Het blog van Toyota


Toyota Hilux helpt speer- en discuswerpers een handje

toyota hilux miniatuur

Toffe sport, dat speer- en discuswerpen, maar als je speer of discus eenmaal tientallen meters verderop ligt, hoe komt-ie dan terug? De Toyota Hilux schiet te hulp!

Dafne Schippers

Je kan je speer of discus natuurlijk gaan halen. Maar dan moet je lopen. En je bent geen speer- of discuswerper geworden om te lopen, toch? Anders was je wel net als wereldkampioene Dafne Schippers de 100 of 200 meter gaan rennen. Dus zie hier een kleine Toyota Hilux. En met klein bedoelen we klein. Je kunt er niet in zitten. Sterker nog: dat kan niemand. Of je moet Duimelijntje heten. Maar hij haalt wel mooi je speer, kogel of discus op!

toyota hilux miniatuur

Klein maar dapper

De mini-Hilux (schaal 1:4,44) is op afstand bedienbaar en kan 10 kilo dragen. Dat is natuurlijk niks in vergelijking tot het laadvermogen van maximaal 1.165 kilo van de echte Hilux, maar genoeg voor één kogel, drie discussen of drie speren. De kleine maar o zo dappere Hilux haalt een topsnelheid van bijna 40 km/uur. Dus voor je het weet, ben je weer in het bezit van je speer of discus. Zónder zelf een meter te hebben gelopen!

Ontdek de exclusieve Black Platinum editie van de échte Toyota Hilux

toyota hilux miniatuur

Wereldkampioenschap atletiek

Leuk geintje, die mini-Hilux, denk je misschien, maar hij is bloedserieus. Er zijn meerdere exemplaren ingezet tijdens het wereldkampioenschap atletiek in Londen (4-13 augustus 2017). De kogelslingeraars, speer- en discuswerpers waren er maar wat blij mee. Het wagentje rijdt volledig elektrisch en werd op afstand bestuurd door bedenker Christian Riedel, en Roman Isler (foto boven) en Dario Meier, alle drie voormalig atleet.

toyota hilux miniatuur

Kan je geen genoeg krijgen van miniatuur Hilux-jes die hun grote broer na-apen? Check dan de volgende grappige video’s!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.