Toyota Concept-i is vriendelijke vriend

toyota_concept_i

Autorijden kan veel leuker! Een huidig voorbeeld hiervan is de Toyota C-HR. De nieuwe crossover biedt doses rijplezier. Maar dat het nóg leuker kan, bewijst de Toyota Concept-i!

Voor je enthousiast naar de Toyota showroom holt, de hier afgebeelde Concept-i is een concept. Een studiemodel. Hij is dus niet te koop. Het is een voorbeeld van hoe wij autorijden in de toekomst zien. Leuker, veiliger en deels autonoom. Misschien wel het allerleukste aan de Concept-i is Yui. Yui is kunstmatige intelligentie ook wel bekend als Artificial Intelligence (A.I.). Je ziet hem links van het stuurwiel in het ronde display. Juist, dat grote ei. Dat het ei ook beweegt zie je in de video helemaal onderaan.

De Toyota Concept-i maakt autorijden warmer en vriendelijker, aldus zijn bedenkers.

toyota_concept_i

Autonoom rijden

Yui is grappig. En gezellig. Hij (of zij?) vliegt als het ware door het interieur door ook op de deurpanelen te verschijnen zodra je instapt. Hoe leuk is dat! Maar Yui is ook bloedserieus. Zodra Yui merkt dat je afgeleid bent neemt hij het stuur over. Op dat moment rijdt de Concept-i autonoom. Speciale lichteffecten in het interieur maken de bestuurder hier attent op.

toyota_concept_i

Knipogen

Wat kan de Concept-i nog meer? De velgen geven licht. En hij knipoogt! Als dat autorijden niet leuker en vriendelijker maakt, weten we het ook niet meer 😉 En hij waarschuwt achteropkomend verkeer voor een mogelijk gevaarlijke situatie met de woorden Watch Out!!! achterop. Krijg je voorrang? Dan bedankt de Concept-i de andere bestuurder met de woorden Thank you! 

toyota_concept_i

Knappe koppen

Het futuristische design van de Concept-i komt uit de koker van CALTY, Toyota’s designcenter in Californië. Onze medewerkers daar weten hoe je een auto moet tekenen. Ze zijn namelijk ook verantwoordelijk voor de oogstrelende Toyota FT-1. De interface en kunstmatige intelligentie is bedacht door de knappe koppen van het Toyota Research Institute (TRI).

Het TRI is gevestigd in het hart van de technologiebranche, namelijk Silicon Valley. Dr. Gill Prat leidt het instituut. In een ander blogbericht kun je lezen wat TRI allemaal doet en met kunstmatige intelligentie van plan is.

5 reacties over “Toyota Concept-i is vriendelijke vriend”

 1. @Herman; Goede vraag! Toyota is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe modellen en concepten. Een aantal daarvan vinden we uiteindelijk bij onze Toyota dealers terug in de showroom, een aantal daarvan helaas niet. Zo zagen we inderdaad de Toyota FT-Bh concept car onlangs voorbij komen. Er zijn echter nog geen concrete plannen om dit model ook daadwerkelijk in productie te nemen.

 2. Herman schreef:

  @Frank, Toyota heeft een tijd als concept de Ft-Bh gehad. Als ik het wel heb was dat een afkorting van Future Toyota B-segment hybride. Die auto had een extreem laag gewicht en heel lage Cw.waarde. Komt die nog in productie?

 3. @Hans, De Toyota-i is een concept car van Toyota. Of dit studiemodel, in welke vorm dan ook, ooit in de showroom terecht zal komen, dat weten we nog niet. De toekomst zal het ons leren. Today, Tomorrow, Toyota. 🙂 Groet, Frank.

 4. Hans schreef:

  Wanneer staat hij in de showroom

 5. Hans schreef:

  Wanneer staat hij in de showroom.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.