Toyota Five Continents Drive op de koffie bij Toyota Nederland

Toyota Five Continents Drive

Het Toyota Five Continents Drive Project deed onlangs Toyota Nederland aan. Een hele eer, want deze mega-testrit met verschillende Toyota modellen gaat de hele wereld over. Het doel hiervan is om jou een nóg betere auto te kunnen leveren!

Toyota Five Continents Drive

Het grote Toyota Five Continents Drive Project doet 5 continenten aan. De colonne Toyota modellen bezocht in 2014 Australië. En in 2015 en 2016 waren Noord- en Zuid-Amerika (als één continent) aan de beurt. Het is als het ware één lange testrit. Bedoeld om de Toyota modellen te ervaren onder échte omstandigheden.

Verzengende hitte

Die omstandigheden verschillen per continent. In Zuid-Amerika zijn de wegen heel anders dan in Noord-Amerika. En ‘Down Under’ kun je in de verzengende hitte rijden, maar ook door een drukke metropool als Sidney. Reuze-interessant materie. Op die manier weet je pas echt hoe een auto zich onder echte omstandigheden op de weg gedraagt. Als er überhaupt een weg is …

Route van 19.000 kilometer

Momenteel rijdt het Toyota Five Continents Drive Project door Europa. Met vooral Toyota hybride modellen. Een route van maar liefst 19.000 kilometer. 130 Toyota medewerkers van onder meer ons Japanse hoofdkantoor rijden mee. Nederland is in de route opgenomen. En dan kun je natuurlijk niet om Toyota Nederland heen! We hebben onze collega’s met open armen ontvangen. Met koffie en gebak. En we hebben ze verteld over de typisch Nederlandse verkeersomstandigheden.

Toyota Five Continents Drive

22 miljoen fietsen

Typisch Nederlands is bijvoorbeeld de enorme hoeveelheid fietsen in het verkeer. Maar liefst 22 miljoen! We zagen de verbazing in hun ogen. Vooral toen we ze vertelden over de enorme hoeveelheid fietspaden in ons kikkerlandje. Hartstikke goed natuurlijk en heel interessant. Want wellicht kun je hiermee al tijdens de ontwikkeling van een auto rekening houden. Ook typisch Nederlands: alle obstakels die dienen om de snelheid in te perken, zoals verkeersdrempels en bloembakken.

toyota five continents drive project

Code geel

Wat we ook vertelden, is dat Nederland een waterland is. Er raken hier meer auto’s te water dan bijvoorbeeld in Australië. Handige informatie voor onze collega’s want ook hiermee kunnen ze rekening houden bij de ontwikkeling van een nieuw model. En wat dacht je van ons klimaat? In de zomer vallen soms de mussen van het dak terwijl het in de winter af en toe vriest dat het kraakt. En van een code geel in de herfst hadden ze nog nooit gehoord.

Kippenvelmomentje

Onze Japanse collega’s hebben dus veel bijgeleerd. Om op die manier nóg betere auto’s te kunnen maken – Making Ever-better Cars. De dag dat we ze op bezoek hadden, sloten we af met een bezoek aan het Louwman Museum. Hier in Den Haag is de oudste nog bestaande Toyota te bewonderen, de Toyota AA. Die auto is zelfs nog nooit in Japan geweest. Sterker nog: op het Toyota hoofdkantoor staat ‘slechts’ een replica. Je begrijpt hoe bijzonder het voor onze collega’s was om in oog en oog te staan met de oudste nog bestaande Toyota. Een kippenvelmomentje.

Lees ook: het bijzondere verhaal van de originele Toyota AA die in handen was van een nietsvermoedende boer in Siberië …

Toyota Five Continents Drive

Toyota GAZOO Racing

Het Toyota Five Continents Drive Project gaat na Nederland verder. Meer informatie over dit ambitieuze project van Toyota GAZOO Racing vind je op de speciale site. Hier vind je ook de volledige Europese route. Waar je Ever-better Cars vindt, weet je waarschijnlijk al, namelijk bij de Toyota dealer 😉

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.