Full Hybrid: schoon, zuinig en ontzettend betrouwbaar

Hybrid logo

Hybride techniek is al lang niet nieuw meer. Althans, niet voor Toyota. We bouwen al sinds 1997 de Full Hybrid Prius. Goed, de eerste drie jaar waren de aantallen nog niet indrukwekkend, maar sinds 2000 is de productie snel opgevoerd. Inmiddels staat de teller op dik 2,2 miljoen gebouwde Prius modellen. En in totaal bouwden we al zo’n 3,1 miljoen Full Hybrids. Het succes is ontzettend groot. In Japan is de Prius binnenkort de beste verkochte auto – ooit. En onttroont daarmee zelfs de Corolla!

De reden voor het succes? Schoon, zuinig en ontzettend betrouwbaar. Stond de Toyota Corolla altijd al te boek als een van de meest oerdegelijke auto’s ooit, de Prius verslaat hem. En dat blijkt niet alleen uit de statistieken. Ook grossiert de Prius in topposities in de compacte middenklasse bij de jaarlijkse AutoWeek Tevredenheids Trofee. Hij gaat gewoon niet kapot. En laat u niets wijsmaken over de levensduur van het batterijpakket, want dat gaat een autoleven lang mee. Ook weegt het pakket niet veel (38 kilo) en is slechts zo’n drie schoenendozen groot.

Meer weten? Kijk ook eens hier: Japanrealtime en hier: Zercustoms.com

4 reacties over “Full Hybrid: schoon, zuinig en ontzettend betrouwbaar”

 1. @ Meijers

  Deze vraag kan ik helaas niet direct voor je beantwoorden. De vraag lijkt me niet zozeer wat er zuiniger is qua brandstofverbruik maar wat het meest voordelig is in het gebruik. Kosten zoals onderhoud en verzekering van de auto spelen daarbij ook een rol. Het zal je niet verbazen dat de Toyota Aygo het op dit punt wint. Op het gebied van brandstofverbruik is de Toyota Prius op papier het meest interessant. In de praktijk is het brandstofverbruik echter sterk afhankelijk van weersomstandigheden, belading, rijgedrag, bandenspanning en het gebruik van de auto.

  Het lijkt me dan ook een lastige keuze. Beide modellen zijn qua formaat ook niet echt met elkaar te vergelijken. Ik adviseer je met beide autos proef te rijden en bij de dealer aan te geven waar je de auto voor wilt gaan gebruiken. Rijdt je juist veel snelwegkilometers of is het een auto voor in de stad? De dealer kan aan de hand van jouw informatie een passend advies geven. Als je nog vragen hebt, kan je ook altijd nog even met ons bellen (0800-0369)

 2. meijers schreef:

  wat is zuiniger qua verbruik een aygo of prius 2
  ik ben hard op zoek naar een prius 2 omdat deze zuinig is en belastingvrij nu las ik dat ook de aygo belastingvrij is
  maar is deze auto net zo zuinig
  met vr gr
  G. Meijers

 3. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @C.J. Boering-Man Hartelijk dank voor de getoonde interesse in onze Full Hybrid modellen! Toyota wil proberen nog voor het einde van dit decennium van elke model een Full hybrid variant op de markt te brengen. Maar wat dat betekent voor de Aygo? Ik kan het je helaas nog niet zeggen. De kans dat de huidige generatie Aygo’s met een Full Hybrid aandrijflijn wordt uitgerust is klein en Toyota heeft nog niets losgelaten over de volgende generatie. Afwachten dus! Wel staat vast dat medio 2012 de Toyota Yaris als Full Hybrid geïntroduceerd gaat worden. Zou dat een alternatief kunnen zijn?

 4. C. J. Boering-Man schreef:

  Kunt u mij ook vertellen of er een ful hybrid Aygo komt?
  Friendelijke groeten,
  Hannie Boering


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.