Lekker groot, lekker schoon: de eerste details!

Prius Wagon: bergen ruimte en maar 14% bijteling

Onze line-up voor de IAA Frankfurt krijgt vorm! Nu wisten we al dat de Full Hybrid Prius Wagon zou komen, maar met de details die we net ontvingen, staat vast dat het een regelrechte blikvanger van de autoshow wordt. De Prius Wagon biedt namelijk niet alleen bergen meer ruimte dan de reguliere Prius, maar valt straks als enige D-segment wagon ook nog eens in de 14% bijtellingscategorie. Reken op een CO2-uitstoot van minder dan 100 gr/km.

De Prius Wagon is aanmerkelijk ruimer en groter dan de reguliere Prius – die met zijn wielbasis van 2.70 meter ook geenszins onderbemeten is. De Prius Wagon krijgt namelijk een wielbasis van bijna 2.78 meter. De carrosserie groeide met 15,5 centimeter in lengte en 3 centimeter in breedte. De Full Hybrid aandrijflijn zorgt desondanks voor een ongekend lage CO2-uitstoot en emissies als stikstofoxiden (NOx) en roet (PM) zijn vanzelfsprekend verwaarloosbaar.

Prius Wagon: bergen ruimte en maar 14% bijteling

Voor het eerst maakt Toyota gebruik van lithium-ion batterijetechnologie. De extra compacte batterij is in de middenconsole tussen de voorstoelen ondergebracht. Hierdoor ontstaat extra bagageruimte, die we hebben gebruikt om achter de tweede zitrij twee in de bodem neerklapbare stoelen te verwerken. Kan papa straks in zijn D-segment wagon zijn zoontje fijn groen rijden naar de uitwedstrijden!

Prius Wagon: bergen ruimte en maar 14% bijtelling

9 reacties over “Lekker groot, lekker schoon: de eerste details!”

 1. t sytsema schreef:

  vorige reactie niet gelukt?

 2. Oemdorp schreef:

  Vandaag de Prius Wagon bekeken in Raamsdonksveer.
  Helaas alleen de buitenkant te zien. Al is dat uiteraard een mooi uitzicht.

  Maar de ruimte indeling binnenin dus helaas nog niet in beeld.
  Wat me opvalt is dat er voor de berijder relatief weingig opbergruimte is. Want zover ik kan zien id de ruimte boven het stuur niet voorzien van een opbergvak.
  Zou wel erg welkom zijn, want veel andere ruimte is er niet.

  Ook zie ik niet de “klaptafeltjes” aan de voorzittingen, zoals deze wel bij de Verso zitten. Maar dat vind ik dan een minder erg gemis.

  Nu maar wachten tot Mei

 3. @ Dave Zuuring

  Op dit moment is er helaas nog geen informatie beschikbaar over de prijspositionering van onze nieuwe Prius.

 4. Dave Zuuring schreef:

  zijn er ook al indicaties qua prijspositionering t.o.v. de huidige Prius? Ziet er prachtig uit!
  Veelbelovend #ergnieuwsgierig

 5. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Pieter van der Fluit De technische details van de Toyota Prius Wagon zijn nog niet bekend. Het is dan ook nog niet duidelijk of de Toyota Prius Wagon een aanhangwagen mag gaan trekken. Naar alle waarschijnlijkheid worden deze gegevens in het voorjaar van 2012 door de fabrikant vrijgegeven. Ik hoop dat u nog even geduld heeft. De Prius Wagon is in ieder geval het wachten waard!

 6. Pieter van der Fluit schreef:

  Een goede uitbreiding van de functionaliteit. Wat het helemaal af zou maken is de mogelijkheid om een aanhanger te kunnen trekken. Is dat zo, Toyota Informatie Center?

 7. Toyota Informatie Center, Pim schreef:

  @Van Neefkens Ook wij kijken uit naar de komst van de Toyota Prius Wagon! Of het Head Up Display deel gaat uit maken van de standaard uitrusting weten wij op dit ogenblik helaas nog niet. Naar alle waarschijnlijkheid zal hierover in het voorjaar van 2012 meer duidelijkheid komen.

 8. Neefkens schreef:

  Een kruising tussen de Prius en de Verso, goede zet van Toyota. Als huidige en zeer tevreden Verso D-cat rijder kijk ik uit naar de schone en zuinige Prius Wagon.
  Vraagje: maakt de HUD ook deel uit van de uitrusting? In de Prius werkt dat zo goed.

  Nog een paar weekjes wachten… 🙂

 9. jea derksen schreef:

  IK vind het een zeer fantastische auto.Ik hoop dat hij snel leverbaar wordt


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.