Dakar 2018: hoe bijzonder is het dat deze Nederlander meedoet?

dakar 2018 toyota hilux

Toyota GAZOO Racing verwelkomt rallyrijder Bernhard ten Brinke als fabriekscoureur van het rallyteam South Africa! Dat is heel bijzonder, want het is de eerste keer dat een Nederlander deel uitmaakt van een officieel fabrieksteam.

Bernhard (foto onder rechts, naast zijn navigator, de Fransman Michel Périn) neemt in een Toyota Hilux deel aan Dakar 2018. De zware rally doet dit keer de landen Peru, Bolivia en Argentinië aan. Toyota GAZOO Racing South Africa is een van de topteams. Het team behaalde als beste prestaties tweede plaatsen in de Dakar Rally van 2013 en 2015.

dakar 2018 toyota hilux

Dakar 2018 is 40ste Dakar Rally

De 40-jarige coureur maakt op 6 januari 2018 zijn rallydebuut als teamlid van Toyota GAZOO Racing. Op die dag start namelijk Dakar 2018, alweer de 40ste Dakar Rally. De finish is op 20 januari 2018. Dan weten we of Bernhard met de Toyota Hilux de eindstreep gehaald heeft. De inwoner uit Zeddam (Gelderland) vormt een team met oud-winnaars Giniel de Villiers en Nasser Al-Attiyah.

Droomdebuut

Bernhard doet voor de vijfde keer mee aan de Dakar Rally. In 2012 maakte hij een droomdebuut door als achtste te finishen. In 2015 eindigde hij als zevende. De Gelderse coureur is de eerste Nederlander die in de rally een etappe won, namelijk vorig jaar.

dakar 2018 toyota hilux

Topprestatie

“Rijden voor Toyota GAZOO Racing South Africa is een unieke kans, die ik met beide handen aangrijp”, vertelt Bernhard. “Je merkt aan alles hoeveel ervaring dit team heeft; tot in de kleinste details is aan alles gedacht. Ik krijg bovendien de beschikking over de allermodernste Toyota Hilux Evo. Met dit ijzersterke pakket mag mijn doel duidelijk zijn: ik ga voor een topprestatie in de Dakar Rally 2018!”

Plaats een reactie