Land Cruiser wordt Lego Cruiser?

Deze Toyota Land Cruiser van Lego gaat wellicht in productie!

Voor het eerst in ons bestaan moeten we maar afwachten of een Toyota daadwerkelijk in productie gaat. Zelfs wij als Toyota hebben hier niets over te zeggen. We zitten met samengeknepen billen, want oh oh oh, we hopen zo dat-ie binnenkort te koop is!

Het ideale verjaardagscadeau
Zolang we bestaan is het ons niet eerder gebeurd: wachten op goedkeuring van een andere partij wat betreft de productie van een nieuwe Toyota. Die andere partij is Lego. En de Toyota in kwestie is de Land Cruiser 40, maar dan volledig gemaakt van Lego bouwsteentjes! Lijkt ons het ideale verjaardagscadeau!

De Toyota Land Cruiser van Lego gaat wellicht in productie

Ruim 1.700 Lego steentjes
De Land Cruiser van Lego kan zomaar in productie genomen worden. Op de speciale ideeën-site van Lego hebben al 10.000 mensen aangegeven dit geweldig te vinden. Stemmen kan niet meer, dus nu is het afwachten wat Lego besluit. Ligt de Land Cruiser van Lego binnenkort in de winkel of blijft hij voorbehouden aan Matthew Inman, de man uit Sidney die hem uit ruim 1.700 (!) Lego steentjes bouwde.

“Ik ben vooral enorm trots op de motor, het dashboard en handschoenenkastje, de versnellingspook en de pedalen. In deze kleine onderdelen zit heel veel werk”, vertelt Matthew op het blog van onze Britse collega’s.

De Toyota Land Cruiser van Lego gaat wellicht in productie!

Dat de keuze van Matthew op de Land Cruiser 40 Series is gevallen, is niet toevallig. “Met dit type Land Cruiser heb ik in Australië geweldige reizen gemaakt. En ik heb meegedaan aan diverse 4×4-wedstrijden. Deze mooie herinneringen koester ik dan ook.”

De Toyota Land Cruiser van Lego gaat wellicht in productie!

Lego Cruiser
Begrijp je waarom we met samengeknepen billen zitten? Want hoe tof zou het zijn als de Land Cruiser van Matthew voor iedereen te koop is! Duimen dus en hopen dat de juryleden van Lego net zo enthousiast zijn als wij. We hebben alvast een naam bedacht: de Lego Cruiser. Als-ie gemaakt wordt, lees je dat uiteraard hier op ons blog.

Foto’s met dank aan: http://blog.toyota.co.uk/

7 reacties over “Land Cruiser wordt Lego Cruiser?”

 1. Toyota Informatie Center schreef:

  Wat een mooi vooruitzicht Jeroen. We zien de foto’s in het voorjaar graag tegemoet. Succes met de laatste werkzaamheden.

 2. jeroen schreef:

  Ik hoop dat ie eerder klaar is dan onze echte, want van onze echte hoop ik dat ie na 10 jaar sleutelen en sparen, dit voorjaar echt gaat rijden. De zelfde kleur, zelfde model..
  Dat betekend dat we van de winter aan de keukentafel ook nog kunnen bouwen, …

 3. @Jörgen, dat zou wel heel erg tof zijn! Wij blijven duimen … 🙂

 4. Jörgen schreef:

  Hopelijk neemt LEGO zijn besluit nog voor 5/12, of uiterlijk voor 25/12…

 5. arjan schreef:

  Op deze site staan meer foto’s van dit project, ziet er erg leuk uit!

 6. Hmj Schouten schreef:

  Bij deze plaats ik alvast de bestelling !!!


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.