GT86 Shooting Brake: is het geen plaatje?

toyota-gt86-shooting-brake-concept-toyota-blog-01

Ken jij het fenomeen shooting brake? Deze unieke GT86 is het perfecte voorbeeld van zo’n sportcoupé met een licht aflopend coupédak. Is het geen plaatje?

Bedacht door Toyota Australië

Het idee van deze GT86 Shooting Brake Concept is oorspronkelijk bedacht en ontwikkeld door Toyota Australië. Maar uitgewerkt was het idee nog nooit. Daar kwam verandering in door Tetsuya Tada, onze productmanager van de GT86. Tetsuya bracht in november 2014 een bezoek aan Toyota Australië en zag daar een GT86 Shooting Brake-schaalmodel van klei staan. Hij was direct verkocht en nu snappen wij ook waarom. “Ik vond het design zo goed dat ik mijn ‘takumi’ prototypemakers de opdracht gaf om de GT86 Shooting Brake Concept te realiseren”, zegt Tetsuya.

toyota-gt86-shooting-brake-concept-toyota-blog-03

Onze complimenten

Nou Tetsuya, onze welgemeende complimenten! Want het resultaat mag er zijn. De GT86 Shooting Brake Concept is compleet met de hand gebouwd in Japan en heeft typische shooting brake-kenmerken. Kijk maar naar het licht aflopende coupédak waar je zonder problemen surfboards, fietsdakdragers of skiboxen op kan plaatsen. De iets hogere daklijn zorgt voor meer hoofdruimte voor de passagiers achterin en ook de bagageruimte neemt toe.

Heel realistisch

Conceptmodellen zijn vaak heel futuristisch en hebben fantasievolle vormgeving. Allemaal voor de show natuurlijk, maar bij deze GT86 Shooting Brake Concept valt juist op dat alles er heel realistisch uit ziet. Het prototype is bovendien volledig functioneel. Volgens Tetsuya is alleen het noodzakelijke aangepast zodat het unieke en pure karakter van de vierpersoons, achterwielaangedreven GT86 behouden blijft. De auto voelt dus nog net zo lichtvoetig aan als de GT86 sportcoupé.

toyota-gt86-shooting-brake-concept-toyota-blog-04

Productieplannen?

Vertel Tetsuya, wanneer komt de auto op de markt? “Ik zou het echt fantastisch vinden als deze GT86 Shooting Brake werkelijkheid wordt. We zeggen ook nooit nooit, maar vooralsnog bestaan er geen productieplannen. Met de auto laten we zien hoe groot de passie van Toyota is voor het maken van auto’s die rijplezier bieden.”

Een goed voorbeeld van zo’n auto is natuurlijk de GT86. De vernieuwde GT86 sportcoupé wordt eind 2016 leverbaar en is nóg beter, nog opvallender en nog dynamischer.

toyota-gt86-shooting-brake-concept-toyota-blog-02

2 reacties over “GT86 Shooting Brake: is het geen plaatje?”

  1. rob schreef:

    helaas lelijk en zicht naar achteren camera constant ?

  2. Peter schreef:

    Smaken verschillen maar deze vind ik dus niet mooi.
    De gewone gt is mooi maar deze niet mooi gelijnd de verhoudingen kloppen niet.
    Van de S2000 was ooit ook een shooting brake maar die klopte perfect.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.