Toyota Hilux Bruiser eert populaire radiografische Hilux van Tamiya (video)

miniatuur auto toyota hilux

Een miniatuur auto is meestal gebaseerd op een echte auto. Maar met de Toyota Hilux Bruiser pakten we het anders aan. Het miniatuur was er al. En nu – na 30 jaar – volgt de echte versie!

miniatuur auto toyota hilux

Bewondering

Veertigers kennen hem misschien nog wel: de Toyota Hilux Bruiser van Tamiya. De Japanse modelbouwfabrikant sprak in de jaren 80 zijn bewondering uit voor de kwaliteit van onze onverzettelijke pick-up. En om dit kracht bij te zetten, bracht het een radiografische miniatuurversie van de Hilux op de markt, de Bruiser. Die was in de eighties enorm populair onder liefhebbers van radiografische auto’s.

miniatuur auto toyota hilux

Enorm grote banden

30 jaar later eert Toyota Engeland de miniatuur auto van Tamiya met een echte versie van de Hilux Bruiser, inclusief de grote antenne die de op afstand bestuurbare versie ook heeft! We moesten wel het nodige aanpassen. De banden bijvoorbeeld. Die zijn op de kleine Hilux in verhouding enorm groot. Dus staat de echte versie ook op enorm grote banden, in de maat 305/80 R17. En ook het chroom van de velgen komt terug.

Deze 4 korte filmpjes met de echte Hilux en miniatuur versies ervan moet je ook gezien hebben

miniatuur auto toyota hilux

Aan-uitknop

De kleur is ook dezelfde, namelijk Diamond Blue, een metallic kleur met een mooie glans. Ook de bestickering is gelijk, inclusief de 3-kleurige striping en de Hog Heaven op de portieren waar de radiografische Hilux Bruiser om bekendstaat. De zwarte louvres van de achterruit zijn typisch jaren 80. Nu onmogelijk te vinden voor de Hilux, dus hebben we ze na laten maken. En hoe grappig, ook de aan-uitknop van het origineel zie je terug!

miniatuur auto toyota hilux

Toyota Hilux is fun

“Bij de Toyota Hilux gaat het om de capaciteit, zoals een maximaal trekgewicht tot 3.500 kg. Maar de Hilux is ook fun. En juist hiermee wilden we iets speciaals doen”, zegt James Clark, pr-manager bij Toyota Engeland. “Met de Bruiser vieren we de historie van de Hilux en geven we een vervolg aan de goede samenwerking met Tamiya.”

Genoeg gepraat, check de Hilux Bruiser in actie!

Bron en foto’s: http://blog.toyota.co.uk/

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.