Toyota wint voor 10e keer gouden beker

Toyota is voor de tiende keer uitgeroepen tot het meest waardevolle automerk ter wereld! Dat staat althans in de jaarlijkse ‘BrandZ™ Top 100 Most Valuable Global Brands’, die voor de twaalfde keer is samengesteld. Je begrijpt: we zijn er beretrots op dat we deze toppositie al zo’n lange tijd weten te behouden.

Wat zijn we eigenlijk waard?

Toyota heeft volgens BrandZ een waarde van 28,7 miljard dollar. Merken als BMW, Mercedes-Benz, Ford, Honda en Nissan eindigen allemaal ónder Toyota. Andere automerken als Audi, Tesla, Land Rover en Porsche maken de top tien van meest waardevolle automerken compleet, maar vallen buiten de lijst van 100 meest waardevolle merken in het algemeen.

Top 10 meest waardevolle automerken

 1. 1. Toyota
 2. 2. BMW
 3. 3. Mercedes-Benz
 4. 4. Ford
 5. 5. Honda
 6. 6. Nissan
 7. 7. Audi
 8. 8. Tesla
 9. 9. Land Rover
 10. 10. Porsche

Algemene top 10

In de algemene top 10 staan met name technologiebedrijven zoals Google (een waarde van 245,6 miljard), Apple, Microsoft, Amazon en Facebook. Toyota volgt als eerste automerk op plaats 30. Niet slecht toch?

Wie bepaalt de top 100 en hoe doen ze dat?

De Brand top 100 wordt samengesteld door onderzoeksbureau Millward Brown. Het bureau interviewt jaarlijks twee miljoen mensen wereldwijd die de voor hen meest waardevolle merken noemen. Daarbij voegt men de scores van het Bloomberg en Kantar Worldpanel. Dat panel kijkt naar financiële resultaten van bedrijven wereldwijd. In totaal doen er maar liefst meer dan 100.000 merken mee, die allemaal een plekje in de top 100 willen veroveren. Toyota gaat in de lijst met automerken voor de tiende keer met een gouden beker naar huis.

Waardevol blijven

Toyota doet er alles aan om ook in de toekomst waardevol te blijven. Onder meer door te investeren in waterstoftechnologie (brandstofcel) en hybride voertuigen. Alleen door te innoveren en investeren kom je verder. En dat blijven we doen. Daar kun je van op aan.

Toyota Mirai

10 reacties over “Toyota wint voor 10e keer gouden beker”

 1. @Fred Lek: Bedankt voor je berichtje en fijn om te horen dat je met een goed gevoel in de Toyota C-HR rijdt. Ik begrijp je reactie over de actie Free Hybrid. Het is een aantrekkelijke actie, maar daarbij moeten we wel een duidelijke begin en einddatum hanteren. Daarin kunnen we helaas geen uitzonderingen maken.

  Het klopt dat we nieuwe auto’s tegenwoordig afleveren met een beknopte handleiding. Het uitrustingsniveau van onze auto’s is zo uitgebreid dat de volledige handleiding niet meer in het dashboardkastje past :-). De volledige handleiding is wel gewoon digitaal beschikbaar. Met CTRL F is het nog veel makkelijker zoeken naar onderwerpen. https://www.toyota.nl/toyota-rijden/rijdersinformatie/handleidingen.json

  Bedankt voor je feedback over de temperatuuraanduiding. Ik ga het doorgeven.

  Ik wens je nog heel veel rijplezier toe, maar dat gaat vast lukken.

  Groet Ferry

 2. Fred Lek schreef:

  Sinds vier maanden blijde rijder van de C-HR executive hybride. Altijd jammer als een paar maanden na aankoop de hybride gratis wordt aan geboden. Maar goed dat is pech. Toch zijn er nog een paar verbeterpunten. Zo heb ik met de verkorte gebruiksaanwijzing een aantal zaken niet gevonden. Bij navraag blijkt dar er een uitgebreide handleiding bestaat maar die moet je erbij kopen. Dat is vreemd bij een aanschaf van 34.000 euro. Een tweede punt is de buitentemperatuur meter die piepklein in de rechterhoek van het scherm is aangegeven. Vooral Iin de winter is dit erg belangrijk. Bij navraag kan hij niet vergroot worden. Slordig ivm de veiligheid. Verder toffe auto.

 3. @P.Brinckman; Bedankt voor jouw bericht en de feedback die je ons gaf over de Toyota RAV4. Ik ga jouw ervaringen delen met onze productmanager. Mocht ik nog iets voor je kunnen betekenen, dan hoor ik dat natuurlijk graag. Hopelijk heb je wel genoten van een heerlijke vakantie in Frankrijk! 🙂 Groet, Frank.

 4. P.Brinckman schreef:

  Met de rav4 hybrid Awd op vakantie in Franrijk geweest. Met de caravan van 1400 kg beladen 90kmh heuvelop giert de motor. Bijzonder onprettig!

 5. peter schreef:

  Heb Toyota altijd geadvisseerd aan vrienden, familie en collega’s en zijn pas in mei 2010 Toyota
  gaan rijden een IQ 1.0 comfort staat nu bijna op de 80.000km
  In 2013 kwam daar de IQ 1.4D4-D bij deze staat nu op de 162.000km beide in onderhoud
  bij Toyota Vlissingen.

  Ze bevallen prima en we zijn destijds gevallen voor het design die echt apart is

 6. Bedankt @Erik, @Jan en @T den Hartog!

 7. Erik schreef:

  Nu nog flink investeren in volledig elektrische auto’s en Toyota blijft aan de top.

 8. Jan schreef:

  👍ben blij met met mijn Rav4 Hybride en onze 10 jaar oude Yaris

 9. T den hartog schreef:

  Van Harte Gefeliciteerd met behalen van de Gouden Beker ik rij al 40 jaar Toyota en met veel plezier ….

 10. Kroes schreef:

  Van hart gefeliciteerd met het behalen van de gouden beker, ik rij al jaren toyota en dat bevalt ons uitstekend.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.