Toyota GAZOO Racing finisht WRC 2017 als derde

toyota gazoo racing rally australie

Soms zit het mee, soms zit het tegen. De WRC rally van Australië – de laatste uit het wereldkampioenschap WRC 2017 – behoort tot die laatste categorie. De Yaris WRC van Toyota GAZOO Racing finishte als zesde.

rally australie

Comeback

Het tweede exemplaar van de Yaris WRC lag tot de allerlaatste etappe – de Power Stage – tweede in het klassement, maar raakte uiteindelijk van de baan. Jammer, maar Toyota coureur Jari-Matti Latvala behoudt gelukkig wel zijn nette vierde eindplaats in het rijdersklassement. Toyota GAZOO Racing is derde geworden in het algemeen klassement, netjes gezien dat het afgelopen seizoen onze comeback op het rallytoneel was.

rally australie

Leermomenten

Akio Toyoda: “We hebben het afgelopen seizoen mooie hoogtepunten gekend door zowel de rally van Zweden als Finland te winnen. Maar ik werd ook gelukkig van de minder goede rally’s, zoals die van Australië, omdat we hiervan veel geleerd hebben. Ik ben altijd dankbaar voor zulke leermomenten. Ik wil onze fans bedanken voor hun steun in het afgelopen seizoen. Volgend jaar zijn we terug en willen we nog beter presteren!”

Plaats een reactie