Dakar 2015: drie Toyota’s in de top-10!

dakar_podium_6

Toyota heeft het uitstekend gedaan tijdens de beruchte Dakar Rally 2015. Met drie auto’s in de top-10 van het eindklassement, een overwinning in de ‘Production Category’ en een overduidelijke meerderheid aan Toyota’s die de finish haalde, is Toyota het best presterende merk. De basis voor de eindoverwinning is gelegd. Op naar Dakar 2016!

De Zuid-Afrikaanse coureur Giniel de Villiers en zijn Duitse navigator Dirk von Zitzewitz van Imperial Team South Africa kwamen met hun Toyota Hilux slechts 35 minuten tekort voor de eindoverwinning. Kun je het voorstellen? Dertien loodzware etappes, met een totale afstand van 9.000 kilometer dwars door Argentinië, Bolivia en Chili en dan met een half uur achterstand tweede worden! Dat is natuurlijk balen. Maar laten we eerlijk zijn, knap is het wel! En zoals Giniel zelf al aangaf: de Hilux werd gedurende de Dakar Rally alleen maar sterker. We kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar!

dakar_day_4_8

mch22182

dakar_day_6_1

mch44861

dakar_podium_4

dakar_day_7_1

dakar-sdteam-20150108-130632-mvda-727268

Bernhard ten Brinke
Ook de andere Toyota’s Hilux deden het fantastisch. De twee auto’s van Team Overdrive legden beslag op de zesde en zevende positie in het eindklassement. Groot applaus voor de nummer 7, die werd bestuurd door onze Nederlander Bernhard ten Brinke. Met twee keer een derde plaats in een dagetappe en acht resultaten bij de beste zes reed de 37-jarige rallyfanaat uit Zeddam zijn beste Dakar ooit.

Yazeed Racing, het team dat de achtste dagetappe won en daarmee de eerste overwinning voor Toyota op zijn naam schreef, moest de strijd na tien etappes staken wegens problemen met de uitlaat. Hij stond op dat moment derde in het klassement. De tweede Toyota Hilux van Imperial Team South Africa werd uiteindelijk zeventiende.

c60o4375

dakar_podium_14

ch14155

dakar-01

mch21844

mch26996

Dakar bewijst betrouwbaarheid
Nog meer succes werd behaald in de ‘Production Category’, waar Toyota de gehele top-3 opeiste. Na de twee Land Cruisers eindigde de Toyota SW4 als derde.

Bij de Dakar Rally gaat het niet alleen om snelheid. Ook slimmigheid, behendigheid en een foutloze navigator zijn van groot belang voor een overwinning. Maar betrouwbaarheid is het állerbelangrijkste. Op dat gebied steekt Toyota weer met kop en schouders boven de rest uit. Van de 137 auto’s die 4 januari aan de start verschenen, haalde slechts 67 de finish in Buenos Aires. Daartoe behoren 22 Toyota’s, een overduidelijke meerderheid!

Alle resultaten van Toyota tijdens de Dakar Rally 2015 nog eens bekijken? Dat kan op de speciale Dakar-site van Toyota.

2 reacties over “Dakar 2015: drie Toyota’s in de top-10!”

  1. @Harry van Lieshout: Bedankt voor het compliment Harry.

  2. Dat is natuurlijk niet zo bijzonder………………met een Toyota!!!!!
    Die is namelijk niet kapot te krijgen!!!!!!!!

    Proficiat!!!!!!!


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.