Crossover vernedert supercars

crossover toyota c-hr sema

Wat is sneller dan een Porsche 911 GT3 RS, McLaren 650S Spyder en Nissan GT-R Nismo? Kleine tip: het is geen laag bij de weg liggende sportauto …

Om een beeld te krijgen van hoe snel het zojuist genoemde drietal is: de Porsche haalt 310 km/uur, de Britse supercar gooit hier met 333 km/uur nog een schepje bovenop en de Nissan geeft er pas bij 315 km/uur de brui aan. Serieus snelle jongens dus. En toch is de auto die sneller is een crossover, namelijk de Toyota C-HR! Huh?

crossover toyota c-hr sema

Ruim 600 pk

We hebben het natuurlijk niet over een gewone Toyota C-HR – alhoewel die voor een crossover opvallend sportief rijdt. Nee, we stellen je voor aan de Toyota C-HR R-Tuned. Bedacht en ontwikkeld door Toyota Amerika. Niet zomaar opgevoerd trouwens, maar met een vermogen van ruim 600 pk!

De Toyota C-HR R-Tuned is getest op de Willow Springs International Raceway in Californië. Hier bleken de rondetijden van onze crossover sneller dan die van de eerder genoemde sportauto’s. En ja, hier is een video van!

De baan-marchalls moeten er nog van bijkomen! De 2,4-liter viercilinder benzinemotor is dan ook uitgerust met een gigantische GTX3076R Gen II turbo van Garrett.

Specificaties Toyota C-HR R-Tuned

crossover toyota c-hr sema

Snelste crossover ter wereld?

De C-HR R-Tuned is ontwikkeld met DG-Spec, een bedrijf/raceteam uit Long Beach gespecialiseerd in het maken van performance-cars. De reden is dat we wilden weten of de C-HR zich thuis voelt in een race-omgeving. De gewone C-HR is immers al een opvallend sportief rijdende crossover. dus de basis is goed.

De C-HR is met vlag en wimpel geslaagd. De C-HR R-Tuned is waarschijnlijk de snelste crossover ter wereld! In nog geen 3 seconden zit je op 100 km/uur!

crossover toyota c-hr sema

Niet getreurd

De Toyota C-HR R-Tuned pronkt op de grote tuningbeurs SEMA in Las Vegas (31 oktober – 3 november 2017). Mocht je nou op het circuit Porsches 911 zoek willen rijden met je C-HR, dan heb je pech. De C-HR R-Tuned is een conceptcar, hij gaat niet in productie. Niet getreurd, het voordeel van de in Nederland leverbare versie is dat-ie een comfortabele plek biedt aan zeker vier volwassenen.

Ervaar de Toyota C-HR tijdens een proefrit

2 reacties over “Crossover vernedert supercars”

  1. @Paul, Dat klinkt wel als een stoer idee Paul! We’ll think about it. 🙂 Groet, Frank.

  2. Paul schreef:

    Hele dikke bak 🙂 Als jullie nou ns de C-HR als GRMN uitvoering uitbrengen…en dat tegen een wat schappelijker prijs <50k dan wordt het nog ns wat 😀


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.