Toyota koploper in veiligheid

Toyota Safety Sense

Bij een van de zwaarste crashtests ter wereld, die van het Amerikaanse instituut IIHS, triomfeert Toyota. Vooral dankzij het Pre-Collision Systeem dat onderdeel is van Toyota Safety Sense, een pakket veiligheidsvoorzieningen dat bij steeds meer modellen van Toyota aan boord is.

Het IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) heeft de testresultaten recentelijk bekendgemaakt. Negen modellen van fabrikant Toyota kregen de TOP SAFETY PICK+ award. Dat is de hoogste kwalificatie die IIHS toekent. Geen enkele andere autofabrikant, die op de Noord-Amerikaanse markt actief is, scoorde er meer.

Toyota Safety Sense

IIHS prijst met name Toyota’s Pre-Collision Systeem. Dit blijkt bovengemiddeld effectief bij het voorkomen van een aanrijding. Het systeem detecteert objecten voor de auto bij snelheden tussen 10 en 80 km/uur. Onder meer de Prius en de RAV4, voorzien van dit systeem, zijn getest. De Scion iA, een scherp geprijsd model dat Toyota op de Noord-Amerikaanse markt levert, haalde zelfs een toonaangevend hoge score. Het is het enige model in zijn klasse dat dit systeem standaard heeft.

Toyota Safety Sense

IIHS onderwerpt alle nieuw uitgebracht modellen aan vijf botsproeven. Om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een TOP SAFETY PICK+ award moeten de winnaars uitblinken met hun automatische noodstopsystemen. De complete lijst winnende modellen van fabrikant Toyota bestaat uit: Toyota Prius, Toyota Camry, Toyota Avalon, Toyota RAV4, Lexus CT 200h, Lexus ES, Lexus RC, Lexus NX, en Scion iA.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense is eerder dit jaar gelanceerd en is op steeds meer nieuwe modellen te vinden. De meest uitgebreide vorm van bestaat uit:

 • Pre-Collision System (PCS), eventueel met voetgangersdetectie
 • Lane Departure Alert (LDA)
 • Automatic High Beam (AHB)
 • Road Sign Assist (RSA)
 • Adaptive Cruise Control (ACC)

Lees HIER alles over deze systemen van Toyota Safety Sense.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense

5 reacties over “Toyota koploper in veiligheid”

 1. Toyota Informatie Center schreef:

  Er kan een melding komen dat het systeem tijdelijk niet werkt. Dit kan veroorzaakt worden door vuil, sneeuw of ijs op de ruit. Dit wordt ook verder uitgelegd in handleiding van de auto. Ook kan condensvorming de oorzaak zijn. Dit heeft onze aandacht Je kan erop vertrouwen dat jouw dealer je hierbij verder helpt. Mocht je nog vragen hebben? Bel mij gerust op 0800-0369. Groeten Ferry

 2. K. de Jong schreef:

  Het PCS-systeem in mijn nieuwe Auris TS werkt helaas niet. Gisteren bij de dealer langs geweest, en te horen gekregen dat ze in Japan naar een oplossing aan het zoeken zijn. Dus voorlopig nog steeds zelf opletten :-).

 3. Jo Peters schreef:

  Jammer ik had dit pakket graag op mijn Auris hybride gehad, is bij de dealer Mengelers in Landgraaf voor eind januari 2016 besteld maar inbouw zou niet meer mogelijk zijn.
  De auto zitvlak in het systeem en kon niet meer gewijzigd worden.
  Erg zuur dit.

 4. René schreef:

  J Kuipers je moet iets beter lezen! Er staat: Geen enkele andere autofabrikant, die op de Noord-Amerikaanse markt actief is, scoorde er meer. Toyota was dus niet de enige…

 5. J Kuipers schreef:

  Nou nou Toyota jullie doen alsof jullie de enige waren met de hoogste score maar wees eens eerlijk wie waren die andere merken


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.