Toyota GAZOO Racing pakt podiumplaats in 6 uur van Mexico (video)

toyota gazoo racing

Ons raceteam Toyota GAZOO Racing behaalde een mooie podiumplaats na de 6-uursrace van Mexico. En toch zijn we niet helemaal happy.

De race in Mexico van afgelopen weekend (1-3 september 2017) was de 5de ronde uit het World Endurance Championship 2017 (WEC 2017). Het kampioenschap staat vooral bekend om de 24 uur van Le Mans, maar dit is slechts één race uit het WEC 2017. In Mexico pakte de Toyota TS050 HYBRID met nummer 8 het brons. Een mooie prestatie, maar we hadden liever onze opponent Porsche op plek 1 en 2 verslagen.

Lees ook: hoe we door te racen nog betere auto’s voor jou maken

toyota gazoo racing

Toyota GAZOO Racing 2de in algemeen klassement

De Toyota TS050 HYBRID met nummer 7 finishte na 6 uur racen als 4de. Het verschil met de winnende Porsche bedroeg 1 ronde. We zitten het merk dus op de hielen. We staan momenteel 2de in het algemeen klassement. Dezelfde positie, maar dan in het rijdersklassement, hebben de Toyota coureurs Anthony Davidson, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi.

toyota gazoo racing

Downforce

De reden waarom we Porsche niet helemaal konden bijbenen, is de ligging van het 4,438 kilometer lange Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City. Het circuit bevindt zich op ongeveer 2.285 meter hoogte. De ijle lucht hier had een negatief effect op de downforce van onze raceauto’s. Deze neerwaartse kracht is vooral in bochten van belang; je kunt ze sneller nemen. En als je weet dat het Mexicaanse circuit uit 17 bochten bestaat, snap je hoe belangrijk een goede downforce is.

toyota gazoo racing

Thuiswedstrijd

Verloren is het kampioenschap nog lang niet, want we zijn net over de helft. Er zijn nog 4 rondes te gaan. De volgende race duurt eveneens 6 uur en vindt van 14-16 september 2017 in Amerika plaats, op het Circuit of the Americas (COTA) in Austin, Texas. Hierna hebben we een thuiswedstrijd op het circuit van Fuji (13-15 oktober 2017). We gaan alles geven!

Ten slotte: ook al hadden we gehoopt hoger te eindigen, de race in Mexico heeft spectaculaire beelden opgeleverd! Check de video en beleef in slechts 2 minuten alle hoogtepunten van de race:

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.