Toyota GT86 drift GT86-logo dat vanuit de ruimte te zien is (video!)

Vergeet grote reclameborden en advertenties. Voor een ludieke promotie van de Toyota GT86 pakten onze collega’s van Toyota Engeland het pas écht groot aan. Letterlijk, want het resultaat is zelfs te zien vanuit de ruimte!

‘Donuts from Space’

Het idee achter het speciale project ‘Donuts from Space’ was om het bekende GT86-logo op het asfalt te ‘schilderen’ met bandenrubber van een driftende Toyota GT86. Maar dan zó groot, dat een satelliet er een high-res foto van kon maken.

Check de Toyota GT86

Precisiewerk

Om het perfect logo te creëren, werd uitgeweken naar de testomgeving van Millbrook in Engeland, waar een groot rond stuk asfalt met een diameter van 137 meter ligt. Uiterste precisie was vereist bij de planning, de timing, het filmteam en natuurlijk de bestuurder.

Daarom werd voor de bestuurder niemand minder dan Fredric Aasbø opgetrommeld,  wereldkampioen Formula Drift én internationaal Toyota ambassadeur! De Noorse driftkoning heeft zijn eigen YouTube-kanaal waar je meer spectaculaire driftvideo’s van hem kunt bekijken. Zelfs een praktisch werkpaard als de Toyota Proace moet eraan geloven!

Voor het Britse project stapte Fredric in een speciaal geprepareerde Toyota Express Service 86-X. Dit driftmonster is voorzien van een 3,4-liter zescilinder-in-lijn turbomotor met een vermogen van maar liefst 1.150 pk!

Timing

Voor het project werkte het team samen met luchtvaart- en ruimtegigant Airbus en experts van het National Geo Centre. Voor de perfecte foto moest immers het exacte tijdstip worden bepaald wanneer een van de twee Pléaides satellieten – die 800 kilometer boven de aarde circuleren – precies boven het GT86-logo zou staan.

Het enige waar je geen invloed op hebt, is het weer. Maar na vier maanden plannen en voorbereiden, waren de omstandigheden tijdens de twee filmdagen ideaal om flink wat rubberstrepen achter te laten en uiteindelijk een perfecte foto te maken. Check de video!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.