2 toffe Toyota conceptcars, welke wil jij?

toyota gr hv

Op de Tokyo Motor Show 2017 onthullen we 2 toffe Toyota conceptcars: de GR HV SPORTS en de Tj Cruiser. Welke neem jij mee naar huis?

We beginnen bij de Toyota GR HV SPORTS. Je herkent er ongetwijfeld de Toyota GT86 in. Het grote verschil is dat de matzwarte conceptcar een hybride is. En wat voor een! Hij wordt aangedreven door het Toyota Hybrid System-Racing met technologie uit de Toyota TS050 HYBRID. Ja, je leest het goed, dit is de Toyota die meedoet aan de 24 uur van Le Mans!

toyota gr hv

Targadak

Het design van de conceptcar doet een beetje denken aan diezelfde Toyota TS050 HYBRID. Zowel de LED-koplampen als de aluminium wielen en diffuser achter zijn geïnspireerd op deze volbloed raceauto. En om optimaal van de rijervaring te kunnen genieten, is de Toyota GR HV SPORTS voorzien van een targadak. Oudere Toyota rijders kennen dat vast nog wel; de Toyota Supra heeft hem ook.

toyota gr hv

Achterwielaandrijving

Om je een echt racegevoel te geven, zit óp de pookknop de startknop. Kwestie van klepje openen, op de knop drukken en weg accelereren! Het is overigens een automaat maar met een manuele bedieningsmogelijkheid. De accu is zo geplaatst dat de gewichtsverdeling optimaal is. En natuurlijk is de sportauto uitgerust met achterwielaandrijving, net als de Toyota GT86. Over het vermogen doen we geen uitspraken. Balen hè?

toyota fj cruiser

Joy met de Tj Cruiser

Dan de tweede Toyota conceptcar, de Tj Cruiser. Heel wat anders zoals je ziet. Maar ook deze Toyota geeft plezier. Vandaar de letter j in de naam, van het Engelse joy. De Tj Cruiser is ideaal voor mensen met een actieve levensstijl. Surfers bijvoorbeeld, die doordat de bijrijdersstoel helemaal plat kan hun surfboard gemakkelijk kwijt kunnen. En passagiers stappen dankzij de grote schuifdeuren eenvoudig in.

toyota fj cruiser

4×4-aandrijving

Ja, de Tj Cruiser lijkt wel een doos op wielen, en dat is precies de bedoeling. Kijk eens hoe groot de laadopening achter is. Superhandig voor het inladen van je vakantiespullen. De lak hebben we voorzien van een krasbestendige laag. Want met zijn 4×4-aandrijving rijd je zonder problemen in het terrein langs takken en struiken. Oh ja, en ook de Tj Cruiser is een hybride.

Meer beelden!

toyota fj cruiser

toyota fj cruisertoyota fj cruisertoyota gr hvtoyota gr hvtoyota gr hv sports

Plaats op:
 • Twitter
 • Facebook
 • email
 • StumbleUpon
 • Delicious
 • Google Reader
 • LinkedIn
 • Digg
 • MSN Reporter
 • Myspace

  Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten

  3 reacties over “2 toffe Toyota conceptcars, welke wil jij?”

  1. Herman schreef:

   Schitterend die GR HV SPORTS! Moet wel geleverd worden met een Lowflylicence, want dat ie hard gaat is wel zeker!

  2. Robin P. Landwier schreef:

   Al ben ik m’n wilde haren kwijt, toch weet ik wel wat mijn keuze is: de “GR HV SPORTS”, ik zou er direct mee wegrijden… (watertandend…)

  3. Peter schreef:

   Beide wagens zien er leuk uit de laatste heeft veel weg van de Honda Crossroad en Honda Element.


  Reacties zijn gesloten

  U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.