Kleine en grote Toyota Hilux meten hun krachten in 4 toffe video’s

toyota_hilux

2 iconen. De onverzettelijke Toyota Hilux en de niet minder onverstoorbare Tamiya Hilux Bruiser 4×4. Groot en klein. Toyota Engeland kwam op het idee beide iconen bij elkaar te brengen. En dat leverde 4 geweldig leuke korte video’s op. Kijken!

Stunt

Het is niet de eerste keer dat de grote Hilux en de kleine Hilux elkaar treffen. In de jaren 80 organiseerde de Japanse modelautofabrikant Tamiya een stunt waarbij vele kleine ‘Hiluxjes’ één grote Hilux in beweging brengen. Dat zag er zo uit:

Na het zien van de video leek het onze Britse collega’s leuk om de stunt te herhalen, maar dan met de nieuwe Hilux. Een briljant idee! De hamvraag hierbij is natuurlijk of de kleine ‘Hiluxjes’ het weer lukt om hun grote broer vooruit te trekken. Wat denk je? Check de video en je weet het:

Dappere wagentjes

Stoer toch? Die kleintjes met schaal 1 op 10 staan nog altijd hun mannetje! Zoals je in de video ziet, weegt elke kleine Hilux 3,2 kilogram. De mini-elektromotor biedt 23,2 Nm trekkracht. Na wat rekenwerk bleek dat voldoende te zijn voor het trekken van 2 kilogram. 15 van die dappere wagentjes hebben samen dus een trekgewicht van 30 kilogram. En dat was voldoende om de grote Hilux in beweging te brengen!

toyota_hilux

Showtime!

Voor extra tractie legden onze Britse collega’s in het laadbakje van elke kleine Hilux een gewicht van 500 gram. De grote Hilux kreeg een balk van 10 kilo onder de voorbumper. Hieraan werden 15 stalen kabels bevestigd. En elke kabel was gekoppeld aan een kleine Hilux. Daarna was het showtime!

toyota_hilux

Precisieklus

De ‘Hiluxjes’ werden bediend door mannen die een kei zijn in het besturen van radiografisch bestuurbare wagentjes. Een precisieklus, want alle autootjes moesten synchroon bewegen en op exact hetzelfde moment power geven. Een speciale, op afstand bestuurbare buggy met camera legde het spektakel vast.

toyota_hilux

Te grappig voor woorden

Toen de video klaar was, smaakte het fantastische resultaat naar meer. Dus maakten onze Britse collega’s nóg 3 korte video’s. Met in de hoofdrollen de nieuwe, grote Toyota Hilux en de net zo dappere dwerg-versie hiervan, de Tamiya Hilux Bruiser 4×4. Elke video heeft zijn eigen thema: ‘wade’ (doorwaden), ‘mud’ (modder) en ‘tow’ (trekken).

In elke video komen de stoere eigenschappen van onze Hilux voorbij. In de laatste video ‘tow’ is bovendien een bijrol weggelegd voor de Toyota GT86. Allemaal kijken, want het resultaat is te grappig voor woorden!

Lees ook hoe de Toyota Tundra de spaceshuttle op sleeptouw neemt!

Bron: http://blog.toyota.co.uk/

Een reactie over “Kleine en grote Toyota Hilux meten hun krachten in 4 toffe video’s”

  1. Krens Auto schreef:

    Wat super gaaf gedaan! Ik hoop ooit nog een keer een Hilux te kopen, beste pick up ooit! Fennke Krens – autofan


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.