Toyota komt met interactieve revalidatie apparatuur

Toyota Zorg Robot Leren Lopen Leren Balanceren Ongeluk TraumaIn Nederland denken we bij Toyota aan auto’s. En met wat nadenken misschien zelfs aan naaimachines en vorkheftrucks. Maar in Japan staat Toyota synoniem voor zóvéél meer. Zo zijn we bijvoorbeeld ook extreem groot in de zorg. Niet voor niets introduceert Toyota nu 2 robots waarmee ernstig geblesseerde of lichamelijk getraumatiseerde mensen opnieuw kunnen leren lopen of hun balans opnieuw kunnen leren vinden. De robots – respectievelijk de Walk Training Assist en Balance Training Assist – vinden de komende weken hun weg naar een groot aantal Japanse ziekenhuizen en gespecialiseerde zorginstellingen.

Opnieuw leren lopen
De Walk Training Assist is een soort super-brace, die kan worden vastgemaakt aan een verlamd been. De brace begeleidt het verlamde been bij het lopen terwijl de gebruiker tijdens zijn revalidatie op een manshoog scherm ziet hoe hij zijn been het beste kan gebruiken en waar hij moet proberen zijn voeten neer te zetten.

Opnieuw balans vinden
Als je na een lang ziekbed of lichamelijk trauma je balans kwijt bent geraakt, is het lastig om het weer terug te vinden. De Balance Training Assist robot helpt patiënten om wél weer controle te krijgen. De patiënt staat op een Toyota Winglet (een soort lichtgewicht Segway-achtig apparaat) en speelt vervolgens allerlei vermakelijke (Ninentdo Wii) bewegingsgames en stimuleren zo het motorisch leren.

Ontwikkeld voor én samen met de zorg
De Walk Training Assist en Balance Training Assist maken deel uit van de Toyota Partner Robot Series. De robots zijn vanaf 2011 ontwikkeld in samenwerking met het Fujita Health University Hospital in de Japanse stad Toyoake en een groot aantal gespecialiseerde zorginstellingen en onder meer de Japanse vereniging voor revalidatiezorg.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.