Levertijden Toyota – Update 30 juni

Autofabriek Toyota

De Toyota-fabrieken draaien weer op volle kracht. De levertijd op de meeste modellen is daardoor terug op het niveau van voor de natuurramp. Hieronder tref je een overzicht aan van de levertijden van auto’s, zoals we die vandaag kunnen inschatten. Natuurlijk kan het zijn dat in jouw specifieke geval de levertijd afwijkt. Zie de opsomming hieronder dan ook als een richtsnoer.

iQ: Goede beschikbaarheid. Heb je een bijzondere wens, dan komt je auto in november of december.
Aygo: Goede beschikbaarheid. Meeste uitvoeringen zijn binnen 1 week tot 1 maand leverbaar. Heb je een bijzondere wens, dan komt je Aygo in augustus.
Yaris: Het huidige model is uitverkocht. Vanaf 13 juli kun je bij de dealer het nieuwe model bestellen!
Verso-S: Door de vele enthousiaste verhalen over ons nieuwe model, is de levertijd helaas opgelopen naar het einde van dit jaar.
Auris Full Hybrid: Goede beschikbaarheid. Voor speciale bestellingen is de levertijd tussen de 2 en 4 maanden.
Verso: Goede beschikbaarheid. Voor speciale bestellingen is de levertijd tussen de 6 weken en 3 maanden.
Avensis: Goede beschikbaarheid. Voor speciale bestellingen is de levertijd tussen de 6 weken en 3 maanden.
Prius: Goede beschikbaarheid van de gangbare uitvoeringen. Auto’s die speciaal moeten worden gebouwd, worden in november geleverd.
RAV4: Goede beschikbaarheid van de gangbare uitvoeringen. Auto’s die speciaal moeten worden gebouwd, worden in oktober geleverd.

Mochten er veranderingen optreden in de levertijden, dan laten we je dat natuurlijk zo snel mogelijk weten via dit blog. Voor de levertijd van jouw specifieke auto, kun je het beste even contact opnemen met je dealer.

264 reacties over “Levertijden Toyota – Update 30 juni”

 1. @Lex, vervelend om te lezen dat de ruitenwissers aan de voorzijde zijn gaan oxideren en dat je niet tevreden bent over de oplossing die de dealer je aanbood. Zijn er nog feiten of omstandigheden die nog niet bekend zijn bij de Toyota dealer dan hoor ik dat graag van je. Zou je in dat geval telefonisch contact met mij willen opnemen op het gratis telefoonnummer 0800-0369 of je contactgegevens naar mij willen doorsturen: http://www.toyota.nl/contact/index.tmex. Dan bekijk ik graag wat ik voor je kan doen.

 2. Lex schreef:

  Toch maar even via dit blog proberen….
  In 2009 mijn Corrola Verso gekocht van één jar oud met ong. 25.000 km. op de teller. Dierect vanaf het begin al (technische)probleempjes welke voornamelijk te wijten waren aan de Toyota dealer waar ik de auto gekocht had. Deze zijn uiteindelijk, min of meer naar tevredenheid opgelost na bemiddeling door de serviceafdeling van Toyota Ned. Wel ben ik blijven zitten met een gevoel van teleurstelling en ben ik het vertrouwen in het merk/organisatie toch wel een beetje kwijt.

  Inmiddels doet zich wéér het volgende probleem voor; Bij de ruitenwissers aan de voorzijde zijn de eerste gedeeltes (dus die onder de moterkap vandaan komen) gaan oxideren.
  Toen ik hier achter kwam ben ik hiermee naar mijn dealer gegaan en daar werd mij verteld dat dit een bekend probleem was, het kon geen kwaad aangezien het materiaal van aluminium is en dus niet kan roesten, en verder was er niets aan te doen behalve dan nieuwe stukken te laten monteren voor ca. 200,-
  Ik heb heb aangegeven dat ik daar geen genoegen mee nam en wilde graag dat zij het zouden uitzoeken bij Louwman. Een paar dagen later kreeg ik bericht dat er ook door Toyota Nederland niets aan gedaan zou worden, het was eenbekend fenomeen maar kon geen kwaad en tenslotte was de garantie van 3 jaar ook (net) afgelopen…..
  De dealer zat zelf ook een beetje met het gebeuren in z’n maag een heeft mij nog wel aangeboden om (kosteloos) de aluminium delen af te schuren en opnieuw te spuiten….. Netjes van de dealer maar een balmage van Toyota Nederland. Ik heb geen gebruik gemaakt van het aanbod van de dealer aangezien ik dan mijn auto een paar dagen moet missen, en bovendien vindt ik de gang van zaken ronduit belachelijk. Ik snap niet waarom Toyato Nederland zijn naam zo aan het verkwanselen is. De bekenden die de ruitenwissers op mijn auto zien en vragen wat er aan de hand is beginnen vol ongeloof te kijken als ik hen het verhaal over het gebrek aan service vertel.

  Zopu het geen idee zijn om óók de PR afdeling van Toyota mee te laten bepalen in garantiezaken? Wellicht zien zij wél in dat een raparatie/herstel van een paar tientjes (voor toyota) niet opweegt dan de negatieve reclame die het nu oplevert….

  met groet,
  Lex

 3. @Walter de Boer: voor de Prius Wagon kun je dakdragers bestellen. Ze zijn van het merk Thule. Het is ons niet bekend of het hierbij om het model 754 gaat. De consumentenprijs bedraagt €312,77 inclusief BTW.

  Voor het vervoer van fietsen leveren we een fietsendrager beugel. Hierop kan je een fietsendrager plaatsen. Of alle merken fietsendragers hierop passen weet ik helaas niet. Dit kan je bij de dealer uitproberen. Wij hebben zelf twee dragers in ons assortiment, namelijk de G2 en Euroclick Ride. Dit alles kun je terugvinden op onze accessoirekiezer. http://www.toyota.nl/own/accessories/index.tmex

 4. Walter de Boer schreef:

  Zijn de dakdragers voor de Prius Wagon al bekend? Zijn deze van het merk Thule? Klopt het dat het de 754 is?

  Verder nog de volgende vraag: kan onder de Prius Wagon een trekhaak tbv een fietsdrager worden bevestigd?

 5. @Johan van Laar, Maar natuurlijk is dit blog nog actief! Mocht je een vraag hebben dan kun je die hier plaatsen. Nóg makkelijk is het om even contact op te nemen met het Toyota Informatie Center. Wij zijn elke werkdag bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800-0369 of per mail: http://www.toyota.nl/contact/index.tmex.

 6. Johan van Laar schreef:

  Is deze blog nog actief?

 7. @Jos: op bladzijde 153 van het boekje “Yaris handleiding audio-/navigatiesysteem” staat hierover een uitleg. Hieronder de link naar de digitale versie van de handleiding.

  http://bit.ly/N3FFWI

  Let op: het nummer in het pdf programma is waarschijnlijk anders dan die op de bladzijdes staan.

 8. Jos schreef:

  Hallo,

  ik heb een Toyota Yaris met het Toyota Touch systeem.
  Nu ondersteunt mijn telefoon (nokia 6300) het versturen van contactpersonen niet.

  Hoe kan ik handmatig de nummers toevoegen of aan mijn belhistorie namen toevoegen?

  Met vr.gr.
  Jos

 9. @Xavier In aanvulling op mijn vorige bericht: het naafgat van de Prius Wagon is 60,1 mm breed!

 10. @Xavier De specificaties van de Prius Wagon zijn als volgt:

  Steek: 5×114,3.
  ET-waarde: 39.

  Wat exact de waarden zijn van het naafgat zoek ik nog even voor je op!

 11. Xavier schreef:

  Excuus, gaat om naafgat en ET-waarde, steek is 5×100 denk ik….

 12. Xavier schreef:

  Zijn er van de Prius Wagon al gegevens bekend van de velgmaten? Ik zie dat het 5-gaats velgen zijn, maar wat is de ET-waarde en steek? Ik heb 2 dealers bezocht en die wisten het mij niet te vertellen. Ze gokten op dezelfde maat als het model Prius 2012, maar ik weet het graag zeker!

 13. @Nico Voor het Toyota Touch systeem worden naar alle waarschijnlijkheid geen firmware updates beschikbaar gesteld zoals bij het Toyota Touch & Go systeem. In het Toyota Touch systeem is ook niet zichtbaar welke versie van de software is geïnstalleerd. Deze firmware updates zijn ook niet nodig, aangezien dit systeem geen updates nodig heeft voor de werking van het navigatiesysteem of de koppeling met de Touch & Go Toolbox.

 14. @Nico Goede vraag! We gaan het voor je uitzoeken en komen daar zo snel mogelijk op terug!

 15. Nico schreef:

  Ik heb een nieuwe Yaris Aspiration, met daarin het standaard Touch systeem (dus zonder navigatie).

  Hoe kan ik zien welke firmware daarin draait, en hoe kan deze firmware geupgrade worden ? Ik zie dat Toyota dit voor de Touch & Go piekfijn geregeld heeft, maar kan het voor de Touch niet ontdekken.

  Wie weet meer ?

 16. @Peter Het klopt inderdaad dat in bepaalde landen het niet meer is toegestaan om software te gebruiken waarmee flitspalen worden aangekondigd. Het Toyota Touch & Go systeem bevat in deze landen dan ook geen flitspaleninformatie. Het verwijderen van de flitspalensoftware is dus ook niet nodig. Dit is overigens ook niet mogelijk. Wel kan deze worden uitgeschakeld. De flitspaleninformatie kunt u uitzetten door bij “Opties” voor “Kaartinstellingen” te kiezen en daar het vinkje bij “Toon veiligheidscamera’s” weg te halen.

 17. Peter schreef:

  Steeds meer landen verbieden de flitspalenservice op je navigatiesysteem. Uitschakelen alleen in niet voldoende. Hoe verwijder ik de flitspalensoftware van mijn touch en go navigatiesysteem?

 18. @ Thierry Coree

  De specificaties en beschikbare opties voor ieder model wijken per land af. Je bent niet de enige met deze vraag en daarom zijn we in overleg gegaan met de fabrikant. Ook wij zien namelijk graag dat dit accesoire in Nederland als achteraf montage leverbaar wordt.

  Over de prijs en exacte leverdatum is helaas nog geen informatie bekend. Mocht er meer informatie over dit onderwerp komen dan laten we dat vanzelfsprekend via dit blog weten.

 19. Thierry Coree schreef:

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik sta op het punt om zakelijk voor de 3e keer een nieuwe toyota te bestellen. En ditmaal is het de Yaris geworden. Nu schets mijn verbazing dat als je een 1.0 besteld je geen mistlampen kan bestellen??? Terwijl het in Belgie gewoon te bestellen is voor 160,-??

  DRV zou een goeie vervanger zijn qua veiligheid, maar 625,- voor een setje ledstrips? Ben wel goed, maar niet gek.

  Graag uw reactie.

 20. @ Robert Hubert De Toyota Prius Wagon is leverbaar vanaf juni 2012. Wat de exacte levertijd is van de door jou bestelde Toyota Prius Wagon kun je het beste navragen bij je Toyota dealer of je leasemaatschappij.

 21. Robert Hubert schreef:

  Is er al iets bekend over de levertijd van de Prius Wagon? Heb een leasecontract hiervoor afgesloten (begin februari) maar levertijden zijn blijkbaar nog niet bekend. Op ze website staat “zomer 2012” maar dit is een erg rekbaar begrip.

 22. @ t sytsema Het totale trekgewicht van de Prius Wagon is op 0 kilogram vastgesteld en mag dus inderdaad niets trekken. Het is dan ook bij wet verboden om een aanhanger in welke vorm dan ook te trekken omdat op het kentekenbewijs komt te staan dat het toegestane aanhangergewicht ‘0 kilogram’ is. Helaas kan dit niet worden aangepast.

 23. t sytsema schreef:

  ik stond op het punt om een optie te nemen op de prius wagon (vind het een mooi stukje techniek en ook een mooie automobiel) , maar nu blijkt dat er niet eens een trekhaak onder kan!! ik heb geen caravan , maar regelmatig de fietsen achterop, en OOK een karretje trekken is wel het minste! kortom: toyota had mij een prius wagon kunnen verkopen ,als er een normale trekhaak onder zou kunnen. gemiste kans! toyota doe er wat aan, ik heb inmiddels gemerkt dat ik niet de enige ben.

 24. @rob, Daar kan niet direct antwoord op gegeven worden. Er zijn namelijk verschillende maten die kunnen afwijken waardoor velgen niet zomaar overgezet kunnen worden. Let bijvoorbeeld op de steek, ET waarde en de velgbreedte. Als deze maten te veel afwijken is er een kans dat de band gaat aanlopen bij het sturen of het inveren.
  De steek is het aantal gaten voor de wielbouten en de diameter van de cirkel door de vier of vijf gaten.
  De ET waarde is van belang om de velg niet te ver uit de wielkast te laten steken of te diep in de wielkast te plaatsen. Uitleg kunt u hier vinden.
  Wanneer je die informatie hebt kan je het beste contact opnemen met jouw Toyota dealer om zeker te zijn dat deze velgen gebruikt kunnen worden.

 25. rob schreef:

  Ik kan van iemand met een skoda octavia een set winterbanden met velg overnemen. Passen deze onder een corolla verso business 1.8 automaat?

 26. Remko Stilting schreef:

  @Aldo
  @Peter

  Dat de Verso S zonder cruise control wordt geleverd is een bekend verhaal. Ik heb op mijn verso s cruise control laten plaatsen. En het werkt voortreffelijk. Het is even wennen met de cruise control die ik op mijn verso (de grote broer van) had. Hij zit iets verder weg. Ik ben het niet met @ Peter eens. Je moet er even aan wennen. Het door hem ervaren probleem herken ik niet!

 27. @ Simon Heerens De eerste leveringen van de Prius, modeljaar 2012, vinden plaats in maart van dit jaar. Indien u een nieuwe Toyota besteld is de levertijd altijd afhankelijk van het model en de uitvoering waarvoor u kiest. Het klopt dat, indien u nu een Toyota Prius besteld, deze medio juni 2012 geleverd wordt. Voor de exacte levertijd kunt u het beste contact opnemen met uw Toyota dealer.

 28. Simon Heerens schreef:

  In december 2011 is de bestelling geplaatst voor een Toyota Prius.
  Word ik gebeld door de dealer met de mededeling dat hij pas in juni 2012 geleverd gaat worden omdat ze dan pas weer leverbaar zouden zijn. Maar als ik moet geloven wat ik hier lees klopt dit verhaal niet.
  Kan iemand mij hier duidelijkheid over geven.

  gr Simon

 29. Peter van den Broek schreef:

  Beste Aldo,

  Ik ben sinds november in het bezit van een nieuwe Verso-S met een door de dealer ingebouwde cruisecontrole. Op mijn vorige auto, een corolla stationwagon, zat standaard een cruisecontrole. Deze cruisecontrole was duidelijk beter dan die nu op mijn Verso S zit. Er zit een duidelijke vertraging in en hij is gebruiksonvriendelijker.

 30. @Aldo van Broekhoven, Uw Toyota dealer kan inderdaad de cruise control als accessoire leveren. Dit systeem is voor de Toyota Verso-S ontwikkelt en uitgebreid getest. De prijs van dit systeem bedraagt €644,-. De cruise control wordt bediend door middel van een hendel op de stuurkolom. Het verandert dus verder niets aan de aanblik van het dashboard. U kunt de cruise control hendel zien op onze Accessoirekiezer. Kies de Toyota Verso-S CVT. Selecteer dan onder stap 2 de optie Elektro en daaronder de optie Cruise Control. Ik wens uw schoonouders alvast veel rijplezier in de Toyota Verso-S met cruise control, mochten ze er voor kiezen.

 31. aldo van Broekhoven schreef:

  Mijn schoonouders hebben bijna een Verso S met autoaat gekocht. Bijna, want nadat ik op hun verzoek in de specificaties ben gedoken, kwam ik er erachter dat er geen cruise control op zit. En daar waren ze wel van uitgegaan (door de dealer was ook niet gemeld dat deze er niet op zat). Dat voor een auto van dik € 23.000,–. Volgens de dealer ook niet af fabriek in te bouwen. Moet na aflevering plaatsvinden. Hij had daar nog geen ervaring mee. Vraag is hoeveel dit “grapje” gaat kosten, waar deze geplaatst gaat worden (het dashboard zal er wel niet fraaier van gaan worden vrees is) en hoe deze bedient wordt. Ook ben ik benieuwd hoe de praktijkervaringen zijn. In het recente verleden zelf een auto met achteraf ingebouwde cruisecontrol gehad en die werkte niet feiloos en met enige vertraging

  Groeten,

  Aldo van Broekhoven
  Malden

 32. @ Oscar Macco

  Helaas kan ik deze vraag niet direct beantwoorden. Ik weet namelijk niet welke afspraak de leasemaatschappij met jou óf met de leverende dealer heeft gemaakt. Mijn advies is dan ook om even contact op te nemen met jouw leasemaatschappij. Zij hebben het ordernummer en beschikken over alle informatie over de levering. Bij onduidelijkheden of vragen kan je ook nog even met mij bellen via het gratis telefoonnummer 0800-0369.

 33. Oscar Macco schreef:

  Vraag betreffende de levertijd,
  Via Leaseplan is er voor mij een nieuwe Prius Business besteld.
  Deze is ongeveer in oktober 2011 besteld, via Leaseplan kreeg ik te horen dat de auto +/- week 08 2012 wordt verwacht.
  Ik vraag me nu af of ik het 2012 model ga krijgen?
  Kunt u mij hier meer over vertellen?

  BVD.

 34. gerrit schreef:

  beste Leon
  ik ben inmiddels ook in het bezit van een witte Yaris en moet zeggen
  dat de drv zoals bij jou gemonteerd de auto net dat beetje extra geeft ,is niet alleen goed voor de veiligheid overdag maar ziet er dus ook nog eens goed uit
  ff sparen dus
  de auto bevalt prima na jaren te hebben gereden in een nissan primera

 35. @Michiel, Er is inmiddels al meer bekend over de dagrijverlichting voor de Toyota Yaris. In deze blogpost kunt u alle informatie over deze nieuwe accessoire vinden.

 36. Michiel schreef:

  @toyota, is er inmiddels al wat meer bekend?

 37. Michiel schreef:

  @Leon, ziet er mooi uit vooral mooi afgewerkt zo

  waar ik me alleen zorgen om maak is dat iedere yaris dadelijk een eigen versie heeft ipv 1 standaard want bij de dealer waar ik hem heb besteld maakte ze ook drv maar die deden dat met een ledstrip onder de koplamp.

  en de fyll hybrid heeft het straks in zijn koplamp, de halfords setjes komen in de grill

  dus ik wacht heel even af

  (vind die 50% optie bij licht aan wel echt goed gemaakt vraag me alleen af hoe men dat heeft gedaan)

 38. @Elly, Zodra er Apps beschikbaar komen dan worden deze weergegeven op de my.toyota.eu site te staan. Helaas kan ik geen lijst laten zien met geplande introductiedata van nieuwe apps. bezoek daarom regelmatig de website om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

 39. Leon schreef:

  Zoals beloofd hier de foto’s van mijn nieuwe yaris met dagrijverlichting
  Deze is gemonteerd in Duitsland bij een Toyota dealer volgens de Europese norm
  Ik ben er erg blij mee, het maakt de yaris echt compleet
  Kijk zelf maar op de volgende link

  http://www.leontouw.tumblr.com

 40. Elly schreef:

  @toyota service

  Ik heb een vraag over touch and go.

  wat is het tijdspad dat er nog meer apps worden aangeboden?
  Fuel zou in december beschikbaar zijn.

  en waar ik nog op zit te wachten is een twitter en een facebook app.

  wat zit er nog meer in de pijplijn aan apps?
  zouden jullie een lijstje kunnen maken wat wij nog kunnen verwachten?

  ik ben heel tevreden over touch and go

  met vriendelijke groet Elly

 41. Michiel schreef:

  nouja, ik koop een auto omdat ik hem ook mooi vind en niet alleen mij doel dient

  en ja, ik hou nu eenmaals van mooie vormgeving en verlichting hetzelfde geldt ook voor het touch & go systeem wat ik mooi vind. (lekker van deze tijd)

  Ook moet ik even vermelden dat de nieuwe yaris strakker en sportiever oogt en een hyper modern touch & go systeem heeft gekregen om juist de jongere generatie aan te spreken zodat ook zij een yaris willen kopen.
  Alleen al vanwege die doelstelling is de DRV een belangrijk element

  Daarbij vind ik persoonlijk nog eens dat een auto die wordt gekocht in 2012 ook aan allee nieuwste eisen van 2012 moet voldoen ongeacht of het typegoedkeuring al van 2010 is.
  Als ik nu een tomtom koop krijg ik toch ook de kaart van 2012 of in iedere geval de laatste nieuwe en niet 1 van 2 jaar oud die dus al niet meer klopt. (of je krijgt een gratis update)

  Maarja wie weet, ik heb hem gisteren besteld en wacht netjes af wat Toyota Nederland gaat doen omtrent de DRV.

  mvg
  Michiel

 42. Ron schreef:

  Ik heb ook een nieuwe Yaris besteld, en het schijnt door het inbouwen van een relais relatief goedkoop mogelijk te zijn om dagrijverlichting te hebben, echter geen LED. Maar wat is nu belangrijker, zien of gezien worden. Het wordt een beetje een LED hype omdat iedereen dat heeft, maar dat is het uiteindelijke doel van DRV niet, LED of geen LED dat doet er niet toe.

 43. Hans schreef:

  Na de berichten hieronder gelezen te hebben begrijp ik dus dat de ledverlichting voor de Yaris verschilt per land en dat het hier nu nog niet te krijgen is? Ik lees al in berichten van november dat het iedere keer einde van de maand zou zijn.

  Vind dit persoonlijk toch een een misser van Toyota vooral omdat net deze lampjes de auto een andere blik geven(sportiever of degelijker), iets wat voor de meeste mensen doorslaggevend is bij de aanschaf van een nieuwe auto.

  Ben wel benieuwd of Toyota de Yaris rijders gaat helpen hierbij want de bedragen die ik hier lees zijn niet mis.

  Groetjes,
  Hans

 44. @ Michiel Binnenkort kunt u de dagrijverlichting voor uw Toyota Yaris als dealeroptie/asseccoire bestellen bij uw Toyota dealer. Dit geldt zowel voor mensen die inmiddels al in de nieuwe Yaris rijden als voor mensen zoals u die hem nog willen bestellen. Meer informatie over de prijs en de specificaties van de nieuwe dagrijverlichting kunnen wij u aan het einde van deze maand geven.

 45. Michiel schreef:

  @Frank, komt toyota dan de huidige mensen tegemoet ermee? of blijft dit echt optioneel voor een auto uit 2012?

  Ik wil maandag dus definitief een bestelling plaatsen voor een nieuwe yaris maar zou toch graag drv erop willen (zonder kapitalen ervoor neer te leggen – €500,- = 3,5% van de auto voor een paar led lampjes?)

  @Leon, ben zeer benieuwd hoe het uitziet bij jou en welke kleur jij hebt gekozen
  (ben aan het twijfelen welke kleur ik moet kiezen:))

 46. Leon schreef:

  Wel typisch dat Toyota erg ver vooruit denkt
  Kijk naar de hybride auto’s
  Maar wel voor het gemak even vergeet dagrijverlichting als standaard
  In de yaris te bouwen.
  Want zo zie ik het toch,kijk nu naar de facelift van de aygo
  Jawel met dagrijverlichting als standaard
  Ik ga vandaag foto’s maken hoe mijn orginele yaris dagrijverlichting eruit ziet in mijn nieuwe 2011
  Zoals deze gemonteerd is bij een toyota dealer in Duitsland
  Ik zal een link zetten op dit voor de liefhebbers

 47. @ Michiel @ Elly Wij als importeur begrijpen dat er onder de Toyota Yaris rijders veel vraag is naar dagrijverlichting voor de Toyota Yaris. Wij hebben hier dan ook al over onderhandeld met de fabriek. Helaas gaf de fabriek aan dat ze daartoe “geen mogelijkheid zagen”. Wij kunnen de dagrijverlichting in Nederland dan ook niet aanbieden als fabrieksoptie.

  Binnenkort kunnen wij de dagrijverlichting wel aanbieden als accessoire. Aan het einde van deze maand verwachten wij u daar meer over te kunnen vertellen.

 48. Elly schreef:

  @remy
  maar omdat de dagrijverlichting niet op de nieuwe yaris zit, is het dan niet verstandiger om bij de toyota fabriek te onderhandelen over de verlichting voor de yaris, voor Toyota is klant tevredenheid erg belangrijk. als ze klanten tegemoet komen door een scherpe prijs af te geven voor de dagrijverlichting. hebben ze die klanten vast en zeker in hun zak.

  heb je al enig idee wanneer er een prijs bekend wordt?

  groet Elly

 49. Michiel schreef:

  en nu is het zelfs al bekend voor de aygo

  http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/toyota/11242812/__Nieuw_design_voor_Toyota_Aygo__.html

  blijkbaar toch zeer moeilijk om iets te beslissen voor de yaris

 50. @Ron, Voor accessoires die niet af fabriek leverbaar zijn zoeken wij naar een lokale toeleverancier. Hierdoor kunnen de specificaties en prijzen van deze accessoires per deelmarkt verschillen.

 51. Ron schreef:

  Ondanks dat de nieuwe Yaris die in Nederland geimporteerd wordt goed aangekleed is in vergelijking met zijn Europese broertjes zoals in Duitsland Frankrijk en Belgie (leuk dat toyota worldwide, Toyota’s bekijken op de Filipijnen bijvoorbeeld) valt mij toch 1 ding op, waarom kost de dagrijverlichting zoals omschreven geplaatst in de bumper in duitsland maar 250 euro? Spatlappen van de Yaris zijn in DLD ook stukken goedkoper (meer dan de helft). Ik snap best dat Louwman geld wil verdienen en misschien een aangekledere Yaris levert in Nederland dan bijvoorbeeld Duitsland dat doet aan zijn klanten, maar moet dit terugverdient worden op de accessoires? Dit is trouwens geen klacht maar een constatering waar ik bedenkelijk van ga kijken.

 52. @Michiel, Daar kunnen we nog geen antwoord op geven. We weten nog niet hoe de prductie versie van de Toyota Yaris Hyride er uit komt te zien. De specificaties zijn ook nog niet vrijgegeven.

 53. Michiel schreef:

  @toyota

  nu vraag ik me even 1 dingetje af, zijn de koplampunits van de yaris full hybrid hetzelfde als de gewone yaris?? (oftewel passen ze ook in de gewone nieuwe yaris?)

  want deze hebben ook drv erin 🙂

  mvg

 54. Michiel schreef:

  @leon

  mja mijn email adres hier neerzetten… even anti-spam technisch gaan doen

  mijn voorletter + hc.schreurs dat aap geval en dan home . nederland

  ben zeer benieuwd naar een complete foto van de voorkant (ook met lampen aan natuurlijk)

  alvast bedankt

  gr
  Michiel

 55. Leon schreef:

  @michiel

  Geef je mail adres maar dan krijg je natuurlijk wat foto’s

  Ik was gisteren nog bij mijn dealer en die vond het geweldig

  Hij begreep ook niet waarom toyota nederland het wiel opnieuw wil uitvinden
  Terwijl het er al is

  Groetjes leon

 56. Michiel schreef:

  @Leon,

  heb je hier foto’s van? want vind de foto van de DRV onder de gril inderdaad wat eenvoudig uitzien (maar nog altijd beter dan niets natuurlijk)

  ben zeer nieuwsgierig naar jou resultaat

  @Toyota , welke versie krijgen wij en hoe duur? want wil ook een yaris kopen (komen dan in februari binnen volgens de dealer) maar wil dan ook zsm DRV maar van te voren graag duidelijkheid

 57. Leon schreef:

  DAGRIJVERLICHTING !!!

  Vandaag maar eens naar duitsland gereden naar een toyota dealer
  Die heeft voor mij orginele Toyota dagrijverlichting ingebouwd
  zoals deze door toyota wordt geleverd
  Het is echt prachtig geworden ze zijn 3 uur bezig geweest maar dan heb je ook wat.
  Niet zoals hij in de nederlandse brochure staat in de grill
  maar in de BUMPER precies onder de koplampen
  Met een mal is er een opening in de bumber gemaakt,waar daarna een kustof passtuk erin wordt gezet,mooi in de kleur van de auto gespoten.coolwhite 068 in duitsland pianoweiss 068
  daarin is de dagrijverlichting geplaats.
  Omdat deze in de bumper zit loopt hij mooi gestroomlijnd mee met de auto er zitten 5 helder witte leds in die vol branden bij het starten van de auto,en 50% gedimd worden bij het voeren van stadslicht of dimlicht zoals het dus europees in de wetgeving staat.
  Het staat echt helemaal geweldig,
  oja en nu het belangrijkste de prijs,
  zoals hij nu in mijn auto zit was ik totaal met inbouwen en btw precies 500 euro kwijt
  Aangezien hij niet in de gril zit maar echt voor de yaris in de bumper het geld waard.
  Voor de liefhebbers maak een afspraak in duitsland voor je yaris
  Ik denk namelijk dat de nederlandse versie de dagrijverlichting van de gril wordt
  Groetjes een zeer trotse Yaris bezitter.

 58. Frank schreef:

  Probleem met de USB is verholpen.
  Moest nieuwe software geladen worden in het systeem.

  Verder een cruise control laten inbouwen.
  Hoop dat de auto dan nog zuiniger is op vooral lange ritten.

  groetjes
  Frank

 59. @ Elly

  Jouw reactie is begrijpelijk. Over de prijs van dit accessoire kan ik helaas nog niets melden. Wij zijn hierover nog in onderhandeling met de fabrikant. Zodra de prijs bekend is laten we dit op het blog even weten.

 60. Elly schreef:

  Beste mensen van toyota,

  ik heb veel verhalen hier gelezen over DLV van de nieuwe Yaris

  kunnen jullie de yaris rijders niet tegemoet komen, die er echt van balen dat er geen dagrijverlichting op hun nieuwe yaris zit?

  het zou vriendelijk zijn als jullie dat als nog zouden doen.
  u zou een hoop mensen blij maken.

  met vriendelijke groet Elly

 61. @ T. Maas Op dit moment is de verwachte levertijd van de de Yaris 1.0 VVT-i Aspiration twee maanden. Als u dit model nu bestelt wordt hij in februari 2012 geleverd.

 62. T. Maas schreef:

  Hallo,

  Kunnen jullie mij bij benadering vertellen wat op het moment de verwachte levertijd is voor het hieronder vermelde model?

  Yaris
  5-deurs
  1.0 VVT-i
  Handgeschakeld
  Aspiration
  Summer Red metallic (3N8)
  Climate control

  mvg

  T. Maas

 63. @Frank, Vervelend te lezen dat u nog geen enkele USB stick heeft kunnen uitlezen in uw nieuwe Toyota Verso-S. Wat hier de oorzaak van is kan ik u helaas niet vertellen. Uw Toyota dealer kan hier uitkomst bieden door deze situatie te onderzoeken.

 64. Frank schreef:

  Net een nieuwe Verso- S maar krijg de USB niet aan de gang.
  Verschillende USB sticks en MP3 spelers gebruikt maar in het selectiescherm kan ik USB niet kiezen.
  Bluetooth, telefoon etc werkt allemaal wel.

  Wat kan dat zijn ?

 65. Leon schreef:

  Het maakt de yaris gewoon af,met dagrijverlichting is er al een datum bekend
  Wanneer ik hem kan bestellen bij mijn dealer

 66. @Leon Ik begrijp je teleurstelling helemaal. En het is ook lastig uit te leggen waarom de Full Hybrid Yaris straks wél standaard dagrijverlichting (DRL) heeft en jouw benzine Yaris niet. Maar dat heeft alles te maken met Europese regelgeving. Voor de typegoedkeuring van een benzine of diesel Yaris was DRL geen vereiste, voor de Full Hybrid versie wel.

  Hoewel we niet voorzagen dat de vraag naar DRL ineens zo explosief zou toenemen, hebben wij als importeur al wel in een vroegtijdig stadium geprobeerd om DRL ook op de benzine en diesel Yaris (als optie) aan te bieden. Helaas gaf de fabriek aan dat ze daartoe “geen mogelijkheid zagen”. Zelfs in landen waar dagrijverlichting verplicht is – zoals in een aantal Scandinavische landen, waar de lampen van een rijdende auto altijd aan moeten staan – is het soort DRL waar jij op doelt (een streep met LED-lampjes) een accessoire.

  Laat alsjeblieft duidelijk zijn dat we scherpe kritieken als die van jou zéér serieus nemen en ook gebruiken om dit soort discussies met de fabriek in het vervolg in jouw voordeel te beslechten.

 67. @ Toyotakoper Mijn excuses. Ik zat nog met de nieuwe Yaris in mijn hoofd!

  @ Pepijn Je hebt dus een nieuwe Prius besteld (en geen Yaris). Het model 2012 wordt vanaf maart 2012 uitgeleverd. Aangezien je aangeeft dat je Prius in januari 2012 geleverd wordt ga ik er vanuit dat dit nog niet het nieuwe model is. Voor meer informatie wil ik je graag doorverwijzen naar je Toyota dealer.

 68. Leon schreef:

  Jullie gaan me toch niet vertellen dat op de yaris hybrid Wel standaard Dagrijverlichting zit.
  Als ik zo naar de foto kijk in de nieuwe autoweek test
  Dit kan je niet maken tegenover mensen die de gewone yaris gekocht hebben en dit straks
  Als assesoires moeten bijbetalen

 69. Toyotakoper schreef:

  @ Frank.

  WOW is dit nieuw bij Toyota, Pepijn bestelt een Prius en krijgt een Yaris? Ik heb een Yaris besteld wordt dit nu een Aygo of een Avensis?

 70. @ Pepijn De nieuwe Yaris, model 2012, is sinds 14 juli 2011 te koop. Ik ga er vanuit dat u hem na deze datum besteld heeft en ook u dus straks in een mooie nieuwe Yaris rond kunt rijden!

 71. Pepijn schreef:

  Volgens de dealer wordt mijn Prius in Januari geleverd (eindelijk). Is dat dan een model 2012, aangezien ik hem al een paar maanden geleden heb besteld?

 72. @ Toyotakoper De dagrijverlichting voor de nieuwe Yaris is binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar. In Duitsland wordt deze inderdaad al verkocht. Aangezien wij merken dat er ook in Nederland erg veel vraag naar is wordt er momenteel hard gewerkt om deze ook in Nederland zo snel mogelijk aan te kunnen bieden. Echter, wanneer wij een product als dagrijverlichting in Nederland willen verkopen moet ook deze in Nederland beoordeeld en getest worden. Vandaar dat we u nog héél even om geduld vragen.

 73. Toyotakoper schreef:

  @ Susan.

  Dit klinkt niet goed. Op 12 december schrijft je collega Frank dat ik nog heel even geduld moet geduld moet hebben, maar dat de dagrijverlichting begin 2012 beschikbaar komt. Jij schrijft nu al over eind januari. Waarom nemen jullie niet gewoon de Duitse versie over, is toch Europa?

 74. Leon schreef:

  Dankjewel voor de snelle ractie,hopelijk kan ik mijn nieuwe yaris snel voorzien van dagrijverlichting,
  Dan pas is tie voor mij compleet
  Hopelijk valt de prijs mee in duitsland kost deze 278 euro exl montage

 75. @Leon
  De fabrikant levert nog geen accessoire voor dagrijverlichting. Dit betekent dat importeurs deze zelf moeten ontwikkelen, testen en inkopen.
  Tijdens de introductie van de Yaris hebben we de noodzaak van dagrijverlichting niet geheel overzien. Dat vinden we erg jammer.
  Dankzij reacties van onze klanten zijn we druk bezig deze achterstand in te halen. Wij verwachten eind januari meer informatie te hebben.
  Zodra er meer bekend is melden we dat natuurlijk op ons blog.

 76. Leon schreef:

  Dagrijverlichting waar????

  Ik heb nu een maandje mijn nieuwe yaris,hij bevalt me zeer goed.
  Echter kwam ik er al snel achter dat er dagrijverlichting als optie bij kon
  Op de website van toyota engeland stond deze al vanaf het begin op de website.
  Nu dus ook in duitsland

  Mijn dealer wist nog van niets en ook de toyota nederland niet na een telefoontje
  Nog weten ze niet wat de prijs wordt en of het dezelfde uitvoering is als in duitsland

  Ik denk dat toyota nederland eens verder moet kijken dan hun neus lang is
  Als ze hun huiswerk goed doen kunnen ze prijzenvergelijken met duitsland wat betreft andere assesoires.
  En als ze de brochure van duitsland bekijken is het exact dezelfe dagrij verlichting als in nederland die in de brochure staat
  Achja en wat kost een telefoontje naar een duitste dealer voilla
  Mischien wisten ze niet dat er in duitsland ook toyota verkocht wordt.

  Dus toyota nederland doe je huiswerk,jammer dat ik dat heb moeten doen.

 77. @ Toyotakoper Het klopt dat de dagrijverlichting voor de Yaris op dit moment nog niet beschikbaar is. De verwachting is dat deze begin 2012 beschikbaar zal zijn. Nog heel even geduld dus.

 78. Toyotakoper schreef:

  Peter, Frank, nog steeds geen nieuws over de dagrijverlichting voor de nieuwe Yaris. Waarom loopt Nederland zoveel achter op Duitsland waar het al maanden wel gewoon een accessoire is en in de prijslijsten staat. Ook bij de autotest in het Algemeen Dagblad was er verbazing over het feit dat dit veiligheidsitem niet standaard/leverbaar is.

 79. @ Ineke

  Vervelend te horen dat u op dit moment niet weet wanneer de auto exact geleverd gaat worden. De productie van de auto en het daadwerkelijke transport naar de dealer is een vrij complex proces. Uiteraard werkt Toyota met planningen en naarmate je dichter bij de verwachtte leverdatum komt, des te specifieker kunnen we de leverdatum van jouw Toyota aangeven. Daarbij moet ik wel opmerken dat zodra de auto bij de dealer is neergezet er ook nog een afleveringsbeurt moet worden ingepland. Hier zal de dealer zelf een planning op moeten afgeven.

  Aan de hand van het ordernummer kunnen we uw auto traceren. Dit nummer is alleen bij de dealer bekend. Neem even contact met ons op zodat we wat extra gegevens kunnen achterhalen. Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-0369.

 80. Ineke schreef:

  Ik zie de levertijd van de nieuwe Toyota Yaris niet staan. Ik heb hem in oktober besteld, en zou hem uiterlijk in december krijgen. Het is nu 5 december en ik zit met smart op een leverdatum te wachten. De dealer zegt alleen dat ik wel gebeld wordt als hij er is (“don’t call us, we call you”). Waarom is de dealer niet in staat mij een levertijd te geven, of tenminste een indicatie daarvan? Het zou nu toch wel bekend moeten zijn in welke week hij komt???? Maakt Toyota geen planningen bekend aan haar dealers???

 81. @ Peter Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om de huidige Prius te voorzien van dagrijverlichting. U bent overigens ook niet verplicht om uw auto te voorzien van dagrijverlichting. Alleen modellen die sinds 7 februari 2011 zijn geïntroduceerd hebben deze verplichting.

 82. Peter schreef:

  Is het mogelijk het achteraf te laten monteren!?

 83. @ Peter De huidige Prius is niet voorzien van dagrijverlichting. De nieuwe Prius – modeljaar 2012 – wordt echter wel standaard voorzien van dagrijverlichting. Ook de nieuwe Prius Wagon, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 beschikbaar is, wordt standaard voorzien van dagrijverlichting.

 84. Peter schreef:

  Is de Toyota Prius voorzien van dagrijverlichting?

 85. @ Peter van den Broek

  De Toyota Verso-S is op dit moment niet met dagrijverlichting uit te rusten. Deze opmerking is samen met uw andere verbeterpunten doorgegeven aan de fabrikant met het oog op produktontwikkeling in de toekomst. Wanneer én of er aanpassing gaat komen, kunnen we helaas niet aangeven.

 86. Jeffrey schreef:

  Als de prijs redelijk is, is het ook eigenlijk geen probleem, maar als ik een prijs van 279 euro hoor, vind ik dit een behoorlijk hoge prijs, wat ik me kan voorstellen dat u een flinke korting geeft op nieuw te leveren dagrijverlichting voor een nieuwe Yaris.ik hoop dat u de yaris rijders tegemoet kan komen.

  met vriendelijke groet

  Jeffrey

 87. Peter van den Broek schreef:

  Is er ook dagrijverlichting voor de Vero-s? Nu 2 weken in bezit. Bevalt prima. Alleen jammer dat er geen lampje is voor ontstoken verlichting. De stem van het navigatiesysteem is inderdaad beroerd.

 88. @ Jan Ik begrijp dat u het jammer vindt dat de nieuwe Toyota Yaris niet standaard is voorzien van dagrijverlichting. Wij (Toyota Nederland) hebben onze uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat de nieuwe Toyota Yaris wél standaard is uitgerust met dagrijverlichting, maar helaas is dit niet gelukt. Natuurlijk maken wij ons sterk om bij toekomstige modelwijzigingen de nieuwe Yaris wél te voorzien van dagrijverlichting, maar ik begrijp dat u daar nu niets aan heeft.
  Indien u uw nieuwe Yaris toch wil voorzien van dagrijverlichting dan kunt u deze binnenkort bestellen bij uw Toyota dealer. De prijzen daarvan worden binnenkort bekend gemaakt.

 89. Jan schreef:

  Beste Frank,

  Toch wil ik nog even mijn ongenoegen laten weten betreffende de dagrijverlichting als optie, ik betreur het namelijk ten zeerste dat Toyota in deze heeft gekozen voor het niet standaard leveren van de dagrijverlichting op de nieuwe auto’s. Er wordt dus blijkbaar eerder gekeken naar besparing dan naar veiligheid. Veel automerken hebben wel gekozen om deze als standaard te leveren.
  Verhoog de vanaf waarde van de auto en plaats deze standaard in alle te leveren auto’s.

  m.vr.gr. Jan

 90. @ Jeffrey Bedankt voor je heldere en duidelijke uitleg. Wat je vertelt klopt helemaal! Alle nieuwe modellen die vanaf 7 februari 2011 in Europa worden geïntroduceerd moeten worden voorzien van dagrijverlichting. De nieuwe Toyota Yaris heeft al voor deze datum een Europese typegoedkeuring gekregen en is daarom ook niet standaard uitgerust met dagrijverlichting. Natuurlijk is het wel mogelijk de nieuwe Yaris achteraf alsnog te voorzien van dagrijverlichting. De kosten hiervan zijn op dit moment nog niet bekend. Deze worden binnenkort bekend gemaakt.

 91. Jeffrey schreef:

  dit kwam ik tegen bij auto week
  het lijkt erop dat de dagrijverlichting verplicht is.
  plaatst Toyota deze dan nog voor niets?
  deze yaris is nieuw op de markt.

  Vanaf 2011 is het voor nieuwe personenauto’s in de Europese Unie verplicht dagrijverlichting aan boord te hebben. Zo moeten jaarlijks duizenden mensenlevens worden gespaard.

  Vanaf februari 2011 moeten alle nieuwe automodellen in de Europese Unie zijn voorzien van dagrijverlichting. De regel geldt niet voor modellen die al langer op de markt zijn; alleen auto’s die vanaf dan worden geïntroduceerd, moeten aan de regel voldoen. Ook gebruikte auto’s vallen niet onder die regelgeving. De EU in Brussel wil door deze maatregel het aantal verkeersdoden in de lidstaten met drie tot vijf procent omlaag brengen. In de praktijk gaat dat om ‘enkele duizenden’ mensenlevens.
  De dagrijverlichting gaat aan als de motor wordt gestart. Wanneer de normale verlichting wordt ingeschakeld, gaat de dagrijverlichting weer uit. In bijvoorbeeld tunnels, blijft het verplicht normale verlichting te voeren. Dan volstaat de dagrijverlichting dus niet. Voor vrachtauto’s geldt de dagrijverlichtings-regel vanaf augustus 2012.
  De nieuwe verlichting kost tussen een derde en een kwart van de energie die normale verlichting kost. De toegenomen uitstoot van CO2 die de dagrijverlichting veroorzaakt, heeft de EU er graag voor over om de duizenden verkeersdoden te sparen.

 92. @Toyota koper, Op dit moment kunnen wij nog niet bevestigen of de dagrijverlichting van de Nederlandse Toyota Yaris hetzelfde zal zijn als die van de Duitse versie. Dit zal binnenkort bekend gemaakt worden.

 93. @Lee, deze prijslijst kan ik naar u opsturen. Stuur een e-mail naar info@toyota.nl met het verzoek om een Toyota Prius Prijslijst van augustus 2011. Dan sturen wij de prijslijst terug.

 94. Lee schreef:

  Kan iemand mij de (Prius) prijslijst van augustus opsturen. Ik zie dat er wijzigingen zijn in deze prijslijst en wil inzichtelijk hebben wat ik nu precies had besteld.

 95. Toyota koper schreef:

  Beste Frank,

  Kan jij antwoord geven op de vraag of de dagrijverlichting in Duitsland en nederland getzelfde is?

 96. Toyota koper schreef:

  @Jan Ik zie dat de dagrijverlichting in Duitsland al langer wel gewoon in de prijslijst staat voor € 279. Is dat dan niet dezelfde dagrijverlichting?

 97. @ Jan Op dit moment is de prijs van de dagrijverlichting helaas nog niet bekend en kan deze dus ook nog niet besteld worden. Zodra deze prijzen vastgesteld zijn worden deze ook opgenomen in de prijslijsten van onze nieuwe Toyota Yaris en kunt u deze vinden op onze website.

 98. Jan schreef:

  Beste Frank,

  Zou je mij kunnen aangeven wat de prijs is van de dagrijverlichting, deze staat wel in de verkoopfolder als accesoire maar helaas niet in de prijslijst. Dan kan ik deze nog bijbestellen bij mijn toyota dealer ( p.s. bbij hun is ook de prijs niet bekend)

  Alvast bedankt.

  Greetz, Jan

 99. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Menno Erg vervelend voor je dat de levertijd zo uitloopt. Graag zou ik wat meer informatie over deze kwestie van je willen hebben. Zou je even contact met mij willen opnemen? Je kan mij bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800-0369.

 100. Menno schreef:

  Heb in augustus en september proefritten gedaan met de Toyota Yaris (oude type) en was verkocht. Heb derhalve op 30 september via mijn werkgever een nieuwe Toyota Yaris besteld. Deze wordt hopelijk binnenkort geleverd.

  Helaas voel ik mij wel lichtelijk opgelicht door de verkoper! Hij (en een collega) hebben mij meerdere malen verzekerd dat ik voor 15 november de Yaris zou hebben als ik voor 1 oktober zou bestellen. Reden was dat het een nieuwe auto was en ik maar een accessoire wilde hebben. Meerdere malen nagevraagd en steeds bevestigend te horen gekregen, maximaal 4 weken levertijd. Bijzonder, maar erg prettig..

  Wat schetst mijn verbazing. De auto wordt zoals het nu eruit zit pas na 10 weken geleverd. 6 Weken later dan beloofd. Erg jammer en niet echt een positiefs voor Toyota in mijn ogen.

 101. @ Gerard Het kan kloppen dat door het verwijderen van de accu het totale gewicht van de fietsendrager en de electrische fietsen samen onder de 50 kilo komt te liggen. Het gewicht van een elektrische fiets verschilt echter per merk en type, dus dit is afhankelijk van welke fiets u heeft.

 102. @ Jan

  De nieuwe Toyota Yaris is inderdaad niet voorzien van dagrijverlichting. Zoals u mogelijk al weet geldt met ingang van 7 februari 2011 voor voertuigen de eis dat nieuwe typen voorzien moeten zijn van dagrijverlichting. Voor alle modellen die voor deze datum een Europees typegoedkeuring hebben gehad geldt de bovenstaande eis niet. Pas wanneer een model na 7 februari 2011 wordt geïntroduceerd is de eis van dagrijverlichting van toepassing. De nieuwe Yaris is dan ook niet standaard uitgerust met dagrijverlichting.

  Gelukkig hebben wel wel goed nieuws voor u! U heeft een nieuwe Yaris besteld. Indien u deze graag wil voorzien van dagrijverlichting dan is dat mogelijk, aangezien deze binnenkort als accessoire leverbaar is voor de nieuwe Yaris!

  Overigens is de levertijd van de nieuwe Yaris afhankelijk van het model en de uitvoering waarvoor u gekozen heeft. Voor meer informatie over de levertijd van de door u bestelde Yaris wil ik u dan ook doorverwijzen naar uw Toyota dealer.

 103. Gerard schreef:

  ik ergens gelezen dat door het uitnemen van de accu van de e-fiets en deze in de auto te leggen de kogeldruk net onder de 50 kilo brengt.

 104. Jan schreef:

  Beste TIC,

  Grrag zou ik een reactie zien op de vraag van “Toyota koper” bericht van 9 okt.
  Hij geeft hier terecht aan dat de nieuwe yaris geen dagrijverlichting heeft terwijl dit wel verplicht is. Nu is het natuurlijk makkelijk om je te verschuilen achter het principe dat de goedkeuring van voor de verplichte datum is, maar dit is toch al bijna een jaar geleden. zo is het natuurlijk erg makkelijk. Graag zou ik toch zien dat dit standaard op de geleverde auto’s wordt geplaatst. wat wordt hiermee gedaan?

  P.s. wij hebben sinds kort een nieuwe yaris besteld (1.0 asp. met navi en clima) wat is de geschatte levertijd van deze auto. Ik begrijp dat de productie aan het opstarten is.

  m.vr.gr. Jan

 105. @vd berg De Toyota Verso-S heeft een sprtief geluid in het uitlaatsysteem zitten. Om een goed onderbouwde terugkoppeling over dit geluid te krijgen kunt u deze vraag bij uw Toyota dealer stellen. Vanuit hier kan ik hier namelijk geen oordeel vellen.

 106. vd berg schreef:

  beste toyota
  erg tevreden met verso s ,maar er zit een hele scherpe snerptoon in de uitlaat,zelfs in de auto goed te horen.
  ik heb de klacht al eerde gehoord.
  is hier iets aan te doen ,het gaat steeds meer storen.

 107. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Cees Proficiat met uw nieuwe Toyota Verso-S. Fijn om te lezen dat deze Toyota u goed bevalt!
  Helaas is er geen andere stem voor het Touch&Go navigatiesysteem beschikbaar. Of er eventueel een alternatieve stem gaat komen, is op dit ogenblik nog niet duidelijk.

 108. Cees schreef:

  Sinds een maand rijd ik tot volle tevredenheid een Toyota Verso-S met CVT. Gemiddeld gebruik 5,3 l/100 km, prima toch. Deze week is eindelijk m’n navigatiesysteem ingebouwd. Wat een irritante stem heeft deze begeleidende dame. Ik ga me er steeds meer aan ergeren. Wanneer komt er een andere stem beschikbaar of is er misschien ook een belgische stem beschikbaar (zou ook wel aardig zijn).
  Opmerkelijk is dat veel mensen denken dat hij, wellicht mede door de zwarte uitvoering, (veel) groter lijkt dan mijn vorige auto (Suzuki SX4).

 109. @vb berg Dat is een hele goede vraag. De reden dat er nog geen test resultaten zijn gecommuniceerd is dat de Toyota Verso-S nog niet door Euro-NCAP is getest. Euro-NCAP bepaalt wanneer een model aan een crashtest wordt onderworpen. De Verso-S is net als de Toyota Yaris ontwikkeld om maximale veiligheid te bieden. Wanneer de Verso-S door Euro-NCAP wordt getest, verwachten we dit dan ook terugzien in de officiële resultaten.

 110. vd berg schreef:

  beste Toyota
  ik zie in de nieuwsbrief dat de yaris de crash test heeft doorstaan en 5 sterren krijgt.
  heeft de verso s deze test ook doorstaan,ik heb er niets van gehoord of gelezen.

 111. Rick schreef:

  Remko en Pim bedankt voor jullie advies.
  Ik had gehoopt dat het zou gaan, maar ik ga geen risico nemen.

 112. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Rick De maximale kogeldruk voor de Toyota Verso-S bedraagt 50 kilogram. Dit gewicht mag niet worden overschreden. U mag de fietsendrager beugel van uw Toyota Verso-S dan ook maximaal tot 50 kilogram beladen. Het gewicht van de fietsendrager is hierbij inbegrepen.

 113. Remko Stilting schreef:

  @Rick Je trekhaak zal het wel houden, maar je bent juridisch aansprakelijk als je de kogeldruk overschrijdt en er wat gebeurt. Bijvoorbeeld als de trekhaak zou afbreken op de snelweg. Ik zou het risico niet nemen. Ik heb in het verleden zowel bij Toyota als bij de ANWB hier aandacht voor gevraagd omdat veel mensen dit niet weten.

 114. Rick schreef:

  Vraag aan Toyota Informatie Center,

  Ik wil graag mijn fietsen (elektrisch) meenemen achterop mijn verso-s, maar ik heb gelezen in het instructie boekje dat de kogeldruk 50 kg is. Kan dat probleemloos, fietsen wegen samen ongeveer 58 kg en dan kom daar nog de drager bij.

 115. @Rick

  Fijn om te horen dat de Verso-S goed bevalt! Het Touch & Go navigatiesysteem bevat momenteel inderdaad één stem. In november verwachten wij een update voor het Touch & Go navigatiesysteem. Deze update bevat helaas geen nieuwe stemmen. Of deze in de toekomst wel beschikbaar komen is op dit moment nog niet bekend.

  @Azmi

  De levertijd van de Prius is ongeveer vier maanden. De Prius Wagon verwachten wij in het tweede kwartaal van 2012 te kunnen leveren.

 116. Azmi schreef:

  Geachte heer, mevrouw,

  Ik heb een vraag over de levertermijnen (levertijden) van de volgende auto’s:
  – Prius
  – Prius+ (Prius Wagon)

  Wat zijn de huidige termijnen op dit moment?

  Alvast bedankt.

 117. Rick schreef:

  Verso-s een paar weken in bezit, en bevalt goed.
  Sinds kort is ook de navigatie geinstaleerd en werkt perfect, maar die stem van die dame…
  Ik hoop dat er binnenkort meer stemmen beschikbaar zijn want, heb nu de stem uitgeschakeld.

 118. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Frans Ik kan mij voorstellen dat het moeten wachten op prijsinformatie voor u heel vervelend is. Onze excuses hiervoor. Naar alle waarschijnlijkheid zal alle prijsinformatie voor 1 november worden vrijgegeven. Wij zullen hierna ons best doen uw Toyota Prius zo snel mogelijk uit te leveren.

 119. Frans schreef:

  @reactie 28 september.
  4 maanden is nog acceptabel. Maar het helpt dan niet dat mijn aanvraag via de lease maatschappij al 3 weken bij de importeur ligt vanwege naar mijn beperkte informatie, modelaanpassingen 2012 voor de Prius. Zo loop ik straks de kans dat ik een paar maanden niet in de door mij gewenste auto te rijden.

 120. @ Duijf

  Het is goed mogelijk dat andere maten ook passen. De fabrikant geeft in het boekje een maat op waarbij het rijgedrag van de auto optimaal is. Deze waarde is ook vastgelegd in de typegoedkeuring van de auto en wordt door ons ook geadviseerd. In de praktijk is het dus mogelijk om van dit advies iets af te wijken.

 121. Duijf schreef:

  Geacht TIC,

  Vraag betreffende Verso-S. Enkele weken geleden in Zweden winterbanden laten monteren omdat er wellicht sneeuw ligt als we terugkomen eind november. We hebben de velgen plus winterbanden van mijn ingeruilde Prius (Bridgestone 195×15) laten monteren. De velgen passen, in de praktijk en ook volgens het boekje. Bij de banden heb ik een vraag, die zijn wat breder dan de maat die aangegeven is voor de Verso-S: 195 in plaats van 185. In de praktijk geeft dat geen enkel probleem, er zijn nu 2000 km mee gereden, wielen draaien vrij, geen rare bijgeluiden, ook niet bij een korte draaicirkel. Het verbruik ligt ook niet veel hoger, gemiddeld 5,7 in plaats van 5,5 liter per 100 km. In het boekje staat 185 en niets anders? Wat zegt Toyota zelf?

  Een tevreden Verso-S rijder op winterbanden.

 122. @ V. Brouwer Delft

  Goed te horen dat uw Verso-S bevalt. Uw opmerking over de achterruit wisser hebben wij inmiddels vaker gehoord van klanten die met dit model rijden. Helaas is deze produkteigenschap niet aan te passen. Het is namelijk niet mogelijk om een langer wisserblad te monteren vanwege de beperkte hoogte van de achterruit. Ook het wijzigen van de positie van de wisser is geen optie aangezien dan de gehele achterklep ingrijpend gewijzigd moet worden.

  Regelmatig informeren wij de fabrikant over verbeterpunten die onze klanten aandragen. Dit met het met het oog op produktontwikkeling in de toekomst. Ik dank u dan ook voor uw feedback op dit punt.

 123. V. Brouwer Delft schreef:

  De eerste 1200 km van onze Verso S zitten er met veel plezier op.
  Ook zonder cruisecontroll en indicatielampje verlichting is hij zuinig en rijdt heerlijk.
  1/20 is haalbaar op de snelweg bij 110 km p/u.
  Maar wat een nadeel de achterruitwisser. Deze veegt maar een (verkeerd)deel van de achterruit. Misschien alleen voor linksrijdende landen gemaakt? Is dit aan te passen?
  Verder alleen maar lovende kijkers naar de auto en wanneer ze nog ook de prijs horen is het echt lachen.
  Toyota kan echt scoren!!

 124. @ vd berg,
  Dank u wel voor deze vraag. Er is nog geen informatie beschikbaar over het wijzigen van de stem. Eind dit jaar zal de eerste software update worden uitgegeven, maar of het wijzigen van de stem daar onderdeel van uitmaakt is nog niet bekend.

 125. Toyota koper schreef:

  Beste Toyota,

  Gisteren de nieuwe Yaris gezien een prachtige auto. Tot mijn verbazing echter geen dagrijverlichting. Is toch sedert 2011 verplicht, dealer gaf aan dat de auto voordien al toegelaten was? Als Toyota zo geinteresseerd is in veiligheid (forlder airbags etc) snap ik niet dat op dlr bespaard wordt.

  Een (toekomstig) Toytarijder

 126. vd berg schreef:

  beste toyota.
  sinds kort is mijn verso s compleet met navigatie.
  touch&go werkt prima maar een opmerking.
  die stem van de dame is die te veranderen in een b.v. mannen stem.
  zo ja , dan zou ik graag willen weten hoe ik dat moet doen.
  wacht uw reactie af.

  een tevreden toyota rijder.

 127. @ H. v/d Broeke

  Deze online service is sinds een aantal weken beschikbaar. Er is inderdaad nog niet veel aandacht aan geschonken. Het werkt als volgt:

  Op http://www.my.toyota.eu moet u zich eerst registreren. Ieder Touch & Go systeem heeft een unieke code (terug te vinden in het systeem zelf) die je tijdens het registratieproces moet ingeven.

  Vervolgens kan je via http://www.my.toyota.eu naar google maps en bestemmingen selecteren. Deze lijst met bestemmingen wordt vervolgens via de telefoon naar de auto gedownload. Het voordeel is dat je thuis vanuit de luie stoel alles kunt opzoeken en ingeven en dit dus niet meer in de auto hoeft te doen.

  Bovendien zijn er een aantal Apps (programma’s die het werken met het systeem nog leuker maken) in ontwikkeling en die ook via deze site beschikbaar gaan komen.

  Deze nieuwe service wordt overigens niet door ieder type telefoon ondersteund. Op http://www.my.toyota.eu staat een lijst met toestellen die bovenstaand verhaal ondersteunen. Let er daarbij wel op dat je bij de keuze van het navigatiesysteem kiest voor Toyota Touch&GO (even naar rechts scrollen in de balk).

  De mobiele telefoon gaat dus eigenlijk als modem fungeren en er kan data (afbeeldingen, bestemmingen, etc) van internet naar de auto worden gedownload.

  Vragen? Bel even met ons (0800-0369) of met de dealer. Wij helpen graag!

 128. H. v/d Broeke schreef:

  Werken de online services al die de touch & go aanbied? Moet ik me dan ergens aanmelden ? Dit is my allemaal nog vrij onduidelijk, krijgen de eigenaren hiervan nog een soort bericht of moeten we dit allemaal zelf uitpuzzelen. Verder ben ik zeer tevreden met mijn Verso S

  M. vr. gr

  H vd Broeke

 129. @ Johan van Laar

  Dit is een vraag die wij vaker krijgen. Toyota kiest altijd voor een band die past bij het type auto. De ene keer is dit Bridgestone en een andere keer weer Dunlop of Michelin. De maatvoering en andere technische specificaties zijn altijd gelijk maar het merk wisselt dus nog wel eens. Op dit moment staat de Verso-S Dynamic op Dunlop banden (SP Sport 2030).

 130. Johan van Laar schreef:

  Geachte Toyota,

  Kunt u mij vertellen wat het standaard bandenmerk is waarmee de Verso-S type Dynamic wordt geleverd?
  Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

  M.vr.gr.
  Johan van Laar

 131. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @ Frans: Hartelijk dank voor de getoonde interesse in de Toyota Prius. De levertijd van een nieuwe Toyota Prius bedraagt ca. 4 maanden. Mogelijk staat de gewenste uitvoering bij een Toyota dealer op voorraad, waardoor een snellere levering mogelijk is. Uw Toyota dealer kan u hierover informeren.

 132. Frans schreef:

  Weliswaar is het bericht al weer 3 maanden auto, maar ik lees bij de Prius alleen goede beschikbaarheid. Wat is dan op dit moment de geschatte levertijd voor gangbare modellen.

 133. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @vd Berg De eerste exemplaren van het Toyota Touch & Go navigatiesysteem zijn inmiddels uitgeleverd. Gelukkig heeft u inmiddels ook dit systeem in ontvangst kunnen nemen. Op dit ogenblik is het nog niet duidelijk wanneer de eerste updates voor dit navigatiesysteem beschikbaar gaat komen en wat de kosten hiervan zullen zijn. De eerste updates komen in ieder geval pas in 2012 beschikbaar. Ik wens u alvast veel plezier met uw Touch & Go navigatiesysteem!

 134. vd berg schreef:

  beste toyota
  ik heb de auto nu vanaf april dit jaar ,en eindelijk compleet .
  cruisecontrol en navigatie zijn eindelijk gemonteerd.
  bevalt erg goed maar nu heb ik een vraag over de navigatie.
  hoe kom ik e.v.t. aan een update en wat gaat dat kosten in de toekomst.
  ik hoor het graag.

  mvgr
  rj

 135. Remko Stilting schreef:

  @ Teun van Kastel bedankt voor het telefoongesprek van vanmiddag en de ervaringen die we hebben uitgewisseld. Ik stel dit zeer op prijs. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

 136. @Remko Stilting Inderdaad, de Verso-S heeft geen indicator/lampje om je te waarschuwen dat de verlichting aanstaat. Wij weten ook niet waarom dat is. Wellicht dat je het mag bestempelen als ‘Japanse logica’? In elk geval hebben wij deze opmerking ook van andere berijders ontvangen en inmiddels de fabrikant laten weten dat we graag zouden zien dat zo’n optisch verklikkertje er wel gaat komen. Maar daar, zo realiseer ik mij, heeft u niets aan.

 137. Remko Stilting schreef:

  Mijn Verso-S is eindelijk na 6 maanden wachten afgeleverd. Ben zeer tevreden. Het enige wat mij bevreemd is dat er op het dashbord geen icoontje (lampje) wordt weergegeven als je de verlichting aandoet. In het instructieboekje staat aangegeven dat het wordt weergegeven “indien aanwezig”. Volgens de dealer zit het er niet op. Klopt dit en zo ja, wat is hiervan de reden? Als je je mistlampen, achtermistlamp aandoet zie je dat toch ook! Hoor graag.

 138. Frank van Dam schreef:

  @Joris Op dit moment is er in Europa slechts één aanbieder van kaartinformatie voor navigatiesystemen en dat is Navteq. Vrijwel alle producenten van navigatiesystemen maken gebruik van deze informatie. Deze informatie wordt echter op verschillende manieren weergegeven. Ook de kaarten voor het Touch en Go systeem zijn samengesteld op basis van de informatie die Navteq aanlevert.

 139. joris schreef:

  Hallo,

  Ik vroeg me af welke kaarten er gebruikt worden voor het Touch & Go systeem. Kunt u hier misschien meer informatie over geven aangezien dit nergens op internet terug te vinden is?

  Gaat het hier om TomTom kaarten, Navteq kaarten of andere kaarten?

  Ik vraag u dit omdat ik hele slechte ervaring heb met Navteq kaarten…..

  Groeten Joris

 140. Arie v meeteren schreef:

  Ik heb hem ,bedankt Remy voor de navigatietip!!

  Arie v Meeteren.

 141. @ Arie v meeteren, Het is inderdaad wel zo handig als dit is aangepast. U kunt dit doen op de volgende manier:
  1 Druk op de “SETUP”-knop.
  2 Raak “Algemeen” aan.
  3 In de volgende lijst staat de optie om de afstandseenheid (meeteenheid) in de stellen. Klik op deze regel om te wisselen tussen mijlen en kilometers.

 142. Jan Konings schreef:

  Heb gisteren de Verso (niet de -S) binnengekregen met navigatiesysteem S510. Bezit zelf de telefoon Nokia 5230. Dealer heeft in 2 minuten tijd in 1 keer alle telefoonnummers overgezet van mijn telefoon naar mijn navigatiesysteem. Werkt perfect. Mijn dank gaat dus uit naar de dealer. Vind alleen, dat de nachtmodus erg donker is van het navigatiesysteem. Heb hem dus standaard op dagmodus gezet.

 143. Arie v meeteren schreef:

  Aad van Meeteren;
  Navigatie van de week laten inbouwen(touch&Go)werkt perfect!
  Alleen moet het nog ingesteld worden van miles naar kilometer maar insructieboekje was niet aanwezig, iemand al een tip? Of moet ik toch maar het boekje raadplegen als het er is. Bij voorbaat mijn dank.

 144. @Van Imschoot Deze link werkt alleen voor Nederlandse orders.

 145. Van Imschoot schreef:

  Kan ik op deze url http://www.toyota.nl/leverdatum.aspx , ook Toyota leveringen Belgie volgen ?

  Gr Van Imschoot Eric

 146. vd berg schreef:

  beste mede verso-s rijders
  volgens mij moet je alle adressen op de telefoon zetten ,en niet op de sim kaart .
  als je dan het telefoonboek wil overzetten lukt het wel.
  eigen ervaring.
  succes.

  gr rj

 147. @ Steenssens Willi

  Neem even contact op met uw dealer voor uw ordernummer. Op onze website kunt u bij de leverdatumchecker dit nummer ingeven. Meer specifieke informatie dan er op dit moment op de website staat is momenteel niet voor handen. De leverdatumchecker wordt elke twee weken ververst.

 148. Steenssens Willi schreef:

  Wat is ongeveer de leverings datum?

 149. C Kuster schreef:

  Hr Boeren

  Ik heb het zelfde meegemaakt met mijn Nokia 2700
  Mijn zoon heeft het voor mij gedaan,maar zo overzetten ging bij mij ook niet
  Hij heeft het telefoonboek eerst op de simkaart gezet en toen ging het wel zonder probleem,die lijst moet eerst opgeslagen worden.
  succes er mee

  Gr C Kuster

 150. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Henk Boeren U kunt nieuwe telefoonnummers handmatig invoeren via het “Contacten” scherm in uw Toyota Touch systeem. Op pagina 149 van de handleiding van het Toyota Touch systeem kunt u alle details hierover terugvinden. Mocht u uiteindelijk nog vragen hebben over de bediening van het Toyota Touch systeem, dan kunt u contact met mij opnemen via het gratis telefoonnummer 0800-0369.

 151. Henk Boeren schreef:

  Hartelijk dank voor uw antwoord, maar kunt u mij ook vertellen of waar kan ik de gegevens vinden voor het handmatig overzetten van mijn telefoonnummers in mijn adresboek?

  Ik hoor graag van u. Groetjes,

  Henk Boeren

 152. @Henk Boeren
  Meestal ligt het aan de compatibiliteit van het toestel in combinatie met het bluetooth systeem dat het automatisch overzetten van het telefoonboek niet lukt. Helaas is er in dat geval geen andere manier om de telefoonnummers over te zetten dan handmatig.

  Via deze link kunt u kijken of uw telefoon is getest en of deze compatibel is met het bluetooth systeem. Dit is de meest recente lijst en deze wordt regelmatig bijgewerkt. Hier vindt u welke telefoons wij hebben getest en hoe ze uit de test zijn gekomen. Indien een bepaalde telefoon niet op de lijst staat betekent het niet dat deze niet werkt maar dat wij deze niet hebben getest. Helaas kunnen wij dan geen informatie geven over de comptabiliteit.

 153. Henk Boeren schreef:

  Ik heb sinds 12 augustus mijn nieuwe Verso-S niets dan lof over deze auto. Maar ik kan met mijn Nokia 6021 bellen en gebeld worden in deze auto werkt prima, alleen kan ik mijn telefoonboek niet overgezet krijgen. Ook de dealer weet het niet daar krijg ik als antwoord het is een verouderd type je moet een nieuwe kopen? Hebben jullie als importeur misschien een oplossing, of zijn er Verso-S rijders die een oplossing weten. En hoe kom ik te weten wat voor telefoon geschikt is voor deze Verso-S

  Met vriendelijke groetjes,

  Henk Boeren

 154. johan schreef:

  het laatste bericht is dat ik mijn navigatie voor de verso-s nu in de auto gebouwd is en werkt prima groetje johan

 155. Henk schreef:

  Bij mijn Verso S heb ik met USB sticks met MP3 muziek dat af en toe de speler weer naar het begin springt bij opnieuw starten van de motor, het laatst gedraaide nr wordt dan nog wel even getoond maar de speler start dan toch weer bij het begin. Heeft iemand misschien dezelfde ervaring of hier een verklaring/oplossing voor?

 156. H Luwema schreef:

  Heer Kannegieter,

  Heb hetzelfde geprobeerd,werkt perfect!!
  Bedankt voor de tip.
  Heb toevallig vandaag een afspraak gemaakt met mijn dealer voor een update.Is dus niet meer nodig.

  Gr Henk.

 157. P.J.Kannegieter schreef:

  Hoe Display lichtsterkte instellen voor Verso-S (Dagmodus).

  Dagmodus instellen staat niet in de handleiding.
  Wel contrast en helderheid instellen.

  Na enig zoeken hebben wij ontdekt hoe dit gaat t.w.:

  Autoverlichting inschakelen (Koplampen is vereiste)!
  De fuctie schakelaar rechts naast display setup ischakelen.
  Hierna de volgende touchscreen toetsen actieveren:
  1) ” Display ”
  2) ” Dagmodus on ”
  3) Terug naar ” Media ” om te kunnen controleren of eea OK is.

 158. Marco Venderbosch schreef:

  Auto op 26 februari gekocht, is deze week afgeleverd
  door de dealer uit Doetinchem. Het wachten duurde lang
  maar het is wel het wachten waard geweest.
  We hebben de Aspiration uitvoering met CVT automaat.
  Wil nog even kwijt dat ik altijd goed ben geinformeerd
  ben door zowel de dealer maar zeker ook door de importeur.
  Door navraag bij het Toyota informatiecentrum wist ik
  wanneer de auto geproduceerd is, de boot opging, de
  boot afkwam en afgeleverd bij de dealer. Nogmaals een pluim
  voor het TIC, dat mag weleens gezegd worden.
  Wat de auto zelf betreft: hij bevalt prima, rijdt super.
  Vind alleen, maar misschien ben ik de enige, dat de
  uitlaat, als je achter de auto staat, een beetje bromt.
  Zijn er meer mensen die dit, vinden? Heel graag reactie

 159. A. Van Triet schreef:

  Ik heb net m’n dealer gebeld in Vlissingen. Mijn Verso-S staat op de boot en komt 31 aug binnen in Zeebrugge. Hij staat al ingepland 1e week sept in de werkplaats voor het rijklaar maken dus als alles mee zit heb ik ‘m 2e week sept 🙂
  Ik bedoelde in mijn vorige berichtje dat ik mijn BESTELLING voor de ramp had geplaatst en niet dat de levertijd voor de ramp was!

 160. Remko Stilting schreef:

  @ A. Van Triet Vraag het is na bij je dealer. Die is veel beter op de hoogte van de exacte leverdatum. De importeur kan niet gedetailleerder zijn. Her hangt ook af van het type. De levertijd van een dynamic is langer. Kleur, panoramadak kan ook uitmaken, zo heb ik me laten vertellen.
  Bij mij staat er ook al maanden september als indicatie. Volgens mijn dealer is de afleverdatum 31 augustus. Afwachten is of dat ook echt klopt. Maar dan heb je hem nog niet. Dan moet de auto nog afgeleverd worden en daar kan een of twee weken overheen gaan. Ik zou je dealer bellen, misschien staat jouw auto wel naast die van mij op de boot haha.

 161. Duijf schreef:

  Toyota Nederland, bedankt! Probleem van ons touchscreen (Verso S) is opgelost. Software is door onze dealer geïnstalleerd. Afleesbaarheid bij ingeschakelde verlichting is aanzienlijk verbeterd.

  Hoe komt het dat ons verbruik van 1 op 18 zo gunstig is? We lezen het lage verbruik nu ook op Autozine van andere mensen. We naderen de fabrieksspecificatie (5,4 liter op 100 km) en daarmee de verbruikscijfers van de Prius.

 162. A. Van Triet schreef:

  Ik heb mijn Verso-S met o.a. Panoramadak en navigatie in februari besteld. De levertijd was voor de ramp mei 2011. Iedere 2 weken check ik de levertijd. De laatste keer stond er als indicatie september. Als ik al die verhalen hierboven lees begrijp ik daar helemaal niets van. Zo ongeveer als eerste besteld en zoals het er nu naar uitziet wordt mijn auto zo ongeveer als laatste opgeleverd 🙁

 163. @Ron,
  Dat is juist heel begrijpelijk en helemaal niet raar. Gelukkig kan ik aangeven dat de verwachtte levertijd voor een Hi-Lux nu vier tot vijf maanden bedraagt.

 164. Ron schreef:

  Ik lees niks over de levertijden van de Hi-Lux, onze 2e bevalt zo goed dat we een nieuwe willen bestellen (model 2012). Wat is de gemiddelde levertijd van een Hi-Lux 3.0 d4d SR grijs kenteken met VSC en 17 inch wielen. Ik ben namelijk niet van plan om voor de 3e keer 9 maanden te wachten, of vind U dat raar?

 165. @H Luwema

  Goed te vernemen dat de auto bevalt! Uw opmerking over de zijwindgevoeligheid hebben wij nog niet eerder vernomen. Hier kunnen wij ook geen oplossing voor bieden; van invloed is de hoogte en breedte van het model en dit is nu eenmaal inherent aan het ontwerp. Ook het type stuurbekrachtiging speelt mogelijk een rol. Toyota kiest ervoor om bij kleinere motoren gebruik te maken van electrische stuurbekrachtingen. Dit heeft tal van voordelen (o.a. compacter, onderhoudsvriendelijk, minder verbruik). Wij horen echter vaker van klanten die een hydraulische stuurbekrachting gewend zijn dat de middenstand van het stuur minder goed voelbaar is en er voor het gevoel meer correcties in het stuur nodig zijn om de auto rechtuit te laten rijden. Dit gevoel kan mogelijk versterkt worden bij harde wind. Bij geen enkel Toyota model is het type stuurbekrachting aan te passen. Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u ons ook even bellen via het gratis telefoonnummer 0800-0369.

 166. Duijf schreef:

  Hej Henk,

  Anderhalve maand geleden met de Verso-S ernstige storm doorstaan op de rit tussen Zweden en Nederland. Windkracht 8 a 9. Ons viel het niet tegen, ook niet op de brug over het Kieler Kanal. De zijwindgevoeligheid van de Verso-S ervaren wij niet erger dan die van de Prius. Daar hebben we er drie van gehad en dat is een kwestie van wennen. Ik heb zowieso al het gevoel dat ik het stuur steviger moet beetpakken dan nodig is. Als ik het stuur loslaat blijft tie normaal gezien aardig rechtdoor koersen. Dat was bij de Prius ook zo. Of dat idee van stuur stevig beethouden komt door de stuuroverbrenging die Toyota toepast?

 167. H Luwema schreef:

  Geacht informatiecentrum,

  Rijd nu 3 weken in de Verso-S type Aspiration.
  De vering is comfortabel en de stoelen zitten goed.De achteruitrijcamera is een fijn hulpmiddel.
  Waar ik wel erg van geschrokken ben is de zijwindgevoeligheid vanaf windkracht 6.
  Als je over de Haringvlietbrug rijdt,wordt je flink opzij gezet.
  Zijn er nog meer mede Verso-S rijders die dit ook als negatief item ervaren hebben en is hier misschien een oplossing voor.

  Groet Henk.

 168. Bas schreef:

  Beste lezers,

  M’n nieuwe Prius is 20-07 besteld en word (vooralsnog) geleverd op 10 Jan 2012.
  Lange levertijd of niet, ik ben er zeker van dat het ’t wachten waard is. 🙂

  groeten
  Bas.

 169. Jan schreef:

  Beste allemaal,
  Leuk zo’n blog over levertijden. Kun je in ieder geval iets kwijt als je lang moet wachten.

  In mijn geval: Verso-S besteld eind april en mogelijk levering pas in november. Nu heeft leasemij het beleid dat bij binnenkomst na 14-11 auto’s niet meer op kenteken gezet mogen worden dit jaar… Een enigzins lange levertijd was voorzien, maar risico dat ie pas in 2012 komt toch niet helemaal…

  Hopen dus dat het op één of andere manier toch lukt de auto voor 14-11 geleverd te krijgen!

  Nog even in reactie op cruisecontrol posts: Van een dealer begreep ik dat deze in de Verso-S wel is voorzien in motormanagement, maar niet voorbedraad naar dashboard. Oftewel het is kwestie van snoertje trekken en cruise-console leveren en op het dashboard monteren. Het ‘marktconforme bedrag’ hiervoor vind ik vrij hoog, zeker gezien wat hier eerder op het blog over is gezegd.

  Groet, Jan

 170. C Kuster schreef:

  goede dag Sjon

  Ik heb de wagen nu 3 weken en voor mij is er een wereld van ruimte open gegaan

  hij rijd lekker,en!! hij is heel stil van binnen,je moet goed oppassen op de snelheid, dat is mijn ervaring.

  Ik heb er nog niet zoveel km mee gereden maar hij bevalt mij en mijn hele gezin uitstekend wij en zij zijn er weg van dat zijn mijn zonen met vrouwen

  maar jammer dat de verlichting bij jou niet werkt bij mij deed hij dat wel

  Gr C Kuster

 171. C.Duijf schreef:

  @Teun van het Toyota Informatie Centrum
  Bedankt. Heldere uitleg. Heb al contact opgenomen met mijn dealer. Die onderneemt actie.

  @C Kuster
  Heb hetzelfde geprobeerd maar dat werkt bij mij niet. Als je contrast en helderheid op het maximum zet, OK indrukt en vervolgens de verlichting inschakelt, blijft het scherm niet afleesbaar. De oplossing zit gewoon in de software zoals Teun van het Informatie Centrum zegt, die software zit denk ik ook bij het na te leveren navigatiesysteem.

  @Sjon
  Hoe bevalt die Verso-S verder?

 172. C Kuster schreef:

  heer Duif

  Ik heb het zelfde probleem gehad en heb het op kunnen lossen,
  U doet het volgende
  U gaat naar SET UP vervolgens naar DISPLAY dan naar ALGEMEEN
  dan ziet u onderaan CONTRAST of HELDERHEID dat kunt u kiezen met die dubbele pijltjes, en met min of plus kan dit ingesteld worden.
  daarna wel op OK drukken
  Ik had het bij mijn garage gevraagd maar die hadden voor mij geen antwoord het is ook allemaal nog zo nieuw allemaal even wennen

  Vr Groet C Kuster

  PS Ik wil mensen van TOYOTA geen lesje leren, maar je kan niet alles weten

 173. @ C Duijf
  @ Henk
  @ Sjon van den Berg

  Goed nieuws! De fabrikant heeft ons geïnformeerd dat uiterlijk de eerste week van september alle systemen worden uitgeleverd. De dealer zal het systeem dan nog voor u moeten inbouwen. In de werkplaatsplanning van onze dealers hebben wij geen inzage dus ik kan niet concreet aangeven wanneer het systeem bij u wordt ingebouwd.

  Al onze dealers zijn inmiddels geinformeerd en wij hebben ze gevraagd iedere klant afzonderlijk door middel van een telefoontje een update te geven. Mocht u dan ook nog niets gehoord hebben neem dan even contact op met uw eigen dealer om een afspraak te maken zodra het systeem er is.

  @ Duijf
  Wij hebben de opmerking over de afleesbaarheid van het scherm bij ingeschakelde verlichting vaker gehoord. De fabrikant heeft hier inmiddels een software aanpassing voor. De Toyota dealer kan u hier ook meer over vertellen.

 174. Sjon van den Berg schreef:

  Geacht informatie centrum,

  Is er al meer bekend over het navigatie systeem en dan met name de levering er van?
  Inmiddels heb ik ruim 6000 km gereden en nog steeds geen NAV systeem in mijn auto. Wel al betaald.
  Ik zou graag op korte termijn iets horen. Het is namenlijk zo dat de dealer me heeft gezet dat ze op 1 augustus iets zouden weten. Het is nu ruim over die datum en we weten nog steeds niets.
  Groet Sjon vd Berg

 175. Henk schreef:

  Ik ben het helemaal eens met de laatste reactie, Ik heb mijn Verso-S Multidrive nu vanaf begin mei en heb er nu zo’n 7000 km opzitten. Het kost geen enkele moeite om met deze Verso-S 1:18 te rijden en dit komt grotendeels door de lage toeren motor met gemiddeld 2000 t/p bij 100 km/pu en door de CVT automaat die dit vlekkenloos ondersteund. Ik moet er wellicht bij vermelden dat ik er direct Michelin banden onder heb laten zetten en daarvan is bekend dat deze ook het verbruik reduceren. Bij deze CVT voel je geen enkele overbrengging en het schijnt ook best een primeur te zijn qua gewicht en overbrengingsverlies tijdens het schakelproces.Zoals de meeste Japanse auto’s is de Verso-S ook perfect afgewerkt. Kortom heel tevreden over dit Japanse wonder. Wel jammer dat het wat lang duurt met de navigatie, vooral omdat er geen uiterste leverdatum wordt genoemd.

 176. C. Duijf schreef:

  Geacht Informatiecentrum.

  Rijd nu drie maanden Verso-S. Zeer tevreden, met name over functionaliteit en gemiddeld verbruik: 5,5 per 100 km over 5500 km. De laatste 1000 km, na installatie van de cruise control, is het verbruik gemiddeld 5,4 per 100 km.

  Als kanttekening, dit Verso-S concept heeft een gemiddeld verbruik dat zonder ingewikkeld hybride gedoe, zo’n tien procent hoger ligt dan dat van de Prius, het levert zeker meer dan 10% meer binnenruimte en het kan een aanhangwagentje trekken.

  Wat mij betreft is de Verso-S qua functionaliteit echt een nieuw concept. En als het stormloopt kan ik dat prima begrijpen, ik kan mij voorstellen dat mensen over lange levertijden onrustig worden. Maar ja, Toyota heeft geldige redenen en geduld is een schone zaak.

  Mijn vraag gaat over het feit dat het Touch-systeem niet meer leesbaar is als ik mijn lichten aandoe. Dat is met name in Zweden en Noorwegen heel vervelend omdat daar lichtvoering overdag verplicht is. Ik leg de helft van mijn kilometers aldaar af. Ik heb begrepen dat dit over is als ‘Touch & Go’ geïnstalleerd is. Klopt dit? Wanneer is dit leverbaar? Dat zou per 1 augustus bekend zijn?

 177. M.v.d.Meijden schreef:

  Algemene opmerkingen
  Gisteren is mijn auto binnen gekomen
  mijn dealer uit schagen belde mij al terwijl de auto nog op
  de trailer stond.
  Ik heb van mijn dealer altijd goede informatie gehad .
  Daar ik als een van de eerste in januari besteld had vond ik
  het wel erg lang duren.

 178. Johan mols schreef:

  Mijn vraag was wanneer komt de navigatie voor de verso-’s ik rijd mijn verso-’s al van maart 2011 rijd prima ik hoor 1 augustus wanneer mijn navigatie geleverd word hoop dat het waar is maar Toyota heeft mijn vakantie goed voorzien van een Tom Tom was ik ook blij mee maar wacht het nu af wanneer nu de levering is.groetjes johan

 179. Het is begrijpelijk dat onduidelijkheid het wachten moeilijker maakt. Juist om die reden is de leverdatum checker opgezet. Van uw dealer krijgt u bij aankoop een ‘ordernummer’. Dit nummer geeft u in op http://www.toyota.nl/leverdatum. De eerstvolgende update van dit systeem vindt plaats op vrijdag 29 juli.

  Voor wat betreft de productieprocessen bij Toyota kan ik het volgende vertellen. Wij werken per model volgens het First In, First Out principe. Deze Engelse term beschrijft het principe dat de eerste bestelling ook als eerste wordt uitgeleverd. Het is dus niet zo dat bepaalde orders worden voorgetrokken. Dit proces volledig is geautomatiseerd.

  Het bouwen van auto’s is wel een uiterst complex proces waar heel veel factoren op van invloed kunnen zijn. Zo kan het zijn dat de Aygo in 10 weken geleverd wordt en een Verso-S in 4 maanden. Dat komt omdat de Aygo in Tsjechie geproduceerd wordt en een Verso-S in Japan. Ook kan het voorkomen dat de vraag naar een model groter is dan de productiecapaciteit. Tijdelijk is dan de levertijd van een bepaald model of uitvoering langer dan een ander Toyota model.

 180. @ M.v.d.Meijden
  Het is inderdaad vervelend dat u al sinds 17 januari wacht op de aflevering omdat deze een aantal keer is uitgesteld. Om de onduidelijkheid weg te nemen is de leverdatum checker opgezet.

  Wat vreemd dat u eerst een toezegging heeft gekregen dat de auto op 22 juni in de haven zou zijn aangekomen en dat de auto gisteren nog niet binnen was bij de dealer. Kunt u misschien contact met ons op te nemen via telefoonnummer 0800-0369? Dan kunnen we de planning voor uw auto bespreken en alles op een rijtje zetten.

  Ik kan al wel vast aangeven dat op vrijdag 29 juli de leverdatum checker wordt bijgewerkt. Dan hebben we weer meer actuele gegevens.

 181. r van den berg schreef:

  nogmaals bedankt voor de snelle reactie.
  mijn vakantie is helaas al voorbij en het probleem van de navigatie is netjes door de firma van gent uit veenendaal opgelost door een tomtom ter beschikking te stellen voor de vakantie.

  mvgr

 182. M.v.d.Meijden schreef:

  Ik heb op 17 januari 2011 het contact getekend voor een:
  verso-s aspiration multidrive cvt
  pearl white paarlemoer
  panorama dak

  Mijn levertijd was in mei 2011 daar is later door de garage
  gebeld dat de nieuwe levertijd juli 2011 wordt

  ik heb vernomen dat mijn auto op 22 juni in de haven aangekomen
  was.

  vandaag 26 juli ben ik naar de garage geweest en mijn auto was nog
  steeds niet binnen.

  Ik heb op internet gezien dat de gebruikte verso-s
  door particulieren al aangeboden worden.

  Mijn vraag is.krijg ik deze auto dit jaar nog

  groetjes

 183. Petra Breedijk schreef:

  Ik heb een algemene vraag. Wij hebben in februari een Verso-S (zwart, met airco en verder helemaal standaard) besteld en nog altijd niet ontvangen. We hebben sinds half juni data van de dealer doorgekregen maar die worden net zo hard elke keer weer opgeschoven (eerst was het 30-6, toen 14-7, toen 18-7 en nu weer 11-8). Ik ben heel teleurgesteld hierover, het kopen van een nieuwe auto moet iets leuks zijn maar dat is het nu al lang niet meer. Zeker niet als je op internet ziet dat er ook mensen zijn die later besteld hebben en wel rijden. Ik hoop dat ik iets meer begrip voor de situatie kan opbrengen als ik meer van de leverprocedure in het algemeen zou snappen; worden de auto’s op volgorde van bestelling geleverd of komen er eerst 200 grijze van de band en dan 200 zwarte. Komt er in 1 x een boot vol Toyota’s aan of gaan er telkens mondjesmaat een paar op het vliegtuig ? Misschien kunt u hierover duidelijkheid geven ? Alvast bedankt.

 184. @ Johan van Laar
  @ Remko Stilting

  Graag wil ik nog een afsluitende reactie geven op de reacties op het Toyota blog van de afgelopen dagen inzake de cruise control op de Toyota Verso-S.
  De insteek die wij verkiezen met het Toyota blog is om open te communiceren met onze klanten. Dat u hier de afgelopen dagen geen goed gevoel aan heeft overgehouden vind ik bijzonder vervelend en dat was uiteraard niet mijn bedoeling.
  Het is inderdaad jammer dat er op een Toyota Verso-S af-fabriek geen cruise controle beschikbaar is. Om onze klanten toch zo’n systeem te kunnen aanbieden is deze als accessoire met een marktconforme prijs beschikbaar via de Toyota dealer.

  De keuze die de fabrikant heeft gemaakt bij het ontwerp van de Toyota Verso S met betrekking tot de cruise control, wordt door u als niet logisch ervaren en achten wij zeer begrijpelijk. Daarom zullen wij Toyota hierover ook informeren.

  Bij uw vraag over een tegemoetkoming in de kosten van de aanschaf/inbouw is inderdaad een aanname gemaakt dat het om het gehele bedrag ging. Deze aanname was inderdaad niet correct. Echter, er kan geen sprake zijn van een korting op de montage van een cruise control in een Toyota Verso-S: wij zien het niet als een tekortkoming noch een ernstig gebrek, wij zien het eerder als een comfortverhogende accessoire.

  De keuze is aan de klant om deze alsnog te laten monteren.

 185. @r van den Berg
  Ik begrijp uw teleurstelling: een verwijzing naar de dealer is geen inhoudelijk antwoord op uw vraag. Graag licht ik dit antwoord nader toe.
  Overigens wil ik duidelijk stellen dat ook wij teleurgesteld zijn in de door de fabrikant uitgestelde uitlevering van het Touch & Go navigatiesystemen. Daarom zijn wij op dit moment met hen in overleg wanneer deze systemen uitgeleverd kunnen gaan worden. Een exacte levertermijn is op dit moment helaas nog niet beschikbaar, maar zodra deze bekend is zal dit via de dealer gecommuniceerd worden, vandaar de verwijzing naar uw Toyota dealer.

  Overigens begrijpen wij uw situatie maar al te goed: na lang wachten ook nog de zomervakantie starten zonder een navigatiesysteem in uw nieuwe Toyota Verso-S is niet prettig. Graag willen wij dan ook met u een tijdelijke passende oplossing bespreken. Wellicht dat u hierover contact met ons wilt opnemen? Wij zijn bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-0369.

 186. r van den berg schreef:

  bedankt voor het antwoord op mijn vraag wanneer de navigatie nu eindelijk eens leverbaar is.
  van het antwoord word ik niet vrolijk ,want ik word verwezen naar de dealer terwijl jullie toch de importeur zijn van toyota en dat als eerste moeten weten.

  erg jammer

 187. Johan van Laar schreef:

  @ Remko Stilting,

  Je hebt deze misser van Toyota uitstekend verwoord!
  Dat de plus versies van de Verso S geen standaard cruise control hebben is toch wel een tekortkoming voor een auto in deze klasse, maar dat er zelfs geen inbouw voorbereiding is aangebracht dat noem ik zelfs een ernstig gebrek!
  Jammer, maar ik kan het niet positiever brengen!

 188. Remko Stilting schreef:

  @Toyota informatie center. Nog even een nabrander. Ik heb, zie mijn vraag hier op de blog vam 13 juli, niet gevraagd de accessoire gratis te leveren als coulance zoals u mij in uw reactie per e-mail heeft geschreven. Dat is uw interpretatie van mijn vraag over coulance. Een tegemoetkoming, in plaats van coulance, is ook zeer welkom.

 189. Remko Stilting schreef:

  @Toyota informatiecentrum @Johan van Laar
  Ik heb idd een mail gekregen van Toyota, maar ik had de vraag alleen op de blog geplaatst en niet zoals Toyota stelt de vraag ook direct gesteld! wellicht heb ik een gevoelige snaar geraakt? Johan wordt ook met een kluitje in het riet gestuurd, want zijn vraag wordt niet beantwoord. Dat zal ik dan maar doen: nee, de auto is niet voorbereid op cruise control en de kosten voor inbouw bedragen € 640,–. Belachelijk als je bedenkt dat op de nieuwe Yaris aspiration dit al standaard is! Ik had gevraag om coulance van de importeur/dealer, maar ik kreeg slechts een juridische verhandeling over de betekenis van het woord “coulance”. Coulance is een tegemoetkoming naar de klant als er een defect plaatsvindt buiten de fabrieksgarantie. Er is hier geen sprake van een defect. Dat snap ik zelf ook nog wel. Het is in deze tijd onbegrijpelijk dat er af fabriek op een auto van deze klasse geen standaard cruise control is ingebouwd. Kijk naar de nieuwe Yaris. Dus Toyota, wat ik met coulance bedoel, is of jullie de kopers van een Verso S tegemoet kunnen komen met een lagere prijs voor het inbouwen van cruise control. Bijvoorbeeld de helf van de prijs of de prijs die het zou kosten als de auto wel wad voorbereid voor cruise control. Graag uw reactie via de blog. MvrGr.

 190. @ Johan van Laar en Remko Stilting,

  Er is inderdaad lang over heen gegaan voordat er een antwoord op dit blog werd gepost. Remko Stilting heeft deze vraag ook al direct aan ons gesteld en hij heeft daar ook antwoord op gekregen.

  De Toyota Verso-s heeft vanaf fabriek inderdaad geen cruise control. Dit is echter wel als accessoire in te bouwen. Natuurlijk zit hier wel een meerprijs aan verbonden.

 191. Johan van Laar schreef:

  Beste Toyota informatie Center,

  U hebt nog niet gereageerd op de inzending van Remko Stilting op 13 juli betreffende de cruise control.
  Ik vind dat hij hier een goed punt heeft, maar een antwoord uwerzijds blijft angstvallig lang achterwege.
  Is de Verso S nou wel of niet voorbereid op de inbouw van een cruise control?

  Met vriendelijke groet,
  Johan van Laar

 192. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @r van den Berg Wij vinden het erg vervelend dat het navigatiesysteem nog niet beschikbaar is. Onze welgemeende excuses hiervoor. Ik adviseer u voor de laatste stand van zaken even contact op te nemen met uw Toyota dealer.

 193. r van den berg schreef:

  beste toyota.
  ik rij nu sinds april in de verso s en dat bevalt goed .
  het enige wat ik mis is mijn navigatie.
  het zou eerst eind mei komen ,toen ein juni maar het is nu eind april maar geen navigatie.
  kunt u mij vertellen wanneer het nu wel komt.

  mvgr
  een tevreden toyota rijder.

 194. Jan Konings schreef:

  27 april j.l. Toyota Verso besteld. Vlgs. uw site zou de levertijd tussen de 6 weken en 3 maanden zijn, dus levering uiterlijk 27 juli. Dealer geeft nu aan, dat levering 24 augustus is. Uw site met levertijden (via ordernr.) geeft aan: levering augustus. Dat is dus 4 maanden levertijd i.p.v. de maximale levertijd, zoals door u gesteld in uw blog, van 3 maanden. Ik vind, dat kopers hierdoor op het verkeerde been worden gesteld.

 195. Remko Stilting schreef:

  Zag net op de blog de prijzen van de nieuwe Yaris. Gefeliciteerd met dit nieuwe model.
  Zelf maak ik binnenkort de overstap van de Verso (het nieuwe model) naar de Verso S. Ik wil kleiner en goedkoper gaan rijden. De auto is al besteld. Wat mij nu opvalt is dat de Yaris aspiration al is uitgerust met cruise control en mijn bestelde verso S dynamic cvt, met alles er op en er aan, daar niet over beschikt. Dat mis ik echt want ik rij heel veel op de cruise control. Dit kan wel, zo heb ik begrepen, ingebouwd worden, maar dat kost toch wel weer aardig wat. Ten tijde van de koop was nog niet bekend hoeveel. Dat lag er aan of de auto hiervoor voorbereid was. Ik weet nog niet of dat zo is. Kan maar zo € 700 kosten. Zeker voor zo’n zuinige auto als de Verso S een misser/gemis. Dit had er standaard op moeten zitten. Valt hiervoor nog coulance van de importeur/dealer te verwachten? Graag uw reactie.

 196. Mive schreef:

  Afgelopen maart Prius Dynamic SRF zonder enige opties/accessoires besteld bij leasemij: zal november worden (!) en dan zet de leasemij even geen auto’s op de weg tot ca februari… SPIJT!

 197. Johan van Laar schreef:

  Jan, bedankt voor de link!

  M.vr.gr.
  Johan

 198. Jan schreef:

  Beste Johan,

  De link is: http://www.toyota.nl/leverdatum.aspx.

  Vriendelijke groet,

  Jan

 199. Johan schreef:

  Ik heb ergens gelezen dat als je het ordernummer weet van je bestelde auto, je via dit ordernummer op de toyota-site kunt nagaan wat de datum van aflevering is.
  Hoe ik ook zoek op jullie site, ik kan nergens een link ontdekken om het ordernummer in te toetsen. Kunnen jullie me helpen?

  Vriendelijke groet.
  Johan van Laar

 200. Jan schreef:

  Iedereen veel plezier met de nieuwe Verso-S!

  Mijn Verso-S Dynamic, heb ik besteld op 26 februari; vermoedelijke levertijd 1 juni 2011. Ik kijk nu braaf op de site naar de leverdatum. Helaas gaat de levertijd steeds naar achter. Vermoedelijke levertijd wordt nu vermeld als augustus/september 2011. Ik wacht op de volgende update, gezien de ervaring zou de levering zo weer op kunnen schuiven.

  Ik vind augustus/september als datum niet duidelijk; het seeds maar opschuiven vind ik niet betrouwbaar; het 2-wekelijks updaten van de levertijd zou niet nodig moeten zijn; leverdatum = leverdatum. Updaten wijst op invloeden die de levertijden vertragen. Terwijl de productie weer op peil zou zijn. Kortom, onduidelijk en onbetrouwbaar, duidelijk niet Toyota.

  Begin het vertrouwen te verliezen en dus het plezier in mijn nieuwe auto.

  Wat te doen?

 201. Herman schreef:

  Sinds 13 april in bezit van Verso-S uiterst tevreden.
  Alleen wacht ik al sinds die datum om de levering van het Touch and Go navigatiesysteem. De dealer heeft mij al 2 maal een datum gegeven die telkens weer naar achter schoof.Is er al een duidelijke indicatie wanneer dat systeem wel leverbaar is?
  M vr gr Herman

 202. C Kuster schreef:

  Goede avond

  Voor mij kan de avond niet meer stuk,want ik krijg net te horen dat mijn verso s aangekeomen is.

  Ik heb een aspiration Asch Grey met panorama dak

  Half april besteld was toen op de boot zei men en is nu aangekomen.

  Welke route de boot heeft gemaakt weet ik niet, maar ik ben blij.

  Ik dacht ik laat het even weten, ook voor de wachtende dat er toch beweging in zit.

  Vr Gr C Kuster

 203. Henk schreef:

  Is de leveringsdatum eind juli voor de navigatie van de Verso S nog steeds actueel?

 204. Venderbosch schreef:

  Heb contact met jullie gehad, dank voor de
  correcte, duidelijke en goede afhandeling van mijn vraag.

 205. @Venderbosch

  Zo wordt u inderdaad niet wijzer. Neem even contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800-0369. Ik wil u graag verder helpen.

 206. Venderbosch schreef:

  De Toyotadealer verwijst mij naar jullie, dus is de cirkel weer rond. Niet echt antwoord op mijn vraag dus.

 207. @ Timmer
  @ VanderBosch

  De informatie in de leverdatumchecker is de meest actuele informatie waarover wij op dit moment beschikken. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat je graag wilt weten wanneer de auto nu exact wordt verwacht. De Toyota dealer kan je meer specifieke informatie geven over de bestelling. Neem daarom even contact op met je dealer.

 208. Timmer schreef:

  verso s besteld 19 febr. vandaag bij de update gekeken en daar staat nu geleverd augustus ik heb de duurste uitvoering met alles er op en aan wil graag weten of het nu inderdaad augustus is.

 209. Venderbosch schreef:

  Zojuist update gezien van leverdatum. Staat nu al 8 weken
  op augustus/september dus heb goede hoop dat ik de auto binnen
  kort mag verwelkomen. Delen jullie mijn mening dat het
  realistisch is dat dit de definitieve levertermijn is?

 210. @Henk van Teeseling
  De Toyota Verso-S stond op 14 februari bij de Toyota Dealers. De introductie en de typegoedkeuring stammen echter nog uit 2010. Daarom is het voor de Verso-S niet verplicht.

 211. Henk van Teeseling schreef:

  Auto’s geintroduceerd na 7 februari 2011 moeten overdag volglicht hebben. Brandende verlichting zoals bekend van Audi. Nu, op mijn Verso-S, besteld na de introductie in Nederland van 9 februari 2011 blijken ze niet te worden geleverd. Kunt u aangeven waarom Toyota deze niet hoeft te monteren op haar auto’s ??

 212. @T. Hoek
  We betreuren het bijzonder dat u veronderstelt dat wij er niet alles aan doen om u – en alle andere mensen die een Toyota hebben besteld – zo optimaal mogelijk te helpen. Maar nog meer betreuren wij het dat uw redenatie voorbij gaat aan de bijzondere inspanningen die wij als importeur samen met onze dealers én de Toyota-fabrieken betrachten om u zo snel mogelijk te helpen. Er wordt dag en nacht gewerkt om de gevolgen van deze bijzonder vervelende situatie voor u als consument te dempen. Onze levertijdchecker is één van die initiatieven. U noemt hem een zoethoudertje, maar wij weten dat ‘ie dat beslist niet is – en door anderen ook niet als zodanig wordt ervaren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan staat het u natuurlijk vrij om ons te bellen op het gratis nummer 0800 – 0963. Ik leg u de situatie dan nog eens met alle plezier uit. Anders beschouw ik deze discussie voor gesloten.

 213. T. Hoek schreef:

  U vraagt mij om te bellen, van uw kant logisch, want alles beter dan ontevredenheid via deze bloq. De weerstand tegen de berichtgeving is groot dat merkt u wel. Ik heb een reactie geschreven eerder al op uw laatste antwoord, maar die vind ik niet terug. Misschien heb ik het verkeerd gedaan en vergeten te versturen.
  Terecht geeft u aan dat uw rol (als importeur) anders is als die van de dealer. U geeft echter wel de te verwachten leverdata door aan de dealer, daardoor lijkt het of de dealer maar zomaar iets zegt. Dat is niet juist en niet eerlijk. U als importeur moet u op de hoogte stellen van de te verwachten leveringen (desnoods in Japan zelf). U krijgt de gegevens van de auto’s die geleverd worden. Als u dat niet krijgt moet u zorgen dat u ze krijgt. In Japan, bij Toyota willen ze als ondernemers niets liever dan zorgen dat de auto’s zo snel mogelijk geleverd kunnen worden en zullen ook proberen hun klanten (lees importeurs) tevreden te stellen. Maar de importeurs die er niet achteraan gaan komen dan vaak het laatst aan de beurt. Het zou het best en eerlijkst zijn dat alle auto’s naar evenredigheid verdeeld worden onder de klanten, maar daar moet u achteraan zitten.
  Als ik u een goede raad mag geven hef dan het hele gedoe met levertijd checken op. Dat is een farce, niemand is hierbij gebaat. Het wekt alleen fustratie op. Onderhand weet echt iedereen wel dat dit een zoethoudertje is. Ben je van die lastige mensen af die anders steeds bellen.
  Met eerlijkheid bedoel ik het volgende. Geef duidelijke voorlichting, ga achter zaken aan, doe wat voor je klanten. Weet je echt niet wanneer er zicht is op levering (wat mij heel vreemd lijkt) houdt mensen dan niet aan het lijntje en zeg duidelijk dat je geen idee hebt hoe of wat. Vertel desnoods dat het lang kan duren.
  Het kan niet anders dan dat ze in Japan echt wel weten wie de auto’s krijgen en wanneer. Natuurlijk hebben ze een plan en een schema. U zegt zelf dat men in de fabriek bepaald welke auto’s geleverd gaan worden. Daar moet u bericht van krijgen, of inzage of zelf gaan kijken. U kunt ook vragen welke criteria ze handhaven, gaan bepaalde kleuren of modellen eerst enz. U heeft m.i de taak om daar achter te komen en vragen te stellen. Men weet daar toch ook precies welke auto, welke kleur enz moet hebben, ze doen toch niet zomaar wat!
  Dan kunt u de dealers en klanten goed voorlichten.
  Volgens mij ben ik zo duidelijk genoeg geweest en kan een telefoontje achterwege blijven. Ik denk nl dat de andere wachtende op hun auto hier ook wat aan hebben.

  Met vriendelijke groet
  T.Hoek

 214. @ Marco Venderbosch
  @ Cees van der Pas
  Uw teleurstelling in de vertraagde levertijd kan ik mij voorstellen. Helaas kunnen wij u op dit moment niet meer gedetailleerde informatie geven zoals in ons blogpost van 21 juni wordt aangegeven.

 215. Marco Venderbosch schreef:

  Wij hebben de Verso S al besteld op 26 februari 2011,
  een dag nadat hij geintroduceerd is bij de dealer. Ik vind het
  dan ook merkwaardig en zelfs vervelend dat mensen die hem in april besteld hebben volgens de laatste gegevens nog eerder aan de beurt
  zijn dan ik, mijn levertijd staat op augustus/september.
  Langzamerhand zijn de gegevens een beetje ongeloofwaardig.
  Ik denk dat Louwman er goed aan doet om te proberen de informatie
  wat gedetaileerder te verstrekken, d.w.z. levertijd augustus/september
  zit 8 weken tussen.Kan dit niet wat nauwkeuriger en wat meer gespecificeerd?

 216. CEES VAN DE PAS schreef:

  2804 Toyota Verso-S Aspiration besteld. Als extra uitvoering Panorama-dak besteld, dit omdat deze uitvoering volgens de dealer nog leverbaar was in Juni. Vervolgens word leverdatum opgeschoven naar 6 Juli en na de laatste check is leverdatum plotseling Augustus ! Vind het merkwaardig dat bij het bestellen gezegd word: deze bestelde uitvoering zal in Juni geleverd worden en vervolgens is het nu levering in Augustus. Ik vrees dat de levering nog wel verder zal worden opgeschoven. Dealer zegt dat hij er niks aan kan doen en dat ik maar moet uitgaan vande door Toyota verstrekte datum…

 217. @T. Hoek
  We doen er alles aan om eerlijk en oprecht te communiceren. Het raakt ons dan ook dat u vindt dat we dat niet doen. We zullen daarom aan de hand van uw kritiek nog eens aandachtig naar onze manier van informeren kijken. Aan onduidelijkheid heeft u immers niets. Dat zijn we helemaal met u eens.
  Graag zou ik persoonlijk spreken zodat u mij wellicht nog een aantal kritiekpunten verder kunt toelichten. Aangezien ik uw nummer niet heb, zou ik u willen vragen om mij te bellen op het gratis nummer 0800 – 0369.

  Wel wil ik graag een paar veronderstellingen uit uw bericht uitlichten, zodat ook anderen die vergelijkbare vragen hebben gesteld dit kunnen lezen. Zoals
  @C Kuster
  @C Kooter
  @ Kannegieter

  De levertijdchecker maken wij aan de hand van de gegevens die wij uit Japan ontvangen. Door de omvang van de ramp kan het voorkomen dat de informatie niet zo compleet is als u en ik graag zouden zien. We geven ook niet voor niets aan dat het gaat om een indicatie. Toyota heeft er ook geen baat bij om de klanten (informatie over) leveringen te onthouden. Dat roept alleen maar ergernis op terwijl wij juist proberen zo eerlijk en oprecht mogelijk te communiceren.

  Ook zouden wij niets liever willen, dan dat we de bestelde auto’s zo snel mogelijk bij onze dealers kunnen afleveren. Dat is beter voor u, voor hen en voor ons. Alle dealers en klanten worden op dezelfde manier behandeld. We trekken niemand voor. Daar zou uiteindelijk niemand iets aan hebben. En bovendien is het ook onmogelijk. Niet wij, maar de fabriek bepaalt welke auto’s op de boot gaan.

  De rol van een importeur als Louwman & Parqui is anders dan die van uw dealer. Wij zijn er van overtuigd dat uw dealer zijn uiterste best doet om u zo optimaal mogelijk te helpen. Op onze beurt proberen wij om uw dealer zo optimaal mogelijk te helpen bij het uitvoeren van zijn werk. Wij kunnen echter niet voor hem bepalen wat hij met u afspreekt. Dat is iets tussen hem en u. U heeft namelijk met uw dealer een contract – en niet met ons. Maar als uw dealer hulp nodig heeft van ons als importeur, dan kan hij ons altijd bellen voor ondersteuning – en dan zullen we met hem kijken hoe we hem het beste kunnen helpen. Uw dealer staat er dus beslist niet alleen voor, maar we beseffen ons terdege dat deze uitzonderlijke situatie van alle partijen (u, de dealer en ons) om flexibiliteit vraagt.

 218. T. Hoek schreef:

  Ik heb de auto verso-S aspiration Multidrive CVT parelmoer wit (ordernr:3457059) al 23 februari 2011 besteld hebben. Dus direct toen de dealer dit model in huis had. U zegt Dat ik op de planningsite kan kijken. Dat klopt is niets nieuws. Echter als de dealer op 12 mei bericht geeft dat de auto in juni verwacht wordt in de maand juni en daarbij de transporttijd mee berekend dan zou hij er in juni dus moeten zijn. Want men krijgt bericht als ze verscheept worden. Uw reactie is dus geen goed antwoord.
  Alle antwoorden die gegeven worden draaien er een beetje (heel erg)omheen.
  Welke dealers krijgen het eerst de auto’s? Zijn dat de grootste of degene die het meeste invloed kunnen uitoefenen?
  Verder zou ik het prettig vinden dat er eens eerlijk antwoord gegeven wordt en er niet omheen gedraaid wordt.
  Verder vind ik het ook niet fair om alle verantwoordelijkheid naar de dealer te schuiven. Wij hebben een goede dealer met fijne mensen die hun best doen naar ons toe. Kennelijk hebben zij ook geen enkele invloed. Ik verwacht ook dat van een grote organisatie als Louwman en Parqui dat zij hun klanten goed eerlijk en netjes voorlichten.
  Als het voor u niet duidelijk is mag een klant verwachten dat u persoonlijk naar Japan gaat om u op de hoogte te stellen.
  Graag ontvangen wij van u een inhoudelijk fair bericht en neit zo’n zoethoudertje

 219. Kannegieter schreef:

  19.03.2011 Verso-S 1,3 VVT-i Aspiration Multidrive CVT zwart besteld.
  Voordat zoeken op de Website mogelijk was ahv een ordernummer, is mij meegedeeld dat deze auto als voorraad auto al onderweg was. Ik had zogezegd geluk.
  Levering zou dan eind mei half juni moeten kunnen, zo gaf de
  dealer aan.

  De website geeft nu aan:
  Uw ordernummer is gevonden. De volgende gegevens zijn bekend:
  Ordernummer: 3489635
  Model: Toyota Verso-S
  Verwachte leverdatum: juli 2011.

  Is dit ordernummer wel mijn bestelde auto?
  Bij vermeld model staat alleen maar: Toyota Verso-S; zonder specificaties:Aspiration Multidrive CVT zwart. Dit zou een wat zekerdere bevestiging geven dat het over dezelfde auto gaat.
  En de verwachte leverdatum is nu juli 2011 ?????

  Graag ontvang ik van u een bevestiging hopelijk met meer en duidelijkere details.

  Bvd P.J.Kannegieter

 220. C. Kooter schreef:

  in februari een Verso S besteld bij dealer Amsterdam Z-O, levermaand juni 2011. Brief ontvangen van dealer, 4 juni, j.l.: levering wordt denkelijk november 2011. Waarom staat (na update)
  bij de leverdatum checker augustus/september?

 221. C Kuster schreef:

  Mijn vraag is wat moeten we geloven van een leverdatum wat is waar.
  Ik heb een verso s besteld [half april] deze stond op de boot, daar had ik geluk mee werd verteld, levering eind mei,dat werd opeens week 1 of 2 van juni,toen werd gezegd levering 16 juni nu ga ik vragen bij de dealer op 16 juni,en nu word het opeens 23 juli ik vind dit toch wel wat extreem hier begrijp ik niets meer van wat is waar?

  Gr C Kuster

 222. @T.Hoek
  Ik snap dat het vervelend is dat uw auto later dan verwacht wordt afgeleverd. Dat vinden wij namelijk ook. Natuurlijk probeert Toyota u te helpen als u een vervoersprobleem krijgt. U kunt dit overleggen met uw Toyota dealer.

  De informatie over de geplande levertijd komt direct uit het planningssysteem van Toyota. Elke twee weken vernieuwen we deze.
  De levertijd is sterk afhankelijk van de specificaties die u heeft besteld. Sommige onderdelen laten iets langer op zich wachten waardoor de aflevering ook later plaatsvindt.

 223. T. Hoek schreef:

  Mijn vraag is of de auto nu (volgens het ordernummer) werkelijk in augustus/september komt of daarna weer uitgesteld wordt tot eind van het jaar. Wat te doen als je oude auto het niet haalt tot die tijd?
  Dan heb je een probleem en hoe lost Toyota dat dan op?
  Hebben echt wel begrip voor de situatie. Maar als je op 12 mei bericht krijgt dat je auto in de maand juni verwacht wordt dan vind ik dat wel allemaal een beetje vreemd. Er komen dus kennelijk al auto’s aan. Wie krijgen die dan?

 224. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Teun Borst Je kan aan de hand van het ordernummer de leverstatus van jouw Verso-S verkrijgen. Aan de hand van het contractnummer gaat dit niet. Mocht je het ordernummer niet hebben, dan kun je dit via jouw Toyota dealer eenvoudig verkrijgen. Ik adviseer je even hiervoor contact te leggen met de betreffende verkoper.

 225. Teun Borst schreef:

  Op 14 mei 2011 heb ik een Verso-S besteld om naar de levertijd te kijken op de síte http://www.toyota.nl/leverdatum moet ik dan het contractnummer invullen op de síte. Vriendelijke groet Teun

 226. @C Kuster,
  Toen u de auto de auto bestelde zaten we midden in de inventarisatie van de gevolgen van de aardbeving en tsunami. Niet alleen de eigen productie, maar ook die van de toeleveranciers moest weer op gang gebracht worden. Dit heeft het plannen aanzienlijk complexer gemaakt.

 227. C Kuster schreef:

  Goede Middag

  Ik heb 13-04 een verso s besteld en mij is verteld dat deze op de boot was,en het duurde 6 weken om hem te kunnen leveren dus eind mei
  nu zijn we 8 weken verder en hij is er nog niet.
  mijn vraag is kan zoiets niet geplant worden?
  Gr C Kuster

 228. Wim Sels schreef:

  Begrijpelijke info. We hebben inmiddels een ordernummer.
  Goede zaak, maar wat betekent dat in feite: Waarschijnlijk is de dealer geinformeerd. Wel is het interessant, in algemene zin, te weten
  wat zo”n ordernummer inhoudt.
  We hebben begrip voor de problematiek waar mede de fabrikant te maken heeft.
  Maar weten komt ook door medeleven. Veel sterkte.
  Wim Sels (ordernummer …….. mevrouw R.Sels-Emous. (fa Toonen Hilversum)

 229. evdlhsd schreef:

  Bedankt voor het antwoord.

 230. @ evdlhsd

  Jouw interpretatie van de leverdatum is juist. De leverdatum betreft de datum dat de auto bij de dealer wordt verwacht. De dealer zal vervolgens de auto moeten inplannen om deze afleveringsklaar te maken. Dit hangt natuurlijk af van de werkplaatsplanning van uw eigen dealer en hier kunnen wij geen prognose op afgeven. Je kan er echter wel op rekenen dat iedere dealer er alles aan zal doen om autos die met vertraging binnenkomen zo snel mogelijk af te leveren aan de klant.

 231. @ Marco

  Je bent niet de eerste die deze zeer begrijpelijke vraag stelt. En we zouden je heel graag helpen, maar we hebben helaas geen “vrij beschikbare voorraad” meer van de Verso-S. De auto’s die bij de dealer staan, zijn bedoeld om mensen de Verso-S te laten zien en te laten ervaren. Ik vrees dus dat je geduld op de proef zal worden gesteld, de komende maanden. We kunnen het helaas niet anders maken, hoezeer we dat ook zouden willen.

 232. evdlhsd schreef:

  Beste mensen van het TIC,

  Wat wordt in dit geval (en met name op de site waarop je de levertijd van de door jou bestelde auto kunt volgen)exact bedoeld met de term “leverdatum”?
  Is dit de datum dat de auto in Belgie van de boot komt?
  Is dit de datum dat de auto aan de dealer wordt afgeleverd?
  Is dit de datum dat de auto door de dealer aan de klant afgeleverd kan worden? Iets wat naar ik aanneem niet helemaal door de importeur ingeschat kan worden.

  De site noemt voor mij nu een bepaalde maand. Dit kan natuurlijk aan het begin of zelfs aan het eind van die maand zijn. Zover ik heb begrepen moet ik (gezien wat opties) rekening houden met ongeveer 2 weken tussen het van de boot gaan en de uiteindelijke aflevering door de dealer aan mij.
  Ik ga er nu vanuit dat de term “leverdatum” betekent de datum dat de importeur de auto aan de dealer levert en dat deze nog wat tijd nodig heeft om de auto rijklaar te maken.

  Interpreteer ik de term leverdatum in dit geval juist?
  Vriendelijke groet,
  evdlhsd

 233. Marco Venderbosch schreef:

  Wij hebben op 26 fenbruari 2011 een nieuwe Verso S besteld,
  deze wordt pas geleverd in augustus/september dit jaar.
  Ik heb begrip voor de situatie in Japan, maar als je zolang
  op een auto moet wachten, wordt je wel ongeduldig. Is er
  nergens in Nederland een blauwe automaatuitvoering leverbaar,
  wel nieuw uiteraard, geen demo?

 234. @ Thomas

  Allereerst gefeliciteerd met de aanschaf van een nieuwe Prius. Helaas kan ik je niet een specifiek antwoord geven op je vraag. Een levertijd van 8 tot 10 weken is mogelijk voor gangbare uitvoeringen. Echter, de opties die je besteld hebt kunnen invloed hebben op de levertijd. Informeer even bij de dealer waar de auto besteld is. Hij kan je exact vertellen wanneer je Prius wordt verwacht.

 235. Thomas schreef:

  Beste,

  Kunt u een schatting geven van het aantal weken dat momenteel voor een Prius staat (vorige week besteld (lease), de Comfort-uitvoering met een aantal opties)?
  Is dit de standaard 8-10 weken?

  Met vriendelijke groet,

  Thomas

 236. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Johan van Laar Ik kan me heel goed indenken dat het voor u heel vervelend is dat de levertijd van uw Verso-S oploopt. Een nieuwe auto wil je immers zo snel mogelijk rijden. Dat de Verso-S het wachten waard is, is voor u mogelijk een argument waar u niets mee kunt. Ik raad u daarom aan contact op te nemen met uw eigen Toyota-dealer. Niet dat we met dat antwoord uw vraag van ons willen afduwen, maar de koopovereenkomst is iets tussen u en uw dealer. Als importeur van Toyota zijn wij hierin geen partij en kunnen daarom het antwoord niet voor uw dealer invullen. Mijn advies is dan ook om uw situatie aan hem voor te leggen.

 237. Johan van Laar schreef:

  Is het bijv. ook mogelijk om een bestelde Verso-S om te ruilen voor een andere type Toyota, waarvan bekend is dat de aflevering binnen een week of 4 kan plaatsvinden. Het eind van het jaar duurt nog wel erg lang, vandaar deze misschien wat vreemde vraag.

  Met vriendelijke groet,
  Johan van Laar

 238. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @ Eveline De Toyota Prius Plus zal naar alle waarschijnlijkheid medio 2012 worden geïntroduceerd. Helaas beschikken wij op dit ogenblik nog niet over meer informatie van deze nieuwe Toyota. Via http://www.toyota.nl kun je wel op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de Toyota Prius Plus.

 239. Eveline schreef:

  Prius+

  Is er al meer bekend over de lanceringsdatum, levertijden en richtprijzen van de prius+ in Nederland. Ben toe aan een nieuwe leaseauto en wil hier op wachten, maar dat gaat niet als de lancering pas einde jaar is en dan nog een levertijd van 4 maanden…..

  Hoor het graag!

 240. @Bart

  Goede opmerking! Je bent niet de eerste die hier naar vraagt. We gaan dit aanpassen en nemen de iQ op in het overzicht.

  Veel rijplezier met je iQ!

 241. @ Andres

  Vanmorgen hebben wij elkaar telefonisch gesproken. Samen met u en uw Toyota dealer hebben wij een passende oplossing geboden voor beide vragen.

  Mochten er nog verdere vragen zijn dan horen wij dat graag!

 242. Bart schreef:

  Mijn geliefde iQ wordt niet eens vermeld.

  Heb er zelf ruim 4 maanden op moeten wachten en rij er met veel plezier al weer een aantal weken in. Maar het is toch wel jammer om te moeten zien dat de iQ niet eens vermeld wordt. De verkoopcijfers zijn niet geweldig van dit leuke karretje, maar als zelfs de importeur hem uit het lijstje haalt… Jammer!

 243. Andres schreef:

  Vraag 1:

  Wanneer wordt de navigatie van de Toyota Verso-S uitgeleverd ? want gisteren haalde we onze verso-S op en de navigatie was nog niet ingebouwd omdat het nog niet uitgeleverd was en zou de navigatie graag voor mijn vakantie ingebouwd hebben als dat mogelijk is.

  Vraag 2:

  vandaag kon ik me niet registreren bij mijn Toyota, i.v.m. de datum niet juist was / controleer datum kreeg ik in het scherm, is er een oplossing ?.

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

 244. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @ Rob Van het huidige type Yaris is nog een voorraad onder Toyota dealers aanwezig. De introductiedatum van de nieuwe Toyota Yaris is nog niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid zal deze nieuwe Toyota in het najaar worden geïntroduceerd. Ook gaat er een hybridevariant verschijnen. Via http://blog.toyota.nl/hybride/971het-was-even-puzzelen-de-full-hybrid-yaris/ kun je alvast een prototype van deze bijzondere hybride Yaris bekijken.

 245. rob schreef:

  wij wouden een toyota yaris kopen maar was volgens de dealer niet meer leverbaar omdat er nieuwe modellen aan komen is dit waar
  en wanneer komen deze nieuwe modellen
  groeten rob

 246. Remko schreef:

  @Aad, maar je bent er wel erg druk mee!
  Je hoeft het niet te lezen en je hoeft niet te reageren. Kennelijk trekt het toch!
  Ik snap ook de meeste gestelde vragen ovet levertijden niet. Daar heb je je dealer toch voor?
  @toyota, prima blog met leuke en nuttige informatie.

 247. Aad Lelieveld (Wax Art Studio) schreef:

  Beste Chris te Den Helder,

  Het gaat hier geheel niet om een externe website te promoten, daar heb je Adwords voor van Google.

  Het gaat erom dat klanten het gevoel krijgen dat ze op deze blog hun vragen aan Louwman & Parqui kunnen stellen om een inhoudelijk antwoord te krijgen. Niet dus….. Gewoon een nieuwspagina met wellicht te hoog gespannen verwachtingen gezien de vragen en de antwoorden. Maar Chris, gewoon deze site blijven raadplegen en lezen hoor. Geen probleem. Ik zie alleen de extra aanvulling niet die jij ziet…..

 248. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Erikk De levertijd van een nieuwe Toyota iQ bedraagt op dit ogenblik 5 maanden. Er staan echter ook nog enkele exemplaren bij Toyota dealers, dus misschien staat jouw gewenste kleur en uitvoering nog op voorraad. Indien je al een iQ in bestelling hebt staan, adviseer ik je contact op te nemen met jouw Toyota dealer om informatie over de status van levering te verkrijgen.

 249. Erikk schreef:

  Hallo,

  Ik lees verder niks over de levering van de IQ. Hoe staat het daarmee?

  Vriendelijke groet

  Erik

 250. Chris te Den Helder schreef:

  Geachte heer Aad Lelieveld,

  Deze site is een extra aanvulling voor de klanten door de importeur. U kunt dus wel suggeren dat dit een schijnvertoning is; maar u koopt toch de auto bij uw dealer: dan zou u daar als eerste moeten gaan vragen hoe en wat.

  Als u uw relaas bij uw eigen dealer kan houden zonder mensen lastig te vallen die het wél prettig vinden om zo extra informatie binnen handbereik te lezen en vernemen, graag.

  Of is het gewoon een extra verkooptool voor uw eigen website? Laten we het hier op houden!

  Louwman & Parqui: ga zo door!

 251. Aad Lelieveld schreef:

  Beste mensen,

  Deze hele site / blog is een beetje een schijnvertoning van Louwman & Parqui. Een commercieel tool om het de klant te laten lijken of dit een blog is met tweerichting verkeer.

  ALLE VRAGEN EN OPMERKINGEN WORDEN DOORGESTUURD EN DOORVERWEZEN NAAR DE BETREFFENDE DEALER.

  Hierdoor is de functie van deze blog puur informatief en had het net zo goed op een soort nieuwspagina kunnen staan van Toyota Nederland, lees L&P.

  Elke vorm van reageren is verspilde moeite. Houd U zich maar vast aan de informatie van de dealer. Zij weten ook maar een gedeelte van alle informatie, maar ze communiceren in ieder geval twee richtingen op, als ze het goed doen.

 252. @ Marlon

  Het klopt dat de Verso-S inmiddels al wordt uitgeleverd. Er zijn meerdere overtochten en waar uw Toyota Verso-S zich op dit moment bevindt kan uw Toyota dealer eenvoudig nagaan aan de hand van het ordernummer van uw bestelling. Het is overigens gebruikelijk dat uw Toyota dealer u op gezette tijden informeert over de status.

 253. Marlon schreef:

  We hebben onze verso s. 2 stuks. ook in februari besteld maar nog geen levertijd mogen vernemen. Ik lees hier dat er al types Verso S inmiddels worden uitgeleverd!
  Deze auto’s komen toch van een en dezelfde boot? Betekend dit dat de eerste lichting Verso S-en al in Nederland is?

 254. Andres schreef:

  Vandaag telefoontje gehad van de dealer, de auto (verso-s) is afgeleverd en wordt rijklaar gemaakt. Het gaat in ieder geval sneller dan ik had verwacht, want de aflevering zou pas in mei zijn (niet de oplevering). Hopelijk zit de navigatie er ook al in (vergeten te vragen).

 255. Remko schreef:

  Heb half maart een Verso S gekocht ter vervanging van mijn huidige Verso. Hoewel je het liefst de volgende dag je nieuwe auto al wil hebben zal het nu wat langer duren. Maar als dat het ergste is dan is dat niets in vergelijking met wat er in Japan is gebeurd.
  Uiteindelijk is elke Toyota het wachten waard!

 256. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Andres
  Hartelijk dank voor jouw steunbetuiging. De introductie van het Touch&Go navigatiesysteem voor de Verso-S is niet uitgesteld. Het systeem is vanaf mei beschikbaar. Voor detailinformatie over de levertijd van de auto zelf verzoek ik je contact op te nemen met jouw Toyota dealer. Deze beschikt over de laatste leveringsinformatie.

 257. @ Mike

  De informatie van uw Toyota dealer is de informatie die u aan moet houden. Aan de hand van het ordernummer kan hij de status van uw bestelling nagaan. Wij geven globale richtlijnen op voor de levertijd van onze modellen. Dit kan echter fluctueren afhankelijk van kleur en uitvoering en het moment van bestellen.

 258. Andres schreef:

  Is de navigatie op de Verso-S wel al leverbaar van mei a.s. of is deze ook uit gesteld, wij hebben op 16 maart j.l. een Verso-S besteld, met als levermaand mei a.s. wij gaan er van uit dat dit iets langer kan duren, maar wij zouden het wel prettig vinden als de Verso-S geleverd wordt met navigatie of wetende wanneer die wel geleverd wordt.

  Verder wens ik iedereen in Japan heel veel sterkte.

 259. Mike schreef:

  Als ik het hier goed lees moet ik de auris hybrid uiterlijk na 4 maanden hebben als hij besteld. Ik kreeg echter 21 april (bestel datum) te horen dat de vermoedelijke aflever week de week van 19 september is. dit zou inhouden dat het een kleine 5 maanden duurt voor hij afgeleverd wordt. Waar mag ik nu van uit gaan?

  alvast bedankt.

 260. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @R von bartheld

  Voor informatie over de levertijd van uw Toyota verzoek ik u contact op te nemen met de verkopende dealer. Deze beschikt over de laatste informatie en kan de status van levering met u bespreken.

 261. R von bartheld schreef:

  LS,
  Ik heb op 15 maart via Garage van Dolderen in Soest een prius executive besteld.
  Kunt u mij een indicatie geven van de te verwachten vertraging?
  Vriendelijk dank,

  R v B

 262. @ Wim Sels
  We hebben uw vraag over de levering van uw Toyota Verso-S doorgegeven aan uw Toyota dealer. Zij nemen binnenkort contact met u op om u te informeren. Uw Toyota dealer beschikt namelijk over de nieuwste informatie met betrekking tot de levering van uw Toyota.

 263. Wim Sels schreef:

  Verso S 23 febr 2011 besteld/contract 12543/3 misschien onderweg?
  vr. gr. kind regards


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.