Autosalon Genève 2017: wat onthult Toyota?

autosalon_geneve_2017

Wat laat Toyota allemaal zien op de komende Autosalon van Genève? In ieder geval gaat het er op de Toyota stand heel sportief aan toe!

‘Hot hatch’

Op de Autosalon Genève is de nieuwe Yaris voor het eerst live te zien. Bij de Toyota dealer kan dit vanaf begin mei. Op de high-performance versie van de Yaris moet je wat langer wachten en ook die is begin maart 2017 reeds in Genève te zien. De naam van deze ‘hot hatch’ luidt Yaris GRMN. De snelste Yaris is voorzien van een 1,8-liter benzinemotor met compressor, uniek in zijn klasse. En reken op meer dan 154 kW/210 pk!

toyota_yaris_sport

Potente straatversie

De Yaris GRMN staat met de Yaris WRC op de Toyota stand. Niet toevallig, want de Yaris GRMN is feitelijk de potente straatversie van onze rallyheld Yaris WRC. Je kunt een slechtere basis treffen want de Yaris WRC is nog maar net aan het FIA World Rally Championship (WRC 2017) begonnen of hij heeft al goud in handen! In Zweden werd de Yaris WRC eerste. En in Monte Carlo pakte de Yaris WRC het zilver, een droomdebuut!

Volledige line-up Toyota GAZOO Racing

Dat we dit jaar lekker sportief bezig zijn, kun je op de Autosalon Genève ook zien aan de volledige line-up van Toyota GAZOO Racing die hier zijn opwachting maakt. En dat betekent een unieke blik op de Yaris WRC, TS050 HYBRID én Dakar Hilux!

yaris_wrc

Wereldprimeur

Een heel ander kaliber auto is de Toyota i-TRIL Concept, een wereldprimeur op de Autosalon Genève. Een detail van het vooraanzicht zie je bovenaan dit blogbericht; meer beelden volgen in aanloop naar de show. Wat we wel kunnen verklappen, is dat de i-TRIL Concept volledig elektrisch rijdt, autonoom kan rijden en een opvallende 1+2-stoelopstelling heeft. Weten hoe je in 2030 door de stad rijdt? Nou, wij denken zoals met de i-TRIL Concept. Het is onze visie op stedelijke mobiliteit in 2030.

Videoverslag van de beursvloer

De Autosalon van Genève 2017 begint op 7 maart, maar dan alleen voor de pers en media. Vanaf 9 maart 2017 is iedereen welkom op de prestigieuze autobeurs. De beurs sluit op zondag 19 maart. Mocht je de stand willen zien, like dan de Facebook-pagina van Toyota Nederland. Al op 8 maart vind je hier een kort videoverslag van al het Toyota nieuws, zo van de beursvloer!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.