Toyota GAZOO Racing versterkt rallyteam met Ott Tänak

toyota yaris wrc

Ons rallyteam Toyota GAZOO Racing heeft met Ott Tänak een rallytalent in huis gehaald. Maar wie is hij en waar komt hij vandaan?

Vanaf volgend jaar is Ott een van de coureurs die voor Toyota GAZOO Racing meedoen aan het World Rally Championship (WRC). Het rallytalent uit Estland kent de klappen van de zweep, want hij rijdt al in het wereldkampioenschap rally, alleen voor een ander team. Dat doet Ott niet bepaald onverdienstelijk. Sterker nog: hij wist met zijn navigator Martin Jarveoja al twee rally’s op zijn naam te schrijven, die van Italië en Duitsland!

toyota gazoo racing ott tanak

Rallydebuut

De 30-jarige Ott maakte in 2004 zijn rallydebuut. In 2008 en 2009 schreef hij het rallykampioenschap van Estland op zijn naam. In dat laatste jaar racete hij voor de eerste keer in het WRC. Hij eindige als 20ste in de Rally van Portugal. Drie jaar later schreef hij zich in voor het WRC-2, het voormalige Super 2000 World Rally Championship. Hij deed het hier al een stuk beter door als tweede te eindigen. In 2012 doet Ott voor het eerst mee aan het echte WRC. In de Rally van Italië finisht hij als derde.

yaris_wrc_rally_italie

WRC-veteraan

Dit seizoen behaalde Ott zijn eerste WRC-overwinning, namelijk tijdens de Rally van Italië. Al eerder was het WRC-veteraan Tommi Mäkinen opgevallen wat een groot talent de man uit Estland is. En laat deze rallylegende nou de teamleider van het rallyteam van Toyota GAZOO Racing zijn! Ott werd benaderd en de rest weten we inmiddels; vanaf volgend jaar rijdt hij in de 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC!

toyota gazoo racing ott tanak

Succes

“Onze aandacht ging al een tijdje uit naar Tänak”, vertelt Tommi Mäkinen (foto hierboven, samen met Toyota topman Akio Toyoda). “We zijn heel blij hem aan het team toe te mogen voegen. Net als de Yaris WRC heeft hij dit seizoen alle verwachtingen waargemaakt en zelfs overtroffen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de samenwerking een succes wordt.”

De volgende rally waarbij de Yaris WRC aantreedt, is de Rally van Groot-Brittannië van 26 tot en met 29 oktober 2017. We staan momenteel derde in het algemeen klassement.

Toyota GAZOO Racing volgen? Dat kan: 
Facebook: https://www.facebook.com/TOYOTAGAZOORacingWRC
Twitter: https://www.twitter.com/TGR_WRC (@TGR_WRC)
Instagram: https://www.instagram.com/tgr_wrc/ (@TGR_WRC)
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCtALHup92q5xIFb7n9UXVg

(Bron Ott Tänak: Wikipedia)

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.