Toyota GAZOO Racing wint laatste race WEC 2017!

toyota gazoo racing

Toyota GAZOO Racing heeft de laatste race uit het World Endurance Championship (WEC) 2017 – de 6 uur van Bahrein op 18 november 2017 – gewonnen!

De Toyota TS050 HYBRID #8 won overtuigend met meer dan een ronde voorsprong op de nummer twee. Het was de vijfde winst van Toyota GAZOO Racing uit het kampioenschap dat uit negen races bestaat.

toyota gazoo racing

Sinds 1990 was het niet meer voorgekomen dat een team vijf races uit het kampioenschap won. De Toyota TS050 HYBRID #7 reed lange tijd als tweede achter de TS050 HYBRID #8 maar eindigde door een ongelukkige aanraking met een auto uit de lagere GT-klasse uiteindelijk als vierde.

De TS050 HYBRID #8 zette indrukwekkend snelle rondetijden neer en ging met meer dan een minuut voorsprong op de Porsche achter hem de laatste twee uren van de race in. Uiteindelijk wist de Toyota van coureurs Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima in zes uur tijd 199 ronden af te leggen.

Fernando Alonso stapt in Toyota

Overigens stapte niemand minder dan voormalig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso ook in de Toyota TS050 HYBRID! Op het circuit van Bahrein maakte hij in totaal 113 testronden. Zijn snelste ronde bedroeg 1.43,013. Dat is sneller dan de nummer twee en drie uit de race!

Het gerucht gaat dat de Spaanse coureur voor Toyota in 2018 deelneemt aan de 24 uur van Le Mans. Officieel is hierover nog niets bekend. “Het was een geweldige dag. Een test in een LMP1-wagen is mooi voor iedere coureur”, aldus Alonso na de test met de Toyota TS050 HYBRID. “Deze auto’s zijn geweldig om in te rijden, ze zijn heel consistent.”

toyota gazoo racing

Reactie Akio Toyoda over WEC 2017

“Ik wil iedereen bedanken die ons dit seizoen gesteund heeft”, vertelt Toyota topman Akio Toyoda. “Ik weet dat onze fans gefrustreerd waren door onze prestaties op Le Mans. Zo voelde ik het persoonlijk ook. Na Le Mans van vorig jaar zag Porsche ons als een echte concurrent. Dat respect wilde ik terug. Met die ambitie zijn we aan de laatste drie races begonnen.”

“We wilden Fuji, Shanghai en Bahrein winnen omdat Porsche ons dan weer als een geduchte tegenstander zou zien. Dat is gelukt en daar ben ik trots op. De felicitaties zijn voor Porsche dat wereldkampioen geworden is. Ik kan alleen maar hopen dat we in de toekomst weer tegenstanders worden, als is het alleen maar om steeds betere auto’s te kunnen maken.”

 

2 reacties over “Toyota GAZOO Racing wint laatste race WEC 2017!”

  1. jan schreef:

    Ik zou zeggen formule 1
    Le mans is eigenlijk al bewezen alleen domme pech 2 x

  2. Wim schreef:

    Allemaal leuk en aardig, maar “Le Mans” is eigenlijk de enige, die echt tot de verbeelding spreekt!
    Zolang daar niet wordt gewonnen blijft al het andere bijzaak!


Plaats een reactie