Toyota coureur Alex Wurz hangt race-overall aan de wilgen

Alex Wurz stopt met racen

Toyota coureur Alex Wurz heeft bekendgemaakt dat hij stopt met racen. De 41-jarige Oostenrijker hoopt nog één keer voor Toyota te vlammen, tijdens de laatste seizoensrace van het World Endurance Championship (WEC). You go, Alex!

Allereerste poleposition en winst
Het doet ons wel een beetje pijn dat Alex Wurz ons gaat verlaten. Toen we in 2011 onze deelname aan het WEC bekendmaakte, was hij de eerste coureur die het team van Toyota GAZOO Racing kwam versterken. Hij bezorgde ons onze allereerste poleposition én winst. (In 2012 in Brazilië.)

Tweevoudig Le Mans-winnaar
In de vier seizoenen die Alex voor Toyota reed, heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere verfijning van onze raceauto, de ruim 1.000 pk sterke Toyota TS040 HYBRID. En als tweevoudig Le Mans-winnaar wist hij alle teamleden telkens weer klaar te stomen voor de race der races, de 24 uur van Le Mans.

Alex Wurz stopt met racen

Alex zat in maar liefst 27 WEC races achter het stuur van de Toyota TS040 HYBRID. Vijf races daarvan won hij met zijn team, en maar liefst elf keer stond hij met zijn teamgenoten op het erepodium.

Ongelooflijk mooie momenten
Toshio Sato, Team President Toyota GAZOO Racing: “We hebben met Alex ongelooflijk mooie momenten beleefd, zoals het winnen van het wereldkampioenschap FIA WEC 2014. Die prestatie en de eerste overwinning in Brazilië staan alle teamleden nog helder voor de geest. Ik wil Alex enorm bedanken voor zijn technische inbreng en geweldige motivatie. En natuurlijk wensen we hem en zijn gezin het allerbeste voor de toekomst.”

De afscheidsrace van Alex Wurz is de 6 uur van Bahrein op zaterdag 21 november 2015. Begin 2016 maken we bekend wie zijn opvolger wordt voor het volgende WEC seizoen.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.