De 24 uur van Le Mans; bring it on!

Toyota in de 24 uur van Le Mans

We tellen af naar de 24 uur van Le Mans. De kwalificatie zit erop en dus zijn de startplaatsen bekend. Toyota is regerend wereldkampioen, maar desondanks staan we tijdens de start niet vooraan. Waarom eigenlijk niet?

Felicitaties voor Porsche
We beginnen aan de 24 uur van Le Mans vanaf de vierde rij. En dat betekent een zevende en achtste startpositie voor de Toyota TS040 HYBRID. Waarom niet vooraan? Simpel, de concurrentie was tijdens de kwalificatieraces sneller. “Onze felicitaties zijn voor Porsche die een indrukwekkende prestatie heeft neergezet en de 24 uur van Le Mans vanuit poleposition start”, is de sportieve reactie van Toshio Sato, Team President van Toyota GAZOO Racing.

Toyota in de 24 uur van Le Mans

De Toyota TS040 HYBRID in actie tijdens de kwalificatierace.

Goed gevoel over de race
Poleposition is top natuurlijk, maar vergeet niet dat de race 24 uur duurt. En dat is heel lang. In die tijd kan heel veel gebeuren. Dus kansloos zijn we beslist niet. “Ik heb een goed gevoel over de race”, beaamt Anthony Davidson, de coureur van de Toyota TS040 met nummer 1 die vanaf de achtste startpositie vertrekt. “Een zo goed mogelijke kwalificatie was niet ons doel. We zochten naar de juiste balans en dat is gelukt. Nu moeten we afwachten of dit zich uitbetaald in de race.”

Toyota in de 24 uur van Le Mans

Geconcentreerde gezichten bij het team van Toyota GAZOO Racing; hoe houdt de auto zich?

Alle energie in de auto
De Toyota TS040 HYBRID met nummer 2 begint aan de 24 uur van Le Mans vanaf de zevende startpositie. “We zijn goed voorbereid”, vertelt coureur Stéphane Sarrazin. “Het ging ons niet om de poleposition. We hebben alle energie in de auto gestopt. Zodat-ie er 100% klaar voor is. De Porsches en Audi’s zijn snel, maar met alleen een snelle auto kom je er niet. Ik ben benieuwd hoe het deelnemersveld er na enkele uren racen uitziet.”

Toyota in de 24 uur van Le Mans

Een drukte van belang bij de ‘fanbase’ van Toyota GAZOO Racing.

Grootste race ter wereld
Morgen, zaterdag 13 juni, om 15:00 uur klinkt het startsein van de 24 uur van Le Mans 2015! De 83ste editie van wat volgens kenners de grootste race ter wereld is. Vorig jaar trok het spektakel een recordaantal van bijna 264.000 bezoekers. Natuurlijk gaan we voor de winst. Het team is er klaar voor. En de auto ook. Wat telt op Le Mans is betrouwbaarheid. En als er één merk is dat betrouwbaarheid onder de knie heeft, is Toyota het wel.

Grijp de magie van Le Mans met deze 5 korte video’s.

Toyota in de 24 uur van Le Mans

Een dreigende lucht tijdens de derde kwalificatierace. Het bleef echter droog.

Spectaculaire beelden
Kijken hoe Toyota het doet? RTL7 zendt de volledige race uit. Knap gerust een uiltje tussendoor, want het is 24 uur lang racen, racen en racen wat de klok slaat. Probeer in de nacht wel even wakker te blijven, want racen in het donker levert spectaculaire beelden op van rood gloeiende remschijven en vuur spuwende uitlaten. En de echte ‘diehards’ blijven zitten tot de zon opkomt wat zo mogelijk nog mooiere beelden oplevert.

En zó klinkt de Toyota TS040 HYBRID als hij van zijn elektromotoren overschakelt op zijn brullende V8 benzinemotor!

Toyota Racing op Twitter en Facebook
Als je op Twitter zit, volg dan Toyota GAZOO Racing op @Toyota_Hybrid. Dan blijf je tijdens de race op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Facebook? ‘Like’ dan de Facebook-pagina van Toyota Motorsport GmbH.

Maandag hopen we je goed nieuws te kunnen brengen over hoe hoog Toyota geëindigd is. Maar ook als we niet winnen, lees je hier, op het officiële Toyota blog, een verslag van de race. We hopen dat je kijkt. Wens ons succes!

Ten slotte als opwarmertje: Toyota heeft al 30 jaar ervaring op Le Mans.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.