WRC 2017: hoe verliep de Rally van Spanje?

wrc 2017 rally van spanje

Het wereldkampioenschap rallyrijden (WRC 2017) nadert zijn einde. Met nog twee rally’s te gaan, staan we momenteel derde in het algemeen klassement. Hoe is de laatste rally verlopen?

De Rally van Spanje is de op twee na laatste rally uit het World Rally Championship 2017, oftewel WRC 2017. De Yaris WRC van Toyota coureur Juho Hänninen finishte na drie dagen rally rijden uiteindelijk als vierde. Een nette prestatie, vindt ook teamleider Tommi Mäkinen. “De prestaties van de Yaris WRC op asfalt zijn fantastisch. Juho heeft erg goed gereden. Het team heeft heel hard gewerkt en dan is een vierde eindplaats heel bevredigend”, aldus de WRC-veteraan.

Lees ook: deze Yaris WRC is niet van echte te onderscheiden

wrc 2017 rally van spanje

3 exemplaren van Yaris WRC

Wie Toyota GAZOO Racing een beetje volgt tijdens het WRC 2017, weet dat we met twee en soms drie exemplaren van de Yaris WRC meedoen. Tijdens de Rally van Spanje – die in het weekend van 7 en 8 oktober 2017 verreden werd – vielen helaas de twee resterende auto’s uit. Coureur Esapekka Lappi – die eerder de Rally van Finland won – reed tegen een barrière. En collega-coureur Jari-Matti Latvala beschadigde tijdens een ongeval het smeersysteem van de Yaris dusdanig dat ook hij moest stoppen.

“De weg werd opeens gladder dan ik dacht”, vertelt Lappi na de rally. “Heel frustrerend dat ik dit niet zag aankomen, maar ik heb ervan geleerd. Iets positief is dat de auto op asfalt heel goed aanvoelde, dat biedt perspectief.”

Hänninen is uiteraard een stuk positiever gestemd over het verloop van de rally: “De laatste twee dagen van de rally waren de meest geweldige die ik met rallyrijden heb meegemaakt. De Yaris WRC voelt op asfalt werkelijk supergoed aan. Hij geeft me heel veel vertrouwen”, aldus de coureur die momenteel zevende in het rijdersklassement staat. Latvala staat op een heel verdienstelijke vierde plaats.

wrc 2017 rally van spanje

Mist en kou

De volgende rally uit het WRC 2017 is de Rally van Engeland. Die vindt van 26-29 oktober 2017 plaats in Wales, Groot-Brittannië. De rally staat bekend om zijn uitdagende weersomstandigheden, zoals dichte mest en kou.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.