Huisrobot komt eraan, mede dankzij Toyota

huisrobot

Een huisrobot die je helpt bij allerlei huishoudelijke klusjes, waar je mee kan praten, die lief voor je is én die op je kinderen past. Toekomstmuziek? Misschien. Door een nieuwe samenwerking tussen Toyota en Nippon Telegraph and Telephone Corporation komt de huisrobot steeds dichterbij.

Toyota Motor Corporation (TMC) en Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) doen gezamenlijk onderzoek naar de mogelijkheden van huisrobots. Die kunnen mensen helpen en met ze samenleven. Het onderzoek richt zich op het kunnen bieden van hulp in alledaagse situaties. Hierin speelt Artificial Intelligence (AI) technologie een grote rol, evenals de Human Support Robot (HSR), één van de partnerrobots die Toyota op dit moment ontwikkelt.

Van industriële naar partnerrobots

De ontwikkeling van robots beperkte zich voorheen tot industriële robots. Die worden ingezet in fabrieken en op werkplekken om zo werknemers taken uit handen te nemen. Sinds enkele jaren kijkt men meer naar de inzetmogelijkheden als partnerrobots oftewel huisrobots. Een voorbeeld zijn de robotstofzuigers. Huisrobots verrichten huishoudelijke taken. Ze helpen bij het schoonmaken of bij het oppassen op de kinderen. En ook kunnen ze met je communiceren. Superleuk!

Lees ook: deze Toyota robot maakt het leven van een oorlogsveteraan aangenamer

toyota_robot

Lichaamstaal

NTT onderzoekt en ontwikkelt software die communicatie-technologie koppelt aan interactie-technologie. Op die manier begrijpen robots de menselijke taal en uitdrukkingen, en zelfs gesprekken die gepaard gaan met handgebaren en lichaamstaal (non-verbale interactie). Verder ondersteunt het initiatieven om robots beter in het leven van mensen te integreren.

Kirobo - Toyota-blog.nl

Levenskwaliteit verbeteren

Wij leveren ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van huisrobots, ook wel Human Support Robots (HSR’s) genoemd. Die zijn compact en licht, eenvoudig te bedienen en zorgen voor veiligheid en gemoedsrust. Onze visie is dat deze robots in de toekomst in huis ingezet kunnen worden om hier de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.
Met de samenwerking bundelen Toyota en NTT technologie en kennis. En door een groot aantal verschillende robots en andere apparaten aan elkaar te koppelen, willen we de ontwikkeling van technologieën die mensen kunnen helpen bij hun activiteiten stimuleren.Lees ook: deze Toyota robot helpt mensen weer leren lopen

Op harmonieuze wijze samenleven

We gaan met NTT verder prototypes ontwikkelen. Die kunnen worden ingezet tijdens evenementen. Of door bedrijven om te communiceren met bezoekers en klanten. Op die manier onderzoeken we hoe eindgebruikers hun robots ervaren. En hoe effectief ze zijn. Ook brengen we mogelijke technische problemen in kaart en verhelpen we deze. Het doel? Huisrobots die op harmonieuze wijze samenleven met mensen!Lees ook: deze kleine aandoenlijke Toyota robot Kirobo wil ook jij hebben

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.