Dit is hem: de betrouwbaarste auto van Nederland!

betrouwbaarste auto toyota verso s

De betrouwbaarste auto van Nederland? De Consumentenbond zocht het voor je uit. Dat kwam ons echter wel op een kleine reprimande te staan …

De Consumentenbond publiceert ieder jaar een lijst van auto’s die gerangschikt zijn naar mate van betrouwbaarheid. In de Consumentengids van november 2017 vind je de meest recente lijst. En wat blijkt? De betrouwbaarste auto uit het onderzoek is de Toyota Verso-S! Voor het derde jaar op rij!

betrouwbaarste auto toyota verso s

Rapportcijfer 9,9

De Toyota Verso-S krijgt van zijn eigenaren een rapportcijfer waar wij vroeger op school jaloers op zouden zijn, namelijk een 9,9! Super natuurlijk, maar zoals gezegd had de Consumentenbond wel een puntje van kritiek. “Waarom Toyota deze goed presterende auto uit productie heeft gehaald, is ons een raadsel”, is in de Consumentengids te lezen. Oeps. Sorry 😉

Toyota Verso-S als occasion

Het goeie nieuws is dat de Toyota Verso-S als occasion nog wél verkrijgbaar is. Tijdens het schrijven van dit blogbericht staan er maar liefst 150 Verso-S-en bij de officiële Toyota dealer te wachten op hun nieuwe eigenaar. De prijzen beginnen bij net onder de 10.000 euro. En dat voor de betrouwbaarste auto van Nederland.

betrouwbaarste auto toyota verso s

Geen enkele Verso-S met zware pech

In het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond komt naar voren dat geen enkele Verso-S-rijder in het afgelopen jaar met zware pech stil langs de weg kwam te staan. En geen enkele Verso-S hoefde vanwege pech direct naar de dealer. Slechts 2 procent van de eigenaren meldde een kleine storing.

toyota auris hybrid

Auris Hybrid: goedkoop rijden

Liever een nieuwe Toyota? En liefst een Toyota voor het hele gezin? Met flink wat ruimte? Overweeg dan de Toyota Auris Touring Sports Hybrid. De Consumentenbond deed ook onderzoek naar de kosten van auto’s en zegt in het kader hiervan het volgende over onze station: “Hét bewijs dat je met een duurdere auto toch goedkoop kunt rijden. Deze Auris Hybrid is betrouwbaar, verbruikt weinig brandstof en is waardevast.”

7 reacties over “Dit is hem: de betrouwbaarste auto van Nederland!”

 1. Herman schreef:

  @Peter, Toyota maakt al jaren de opvolger, die jij moet hebben.
  Met een Yaris hybride rij ik in de zomer fluitend 1:25 en als ik echt m’n best ga doen 1:30 en zoals nu 9 – 14°C ongeveer 1:23. Omdat je zuinig kunt rijden, rij jij dat ook wel met een Yaris hybride.
  Je zult zien, dat je over een jaar net zo enthusiast bent als over je Toyota IQ.

 2. @Peter: Het is iedere keer weer zo mooi om te lezen hoe enthousiast jullie zijn over de IQ. Leuk!
  Gezien het feit dat julle zo precies bezig zijn met het brandstofverbruik, vraag ik mij af wat jouw verbruik met de Yaris Hybrid gaat worden. Kom anders een keer een testrit maken.

 3. Peter schreef:

  Betrouwbaarste auto Toyota.
  Tzt gaat een van onze Toyota’s IQ plaats maken voor een andere auto maar we weten nog niet welke IQ we gaan inruilen.
  We hebben een pup Hond gekocht die groot word!

  Dus of de 1.4D4-d IQ inruilen op een minstens zo zuinige auto en betrouwbaar merk en de nieuwe eis is dan ook dat de kogeldruk zodanig moet zijn dat er een electrisch verstelbaar fietsenrek plus 2 ebikes van 27kg per stuk op moeten kunnen.
  1 op 25 rijdt de IQ gemiddeld met uitschieters naar 1 op 23 en 1 op 29 echte kms.
  Het zuinigste wat we gereden hebben is 1 op 31,5 gewoon 110km/u van Zeeland naar Drenthe bij een temperatuur van 10gr en een behoorlijke luchtvochtigheid en 3bft mistig dus.
  De diesel IQ is een fun karretje want naast het feit zuinigheid de basis is trek je veel verbaasde gezichten als je even het gaspedaal intrapt, tsja 90pk en 0-100 in 10,2 seconden is best rap.
  Plus de fenomenale wegligging aldus een beroemde nederlandse coureur is de IQ diesel echt alleen weggelegd voor mensen die verder durven kijken dan oh het is klein.

  Toyota occassions oke maar welke Toyota hatchback mag 2 ebikes op de trekhaak?
  Welke Toyota diesel rijdt tenminste 1 op 23 of zuiniger.

  De IQ mag dan klein zijn je kan er heel ruim in zitten met 3 personen van rond de 190 a 200,
  Daar kan je ook met de nieuwe Aygo niet aan tippen.

  Of een superzuinige hybrid maarja de Yaris hybrid haalt ook niet de 1 op 25.
  Dus we staan zeer zeker open om Toyota te blijven rijden als veelrijders maar ws stappen we over naar de andere topper uit Japan.
  Die dezelfde betrouwbaarheid en topservice en degelijke producten maakt.

 4. @Herman: Dat is een hele positieve ervaring.

 5. Herman schreef:

  Onlangs deed ik mee met de zuinigheidstest om een nieuwe Yaris hybride te winnen. Mij viel direct op dat mijn 5 jaar oude Yaris hybride net zo strak, stil en rammelvrij reed als de nieuwe. Zowel met de nieuwe als met m’n eigen Yaris rijd ik zuiniger dan wat de folder aangeeft. En 5 jaar pechvrij.

 6. @Wim: De Toyota RAV4 is een mooie en waardige opvolger, maar ik begrijp je punt Wim. Wie weet wat de toekomst allemaal brengt. Fijne dag. Groet Ferry

 7. Wim schreef:

  Dat de Verso-S uit productie is gehaald vind ik persoonlijk nog niet zo’n probleem. Van maart 2004 tot 24 november 2015 heb ik met groot genoegen een Avensis Verso gehad. Ik vond het veel spijtiger, dat die uit productie werd genomen!! Wat een “droom-auto” was dat. Tegenwoordig rijdt ik wat “kleiner”, een RAV4. Ook een prima voertuig, maar ik denk toch nog steeds met weemoed terug aan mijn Avensis Verso


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.