Ka-ching! Toyota is het meest waard!

Toyota is het meest waardevolle automerk

Ka-ching! Toyota is het meest waardevolle automerk te wereld! Onze merkwaarde? Een duizelingwekkende 28,9 miljard dollar! 

Leuk, Toyota het meest waardevol, maar wat betekent dit voor mij?
Dat we het meest waardevolle automerk ter wereld zijn, betekent in ieder geval dat Toyota financieel gezien blaakt van gezondheid. Met andere woorden: we hebben onze financiële zaakjes goed op orde. Dat houdt in dat we de middelen hebben om te investeren, bijvoorbeeld in nieuwe modellen voor onze klanten zoals de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid.

Wie beweert eigenlijk dat Toyota het meest waardevolle automerk  is? Toyota zelf?
Welnee, dat doet onderzoeksbureau Millward Brown. Elk jaar stelt dit bureau een top 100 samen van waardevolle merken, de ‘Brandz Top 100 Most Valuable Global Brands’. Automerken, maar ook merken als Apple, Google, Facebook, Disney, Ikea en Coca-Cola komen in de lijst voor. De top 10 in de categorie ‘Cars’ ziet er als volgt uit:

Toyota is het meest waardevolle automerk ter wereld

Millward Brown analyseerde de financiële huishouding van maar liefst meer dan 100.000 bedrijven/merken. Verder ondervroeg het bureau niet minder dan drie miljoen consumenten naar hun bevindingen over de betrouwbaarheid en het imago van diezelfde bedrijven/merken. Dat Toyota van alle automerken op nummer 1 staat, hebben we dus ook te danken aan onze klanten. Super!

Toyota is het meest waardevolle automerk ter wereld

Toyota grossiert in nummer 1 posities, is het niet?
Tja, daar lijkt het wel op. Onlangs werden we bijvoorbeeld ook al uitgeroepen tot meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. Een onderscheiding die we helemaal aan onze klanten te danken hebben. En dan staan we ook nog eens op nummer 1 als het op wereldwijde verkopen aankomt. Het is trouwens voor de achtste achtereenvolgende keer dat Toyota het meest waardevolle merk is. We gaan er bijna van blozen.

2 reacties over “Ka-ching! Toyota is het meest waard!”

  1. Wim schreef:

    Gefeliciteerd!
    Moeten we die $ 4,329 miljard van Lexus er eigenlijk ook niet bijtellen?

  2. Herman schreef:

    Gefeliciteerd, maar het blijft wel uitkijken, -2%.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.