Toyota GAZOO Racing wint thuiswedstrijd WEC 2017! (video)

toyota gazoo racing fuji

Was het goed karma of gewoon supergoed presteren? Hoe dan ook, ons raceteam Toyota GAZOO Racing heeft de 6 uur van Fuji gewonnen!

De 6 uur van Fuji op 15 oktober 2017 is de zevende race uit het World Endurance Championship 2017 oftewel WEC 2017. Het kampioenschap langeafstandsracen waartoe ook de 24 uur van Le Mans behoort. De 6 uur van Fuji willen we nog meer dan andere races uit het kampioenschap winnen. Het is immers een thuiswedstrijd voor ons. Nergens vind je zoveel juichende Toyota fans langs het circuit. Die willen we simpelweg niet teleurstellen. En dat is gelukt!

toyota gazoo racing fuji

Topprestatie!

De 1.000 pk sterke Toyota TS050 HYBRID finishte als eerste én tweede! Een topprestatie! De overwinning is extra speciaal omdat de race plaatsvond in het weekend waarin we 20 jaar geleden de Toyota Prius presenteerden, ’s werelds eerste Full Hybrid die in productie werd genomen. Goed karma dus? Wie weet. Vaststaat dat onze Toyota coureurs en alle andere teamleden tijdens de race alles gegeven hebben.

Zware regenbuien

De 6 uur van Fuji gaf zich, zoals je in het videoverslag ziet, niet zomaar gewonnen. Vanwege zware regenbuien en dichte mist leek de safetycar wel deel uit te maken van het startveld, zo vaak was de auto op het circuit te vinden. De Toyota TS050 HYBRID was op nat wegdek sneller dan de Porsche 919 Hybrid, onze grote concurrent in het kampioenschap. Maar door tussenkomst van de safetycar en een andere strategie van brandstof tanken, bleven we lang in het ongewisse of we de race hiermee zouden winnen. Door het slechte weer eindigde de race zelfs eerder dan gepland.

toyota gazoo racing fuji

Supertrots

Toyota topman Akio Toyoda: “De race van Fuji is heel belangrijk voor ons. Nergens anders staan zoveel Japanse fans ons toe te juichen. Ons racehart en dat van de fans worden hier één. Ik ben dan ook supertrots dat we alle verwachtingen waar konden maken. Een extra compliment voor de coureurs die onder zulke slechte weersomstandigheden zo goed presteerden. Het is jammer dat de race voortijdig eindigde. We kijken dan ook uit naar de volgende races waarin we hopelijk de hele duur van de race het gevecht met Porsche kunnen aangaan. Tegen alle fans wil ik zeggen: bedankt voor jullie support, het geeft ons kracht.”

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.