Deze Toyota huisrobot wil jouw vriendje zijn; hebben?

huisrobot kirobo mini

We hebben iemand voor je die dolgraag je kameraad wil zijn. Het ventje heet Kirobo. De kleine huisrobot past in je handpalm, kan met je praten en herkent je emoties. Hebben?

Slechts  één maar

Voluit heet-ie Kirobo mini. Hij is namelijk slechts 10 centimeter lang. De thuisrobot is door Toyota ontwikkeld en vanaf nu te koop bij alle Japanse Toyota autodealers – helaas komt de kleine man nog niet naar Europa. De prijs valt alleszins mee: 43.000 yen, omgerekend circa 325 euro. Daarbij komt een maandelijkse fee van nog geen 3 euro voor de bijbehorende app.

Er is slechts één maar: hij spreekt Japans. Maar dat hoeft natuurlijk geen onoverkomelijk probleem te zijn.

huisrobot kirobo mini

Huisrobot met aandoenlijke oogopslag

Het moment dat je de huisrobot Kirobo mini voor het eerst in je armen kan sluiten, zul je nooit vergeten. Geef toe, wie smelt er nou niet van die aandoenlijke oogopslag? Hij kijkt je aan als je tegen hem praat en beweegt zijn armpjes. Kirobo kan zelfs deelnemen aan simpele gesprekken. En onder bepaalde omstandigheden kan hij communiceren op basis van informatie over je auto en woning, bijvoorbeeld:

thuisrobot kirobo mini

thuisrobot kirobo mini

In de ruimte

Eigenaren van Kirobo mini kunnen hun ervaringen met het mannetje uitwisselen op een hiervoor bestemde site. Omdat-ie zo klein is, kun je Kirobo overal mee naar toe nemen. En hoe langer jullie samen zijn, des te beter jullie met elkaar kunnen communiceren. Kirobo onthoudt namelijk waarover je graag praat en leert van deze conversaties.

De toevoeging ‘mini’ suggereert overigens dat er ook een grote Kirobo is. Dat klopt, al is ook deze robot niet groot. Maar zijn prestaties zijn dat wel, zo verbleef hij zelfs in de ruimte!

Supergrappig

Helemaal leuk wordt het als je huisdieren hebt, laten we zeggen twee Border Collies. Kirobo mini kan ze namelijk op commando laten zitten zoals je in de volgende video ziet. Supergrappig!

Kirobo mini is een lollig mannetje maar we hebben hem niet alleen ontwikkeld om grappig te zijn. Waarom we Kirobo bedacht hebben, zie je in de volgende video:

Plaats een reactie