Toyota controleert uit voorzorg 17.220 auto’s

toyota-logo-terugroepactie

Uit voorzorg gaat Toyota in Nederland 17.208 Prius modellen (productieperiode 2008-2012) en 12 Prius Plug-in Hybrid modellen (productieperiode 2009-2012) terug naar de dealer halen. Er kan een eventueel probleem zijn met de zogenaamde gordijnairbag.

Kosten voor rekening Toyota

Alle eigenaren van een betrokken auto ontvangen van Toyota binnen afzienbare tijd persoonlijk bericht. Kosten voor de reparatie zijn vanzelfsprekend voor rekening van Toyota.

10 reacties over “Toyota controleert uit voorzorg 17.220 auto’s”

 1. @Marinus, ondanks dat ik begrijp dat je liever een ander antwoord van ons ontvangt, kan ik je op dit moment nog niet precies vertellen wanneer je de uitnodiging van ons gaat ontvangen. Mijn excuses daarvoor. Zodra de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond én ook de benodigde onderdelen beschikbaar zijn ontvang je van ons een brief. Wél kan ik je vertellen dat deze reparatie ongeveer twee tot vier uur in beslag zal nemen, afhankelijk van het model. Groet, Frank.

 2. @Marco, bedankt voor je bericht. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, ook eigenaren van geïmporteerde Toyota’s ontvangen van ons een uitnodiging om bij de Toyota dealer langs te gaan op het moment dat hun Toyota bij een terugroepactie is betrokken. Groet, Frank.

 3. Marinus schreef:

  @susan,

  Dank je wel voor de reactie. Helaas krijg ik maar geen antwoorden. Via de RDW site staan er een tweetal terugroepacties vermeld op mijn kenteken. Daar wordt verwezen voor meer informatie naar “https://www.toyota.nl/kentekencheck.json”
  Daar staat doodleuk dat de op 29 juni JL terugroepactie nog niet is verwerkt en “Alle informatie over de terugroepacties vindt u op het Toyota blog.”…
  Daar ben ik nu, maar krijg geen antwoorden op mijn vragen en er staat ook geen informatie.

  Nogmaals mijn vraag:
  Wanneer kunnen wij de brieven ontvangen? (binnenkort is geen antwoord)
  Vanaf wanneer kunnen de werkzaamheden worden ingepland? (ik zit er niet op te wachten om na een dag mijn auto kwijt te zijn voor onderhoud/apk een week later weer vervangend vervoer te moeten zoeken)
  Hoe lang zijn ze met de werkzaamheden bezig?

  Ik hoor graag van julie

 4. Marco schreef:

  Ik bezit een uit Frankrijk (via Toyota dealer verkocht als first class occasion) geïmporteerde Prius uit 2009. Bij een vorige terugroepactie (waterpomp) moest ik er ook zelf achterheen. Gaat het nu wel goed?

 5. @Marinus, Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan deze terugroepactie. Zodra deze voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond ontvangen alle eigenaren van de betrokken voertuigen van ons een uitnodiging om bij de dealer langs te gaan. Een terugroepactie start bij een persbericht. Daarna krijgen de Toyota dealers de juiste instructies en worden de onderdelen geleverd. Vanuit het RDW ontvangen wij de adresgegevens van de betrokken berijders. Dit gehele proces neemt tijd in beslag.

 6. Marinus schreef:

  Is er al iets bekend wanneer de brieven worden verstuurd. Sinds 19-07-2016 is het bij de RDW al wel bekend dat mijn auto terug moet maar de Toyota kentekencheck is nog niet up-to date?

 7. Toyota Informatie Center schreef:

  Goedemorgen Li. Ook een aantal auto’s van het model Lexus CT 200h worden teruggeroepen. Ook deze eigenaren van de betrokken auto’s krijgen een brief. http://s.toyota.nl/koqdl9

 8. LI schreef:

  Waarom wordt er geen Lexus CT 200h teruggehaald? Dank u wel!

  “De Japanse autofabrikant Toyota roept wereldwijd 4,3 miljoen auto’s terug omdat er mogelijk iets mis is met de airbags en het koolstoffilter. In Nederland gaat het om 58.554 auto’s.

  Het gaat om 17.220 auto’s van het type Prius en de Lexus CT 200h die tussen 2008 en 2012 zijn geproduceerd…..” –van NOS.nl

 9. Toyota Informatie Center schreef:

  Goedemorgen AJ. Op dit moment zijn we druk bezig met het inventariseren welke kentekens hieronder vallen. Het is daarom nog niet mogelijk om te controleren of jouw Toyota betrokken is bij deze terugroepactie. Groeten Ferry

 10. AJ schreef:

  Staan de betrokken auto’s al in jullie kentekencheck?


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.