Toyota FT-4X is té leuk om in productie te nemen (video)

toyota_ft_4x

Ho! Voordat je naar de Toyota dealer rent om de volgende Toyota te bestellen; we nemen hem niet in productie. Oh jee. Nu wil je natuurlijk weten waarom niet.

Op avontuur

We zijn de eersten om het ogenblikkelijk toe te geven: de hier afgebeelde Toyota FT-4X Concept is supertof. We ontwikkelen wel vaker toffe conceptcars maar bij de Toyota FT-4X Concept valt alles wel heel erg op zijn plek. Zie je jezelf al op avontuur gaan? Want reken maar dat deze Toyota elke uitdaging aankan. De terreinauto staat hoog op zijn wielen en banjert met gemak het terrein door. Ook omdat 4×4-aandrijving en een lage gearing voor meer trekkracht standaard zijn.

toyota_ft_4x

Toyota FT-4X is ‘Multi Hatch’

Met de achterkant van de Toyota FT-4X is iets bijzonders aan de hand. We twijfelden een beetje tussen een achterklep en twee openslaande deurtjes, en toen dachten we: waarom niet allebei? En zo geschiedde. We noemen het een ‘Multi Hatch’. De grote klep is handig tijdens outdooractiviteiten (heren, een mountainbike fiets je er zo in) terwijl de deurtjes juist in de stad hun nut bewijzen (dames, die goed gevulde shopping bag past met gemak door één deuropening).

Achter het ene deurtje zit trouwens een vriesvak. En achter het andere deurtje zit een thermos-vak om bijvoorbeeld koffie warm te houden. Check de volgende video van de onthulling maar:

Boombox

Een ander geinig foefje van de Toyota FT-4X is de C-stijl. Die kun je vervangen door een glaspaneel van zwart getint glas. Hierdoor heb je achterin meer licht in het geval je hier lekker wakker wilt worden. Want door de vlakke laadvloer lig je hier als een vorst. Voor een comfortabele slaapzak hebben wij al gezorgd. Die zit verstopt in de middenconsole tussen de voorstoelen. Het interieur zit bovendien vol handige opbergvakken voor je spulletjes. De radio is demonteerbaar en fungeert ook als Boombox; handig voor bij het kampvuur!

toyota_ft_4x

GoPro

Omdat je al je avonturen met de Toyota FT-4X wilt vastleggen, hebben we in de buitenspiegel een GoPro-actiecamera gemonteerd. Ook leuk voor familieleden, want je kan ze actievideo’s laten zien in plaats van het traditionele fotoalbum.

toyota_ft_4x

Toyota C-HR

De Toyota FT-4X heeft overigens wat gemeen met de Toyota Prius en Toyota C-HR. De conceptcar staat op hetzelfde nieuwe platform (Toyota New Global Architecture, TNGA). En dat betekent meer rijplezier zoals bij onze nieuwe crossover immers ook het geval is. Rest nog de vraag: waarom gaat de Toyota FT-4X niet in productie? Tja. Eerlijk gezegd willen wij dat ook wel eens weten 😉 Wellicht is-ie té leuk?

Net zo leuk, én gewoon bij de Toyota dealer te koop: de Toyota C-HR

 

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.