Leren lopen met een robot

Balance Training Assist ToyotaEen robot die je helpt met revalideren. Het kan! Toyota introduceert twee robots die geblesseerde mensen opnieuw leren lopen of balans leren houden. Ze worden vanaf dit najaar gebruikt bij twintig medische instellingen, waar ze zieke en geblesseerde mensen gaan helpen om sneller te revalideren.

De zogenaamde Walk Training Assist en Balance Training Assist maken deel uit van de Toyota Partner Robot Series. De robots worden sinds 2011 ontwikkeld in samenwerking met het Fujita Health University Hospital in de Japanse stad Toyoake. Tijdens het ontwikkelingsproces zijn de robots onderworpen aan verschillende tests. Ook is samengewerkt met verschillende medische instellingen. De robots werken nu zo goed, dat ze vanaf dit najaar écht gebruikt gaan worden.

Balans vinden
De Walk Training Assist kan vastgemaakt worden aan een verlamd been. Op die manier wordt de gebruiker geholpen met lopen en staan. De Balance Training Assist robot helpt patiënten de controle over hun balans terug te krijgen. Dat gebeurt door hun lichaamsbewegingen te laten zien op een computerscherm. De robots zijn eenvoudig te gebruiken en stimuleren motorisch leren.

Maak kennis
In Japan hebben deskundigen nu al kennis kunnen maken met de twee Training Assists. Daar zijn ze onlangs tentoongesteld tijdens een bijeenkomst van de Japanse vereniging voor revalidatiezorg. Nederland moet nog even op de robots wachten, maar tot die tijd zijn er al wel de foto’s!

Walk Training Assist

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.