Land Cruiser 70 maakt comeback!

Land_Cruiser - Toyota-blog

Altijd al een nieuwe Land Cruiser 70 willen hebben? Je weet wel, het type Land Cruiser dat Toyota vanaf 1984 twintig jaar lang in productie had? Nou, dat kan. Toyota neemt de Land Cruiser 70 namelijk weer in productie!

De Land Cruiser 70 heeft fans over de hele wereld, ook in Japan. En toen Toyota in 2004 besloot de Japanse productie te stoppen, waren zij not amused. Dat snappen wij wel, maar zijn opvolger Land Cruiser 80 was toen eenmaal nieuwer, moderner en frisser. Veel consumenten in Japan konden echter maar geen afscheid nemen van die hoekige, stoere, onverzettelijke Land Cruiser 70. Dus speciaal voor hen nemen we de Land Cruiser 70 nog één keer in productie! (Helaas komt de auto dus niet naar Nederland, snik.)

Land_Cruiser - Toyota-blog

Werkpaard van de Land Cruiser-familie
Het is een mooi moment om de Land Cruiser 70 weer in productie te nemen, want de terreinauto is 30 jaar geworden. Net als vroegâh is het werkpaard van de Land Cruiser-familie voorzien van een ladderchassis. Maar dit keer wordt de Land Cruiser 70 aangedreven door een 4,0-liter V6 benzinemotor. Het vermogen bedraagt 170 kW (231 pk), het maximumkoppel 360 Nm. En natuurlijk is-ie uitgerust met 4×4-aandrijving. Geen continu systeem, in de stad kan de bestuurder ervoor kiezen met tweewielaandrijving te rijden.

Land_Cruiser - Toyota-blog

Stuk veiliger
Het stoere uiterlijk van de Land Cruiser 70 hebben we ongemoeid gelaten, op het front na. Dat hebben we een beetje opgefrist. Na 30 jaar mag dat wel. Verder is de auto een stuk veiliger dan voorheen. Er zitten airbags op en ABS. Het goede nieuws is dat de Land Cruiser 70 een jaar lang in Japan te koop is. We denken hiermee 200 kopers per maand heel gelukkig te maken. Zij kunnen kiezen uit een reguliere versie en een pick-up met dubbele cabine.

Bekijk hier de historie van de Toyota Land Cruiser.

(En vergeet niet helemaal onderaan het filmpje te bekijken!)

Land_Cruiser - Toyota-blog

 

Land_Cruiser - Toyota-blog

 

Land_Cruiser - Toyota-blog

 

Land_Cruiser - Toyota-blog

 

Land_Cruiser - Toyota-blog

 

Een reactie over “Land Cruiser 70 maakt comeback!”

  1. Herman schreef:

    Een erg stoere auto!


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.