Land Cruiser is niet vies van een beetje modder – en een flinke plas water!

toyota land cruiser

Veel terreinwagens zijn nauwelijks nog terreinwagens te noemen. Maar de Land Cruiser blijft in de eerste plaats een echte terreinwagen. Dus wat doe je als je een event voor klanten organiseert? Juist, het terrein in!

toyota land cruiser

Appeltje-eitje

Het Land Cruiser Adventure Experience – want daar hebben we het over – vond plaats in het weekend van 11 en 12 november 2017 in de Beekse Bergen. Het bekende safaripark beschikt namelijk over een zwaar offroad-parcours. Zwaar voor andere terreinwagens misschien, maar appeltje-eitje voor onze Land Cruiser! Want waar andere grote terreinwagens de laatste jaren vooral veranderd zijn in luxe SUV’s die nauwelijks in het terrein komen, is de Land Cruiser nog steeds niet vies van een beetje modder. Check de foto’s maar!

toyota land cruiser

Land Cruiser staat op oersterk ladderchassis

Als enige in zijn klasse staat de Land Cruiser op een oersterk ladderchassis. Hier bovenop wordt de carrosserie geplaatst. Deze constructie is sterker dan een zelfdragende carrosserie zoals de meeste terreinauto’s hebben. Beter voor in het terrein, want juist in zwaar terrein krijgt het chassis zware krachten te verwerken. Daarbij is hij voorzien van KDSS. Dit staat voor Kinetic Dynamic Suspension System. Ingewikkeld verhaal, maar het zorgt ervoor dat alle vier de wielen te allen tijde de grond raken, zelfs in moeilijk begaanbaar terrein. Dat zie je heel mooi op de foto hieronder.

toyota land cruiser

Onoverwinnelijk

Hoe goed de Land Cruiser in het terrein rijdt, werd wel duidelijk in de Beekse Bergen. Aanwezigen mochten het terrein in en kwamen tot de ontdekking dat de Land Cruiser hier inderdaad onoverwinnelijk is. Niet voor niets wordt hij wereldwijd ingezet tijdens bijvoorbeeld moeilijke reddingsoperaties en door goede doelen. Wil je het terrein in én uit, dan kies je een Land Cruiser, zo simpel is het.

Ontdek de nieuwe Toyota Land Cruiser

De Land Cruiser is al sinds 1951 onverslaanbaar in het terrein. Dat kunnen we uitgebreid in woorden toelichten, maar sneller en leuker is om de volgende video te bekijken:

Plaats een reactie