Rara, wat is de meest geproduceerde auto in Frankrijk?

Frankrijk_Yaris - Toyota-blog

Tijd voor een kleine quiz: wat is de meest geproduceerde auto in Frankrijk? De Renault Clio of Megane? De Citroen DS3, wellicht? Of de Peugeot 208, dan? Vergeet het maar! Denk buiten de gebaande paden.

De auto die dit jaar in Frankrijk het vaakst van de lopende band loopt, is geen Fransoos maar onze Toyota Yaris! De Toyota fabriek in de Noord-Franse stad Valenciennes verwacht er dit jaar maar liefst 225.000 stuks te produceren. Dat is een record, want niet eerder wist de fabriek er zoveel in één jaar te maken.

Yaris populairste Toyota in Europa
Dat de productie van de Yaris op volle toeren draait, heeft alles te maken met de populariteit van deze onlangs grondig vernieuwde Toyota. Van alle Toyota modellen in Europa is de Yaris het populairst. Toyota verkocht in de periode januari-oktober 152.600 exemplaren.

Yaris - Toyota-blog

‘Beste uit de test’
Toyota exporteert de Yaris vanuit Frankrijk naar meer dan 40 landen wereldwijd. Ook naar Amerika en Canada. En natuurlijk naar Nederland. Wist je trouwens dat de Yaris Hybrid in ons land bij de Consumentenbond als ‘beste uit de test’ kwam? Hierbij is gelet op 5 onderdelen:

• Rijden en gebruik
• Brandstofverbruik en uitstoot
• Veiligheid
• Betrouwbaarheid
• Afschrijving

Om te vieren dat de Yaris Hybrid als ‘beste uit de test’ is gekomen, krijg je nu tijdelijk 500 euro voordeel in de vorm van extra inruilwaarde als je een nieuwe Yaris aanschaft, ongeacht de versie. Stel dus snel jouw eigen Yaris samen. Of kom langs bij de Toyota dealer.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.