Le Mans 2017: tijd voor revanche!

toyota_le_mans_2017

Bijna is het zover! Le Mans 2017! De 24 uur van Le Mans die vorig jaar voor ons een tamelijk dramatisch einde kende. Tijd voor revanche!

Winnen!

Verschenen we vorig jaar nog met 2 auto’s aan de start van de 24 uur van Le Mans, dit keer maken maar liefst 3 exemplaren van de Toyota TS050 HYBRID hun opwachting op het wereldberoemde 13,629 kilometer lange Franse Circuit de la Sarthe. En geloof ons, ze willen maar één ding en dat is winnen!

wec_2017_spa

Slechts 2 tegenstanders

Het is de 85ste editie van de 24 uur van Le Mans. En ons raceteam Toyota GAZOO Racing doet mee in de allerhoogste klasse van het kampioenschap, de LMP1. We hebben in die klasse te maken met slechts 2 tegenstanders waarvan de belangrijkste Porsche is. Niet de minste concurrent, want Porsche heeft de meeste overwinningen op Le Mans op zak, maar liefst 18 stuks.

Ontdek de magie van de wereldberoemde 24 uur van Le Mans met deze 5 korte video’s

Porsche onder de indruk

Dat we klaar zijn voor Le Mans 2017 bewijzen onze resultaten op de officiële testdag van de 24 uur van Le Mans. Toen waren we sneller dan Porsche. We eindigden op de 1ste, 2de én 3de plaats. Volgens een nieuwsbericht op RTL GP was Porsche-teambaas Andreas Seidl danig onder de indruk van de snelheid van de Toyota TS050 HYBRID. “Indrukwekkend. Daar konden we niet aan tippen”, aldus de teambaas.

toyota_wec_2017

Nog niet verslagen

De Toyota TS050 HYBRID was maar liefst 5 seconden sneller dan vorig jaar op de testdag. Niet zo gek, want de raceauto met hybride aandrijflijn is verder verbeterd in vergelijking tot zijn voorganger. De resultaten tot nu toe liegen er niet om. Toyota eindigde na de 1ste 2 races (die van Silverstone en Spa-Francorchamps) op de 1ste plaats! We zijn dus nog niet verslagen!

Wie zitten er achter het stuur van de Toyota TS050 HYBRID?

  • TS050 HYBRID #7: Mike Conway, Kamui Kobayashi en Stéphane Sarrazin (deze auto werd vorig jaar 2de op Le Mans)
  • TS050 HYBRID #8: Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima (de auto voor wie Le Mans vorig jaar zo onfortuinlijk verliep)
  • TS050 HYBRID #9: Nicolas Lapierre, Yuji Kunimoto en José María López (de auto die voor de 1ste keer meedoet)

Rijke historie op Le Mans

De laatste keer dat Toyota met 3 auto’s op Le Mans racete, was in 1999. Onze rijke historie tijdens de 24 uur van Le Mans gaat echter terug tot 1985. We hebben 18 keer eerder meegedaan waarvan we 5 keer op de 2de plaats eindigde. Check de volgende toffe video maar:

Kijken dus!

Niet eerder wonnen we, dus je begrijpt dat we in het weekend van 17/18 juni 2017 enigszins met samengeknepen billen op de bank naar RTL 7 zitten te kijken, de televisiezender die de gehele race live uitzendt. Moet je eens voorstellen: 24 uur lang racen. Dat is 24 uur lang het uiterste geven. En 24 uur lang gefocust blijven. Terwijl minder snelle deelnemers uit andere klassen ook op het circuit rijden. Spektakel gegarandeerd. Kijken dus!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.