zesde race van het World Endurance Championship 2017 (WEC 2017) werd afgelopen weekend verreden op het Circuit of the Americas. De Toyota’s TS050 HYBRID herstelden zich na een teleurstellende kwalificatie en toonde een sterke performance. De TS050 HYBRID reed zelfs enige tijd aan de leiding, maar moest de twee Porsches uiteindelijk toch voorbij laten.

Tweede in algemeen klassement

De Toyota TS050 HYBRID #8 met de coureurs Sébastien Buemi, Stéphane Sarrazin en Kazuki Nakajima kwam na zes uur racen over een totale afstand van 1.058 km als derde over de finish, op ruim 21 seconden achterstand op de winnende Porsche #2. Daarmee staan we nog altijd stevig op de tweede positie in het algemeen klassement.

Coureurs Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López met de Toyota TS050 HYBRID #7 kwamen goed mee en eindigden als vierde. Daarmee finishten beide Toyota’s op dezelfde positie als hun startopstelling.

Snikheet

De 6-uursrace van COTA in Texas ging gepaard met temperaturen van rond de 34 graden Celsius. Bij dit soort temperaturen moet volgens de WEC-regels aan het einde van elke stint van coureur worden gewisseld. Bij de eerste rijderswissel was het, in tegenstelling tot de Porsches, nog niet nodig om banden te wisselen.

Door die snelle pitstop pakte wij de leiding in de wedstrijd, maar helaas kreeg de leidende Toyota te kampen met extra snelle bandenslijtage. Tijdens de tweede pitstop ging de Porsche ons voorbij. Na drie uur racen, met Mike op de tweede plaats en Sébastien op de derde plaats, kwam de safetycar de baan op en werden de vier LMP1-auto’s bij elkaar gebracht. De Porsches profiteerden op dat moment van een nieuwere set banden, waarmee zij sneller waren en de eerste en tweede plek konden veiligstellen.

Hooggespannen verwachtingen

We hadden uiteraard gehoopt op een overwinning, maar met nog drie races te gaan is nog alles mogelijk in het World Endurance Championship 2017. Met veel vertrouwen en hooggespannen verwachtingen bereiden wij ons nu voor op de volgende WEC-race op het circuit van Fuji (13-15 oktober 2017) in Japan. Onze thuisrace!

Bekijk hier de hoogtepunten van de 6-uursrace van COTA:

Een reactie over “Toyota GAZOO Racing opnieuw op podium (video)”

  1. M Bex schreef:

    Oke


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.