Toyota Hilux Tonka: stoerder wordt ’t niet

De overtreffende trap van stoer? Kijk dan even naar deze Toyota Hilux Tonka, een creatie van onze (prettig gestoorde) collega’s uit Australië.

Tonka? Wat was dat ook alweer?

Eerst even het geheugen opfrissen, want wat was Tonka nou ook alweer? Tonka is een Amerikaanse producent van modelauto’s. Het bedrijf is groot geworden met vrachtauto’s en bouwvoertuigen – de zogeheten Tonka Trucks die zelfs anno 2017 nog zeer populair zijn. Toyota Australië liet zich inspireren door deze zogeheten Tonka Trucks en ontwierp deze Toyota Hilux Tonka, direct herkenbaar aan de typische zwart-gele Tonka-kleurstelling.

Drempelvrees? Haha! Hahaha!

Drempelvrees is voor deze Hilux Tonka een lachwekkend begrip. De stoere pick-up rijdt zonder problemen over rotspartijen en steile zandduinen heen. De wielophanging is met 15 centimeter verhoogd en de Tonka staat op gigantische 35-inch banden. Beschermplaten aan de onderzijde van de pick-up zorgen ervoor dat scherpe rotsen geen schades aanrichten.

Voorraadkast van Rambo

Vrijwel alle exterieurdelen van de Hilux zijn vervangen voor onderdelen uit de voorraadkast van Rambo, althans, zo lijkt het. De pick-up heeft stoere bumpers, een koolstofvezel motorkap en een zelfs snorkel, zodat de auto ook tijdens het rijden door rivieren kan blijven ‘ademen’. Een LED-lichtbalk op het dak zorgt voor optimaal zicht tijdens nachtelijke ritten. De laadbak is voorzien van een stevige stalen rolbeugel, meerdere jerrycans en een bandenrek, want je weet maar nooit.

Helaas, het is een one-off

Nu komt het ‘helaas’-aspect in dit verhaal. De Toyota Hilux Tonka is een one-off. Maar dat maakt deze Toyota Hilux Tonka des temeer bijzonder, net als deze Tonka Toyota 4Runner die eerder op deze site voorbij kwam.

Check ook deze 4 toffe video’s van de Hilux en een miniatuurversie hiervan!

Meer weten over de Toyota Hilux? Kijk dan hier!

VIDEO: Toyota Hilux Tonka

 

2 reacties over “Toyota Hilux Tonka: stoerder wordt ’t niet”

  1. @Arnold Vente: Wat leuk om te lezen dat je Toyota fan bent. Bedankt! Groet, Ferry

  2. Arnold Vente schreef:

    Wanneer we over 4wheel drive praten is dit mijn uitverkoren bakje !! Heb 2 landcruisers 70 gehad doch wegenbelasting in dit land is voor dit soort auto,s torenhoog. Ben Toyota fan.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.