Brrrrrrrrrrrrrrr

Dat de Hilux een van de stoerste Toyota modellen is, werd nog eens duidelijk op de koudste plek op aarde: Antarctica. Hier namen verschillende Toyota’s Hilux deel aan de langste poolexpeditie ooit, over een afstand van ruim 7.000 kilometer!

De Toyota’s Hilux van de poolexpeditie – georganiseerd door Extreme World Races – waren wel aangepast vanwege de onerbarmelijke omstandigheden voor de mens op Antarctica. Een buitentemperatuur van -50 graden Celsius is hier heel normaal. Net als bergen van meer dan 3.400 meter hoog. En een oppervlakte waarvan zelfs de meest ervaren 4×4-rijder het benauwd van krijgt. 4×4-specialist Arctic Trucks International paste de auto’s aan. Elke Hilux werd uitgerust met een kraan om zwaar apparatuur te tillen, een extra grote brandstoftank van maar liefst 800 liter en een aangepaste wielophanging en onderstel. Verder stonden de pick-ups op extra grote banden. De bandenspanning was zo laag mogelijk. Met als gevolg een raakoppervlak dat maar liefst zeventien keer groter is dan in het geval van de standaardbanden. Toyota Hilux op poolexpeditie - Toyota Blog

Leider in pick-upsegment

De 4×4-specialisten van Arctic Trucks International lieten de 3,0-liter D-4D dieselmotor en de versnellingsbak van de Hilux ongemoeid. Niet omdat ze hiervoor te lui waren, maar omdat ze ook wel weten dat deze onder de meest extreme omstandigheden door Toyota zelfs zijn getest. Dat doen we namelijk met al onze motoren en modellen. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Elke Hilux van de poolexpeditie volbracht zonder technische mankementen zijn zware taak. En dat – we benadrukken het nog maar eens – op het koudste continent van Europa. Zo vreemd is het dus niet dat de Toyota Hilux wereldwijd de leider in het pick-upsegment is.

Bekijk hier de video:

2 reacties over “Brrrrrrrrrrrrrrr”

 1. @ Loesje Drost, Wat mooi om te lezen dat jullie al 37 jaar Toyota rijders zijn. En zelfs voor de andere voertuigen kiezen jullie voor Japanse producten.
  Helaas kunnen wij geen onderdelen voor u bestellen in Japan. de Nederlandse Toyota dealers bestellen hun onderdelen direct bij Toyota Europa in België. Dat betekent dat wij geen contacten hebben in Japan voor het bestellen van Toyota onderdelen en voor andere Japanse merken.
  Wellicht dat u deze vraag bij Yanmar kan stellen.

 2. loesje drost schreef:

  L.S.
  Ik ben een trouwe fan van Toyota en rijd ze al sinds 1975 ,de eerste was een onvergetelijke Toyota Crown station en de huidige een Landcruiser .Toen er dus een trekker moest worden aangekocht was dit vanzelfsprekend een japannsr,,het werd de YANMAR.
  Er moeten nu reparaties plaats vinden maar de onderdelen zijn absoluut niet te verkrijgen in Europa.Hopeloos.
  Mijn gedachten gaan als laatste reddingspoging naar Toyota.
  Is er in organisatie een persoon die de onderdelen voor mij zou willen bestellen in Japan ?
  Dat zou geweldig zijn!!!!!Mag ik een berichtje terug ontvangen?
  Mijn dank ,en hartelijke groet van Loesje .


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.