Kirobo, Toyota’s record-robot

Kirobo vestigt 2 wereldrecords

Hoppa, Kirobo heeft twee wereldrecords gevestigd! Kirobo is Toyota’s intelligente robotje dat maar liefst achttien maanden in de ruimte verbleef. En juist hier wist het vertederende mannetje de ‘Guinness World Records’ te vestigen.

Welke twee wereldrecords heeft Kirobo weten te vestigen?

  • Kirobo is de eerste humanoïde robot in de ruimte. Het ventje arriveerde op 9 augustus 2013 op het internationale ruimtestation ISS.
  • Niet eerder wist een robot een gesprek te voeren zo hoog als Kirobo dat deed, namelijk 414,2 kilometer boven zeeniveau.

Beide wereldrecords werden bekendgemaakt tijdens een terugblik op Kirobo’s avonturen in de ruimte. Dit vond plaats in het ‘National Museum of Emerging Science and Innovation’ in Tokyo.

Kirobo vestigt 2 wereldrecords

Eerste woorden
Sinds 10 februari van dit jaar is Kirobo weer op aarde. Zijn eerste woorden na zijn terugkomt in Japan waren: “Vanuit de ruimte lijkt de aarde wel een prachtig blauwe led-lamp.” (Maar dan in het Japans natuurlijk.)

Op een speciale site over Kirobo lees je nog veel meer over het aandoenlijke robotje van Toyota. Wil je Kirobo horen praten? Bekijk dan de onderstaande video. Ach, hij is zó ‘cute’! Het is bijna jammer dat hij niet in de Toyota showroom te koop is.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.