Toyota GAZOO Racing op erepodium na WEC race vol uitdagingen (video)

toyota_gazoo_racing

Het Duitse circuit Nürburgring wordt ook wel ‘De Groene Hel’ genoemd. Na de WEC race 6 uur van de Nürburgring begrijpen we nu ook waarom.

Mooie plek op erepodium

Het viel allemaal wel mee hoor, maar na 2 eerdere races van 6 uur uit het World Endurance Championship (WEC) te hebben gewonnen (die van Silverstone en Spa-Francorchamps), hoopten we stiekem ook de 6 uur van de Nürburgring van zondag 16 juli 2017 te winnen. Uiteindelijk werden we 3de met de Toyota TS050 HYBRID met nummer 7. Nog altijd een mooie plek op het erepodium. Bovendien reden we de snelste ronde van alle deelnemers!

In nog geen 2 minuten de race terug kijken? Check dan de volgende video:

Prestaties analyseren

Met de snelheid zit het dus wel goed. De aerodynamica was de grote uitdaging. Het circuit dankt zijn ietwat griezelige bijnaam aan het bosrijke gebied waarin het ligt en de vele uitdagende bochten. Een lastig circuit waar lang rijden met hoge snelheden nauwelijks mogelijk is. Dat had gedurende de race een nadelig effect op de aerodynamica van de Toyota TS050 HYBRID. Onze prestaties gaan we beslist analyseren. Hier leren we van. En dat is een belangrijke reden waarom we racen.

toyota_gazoo_racing

2de in algemeen klassement

De Toyota TS050 HYBRID met nummer 8 eindigde vanwege technische problemen net buiten het erepodium, op de 4de plaats. Dat betekent echter dat Toyota GAZOO Racing nog altijd in de race is om wereldkampioen langeafstandsracen te worden, net als in 2014. Momenteel staat ons raceteam 2de in het algemeen klassement.

toyota_gazoo_racing

Knallen!

De komende races uit het World Endurance Championship (WEC) vinden plaats op circuits waar juist hoge snelheden mogelijk zijn. Dan gaan we echt knallen! De volgende race is de 6 uur van Mexico in het weekend van 1-3 september 2017.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.