Toyota is het meest gezocht

google_zoek

Het meest gezochte automerk ter wereld? Toyota! Maar in welke landen precies?

Volgens Google is Toyota het automerk waarop in 2016 het meest gezocht werd. In maar liefst 74 landen komt Toyota als eerste uit de bus. De nummer 2 BMW volgt met 51 landen op gepaste afstand. In onder meer Amerika, China, Australië en een groot deel van Afrika googelden inwoners het vaakst naar Toyota. Waarom weet je niet, maar we vermoeden dat het zomaar eens onze nieuwe Toyota crossover, de C-HR, kan zijn 😉

Chauvinistisch

In IJsland en Groenland zal vooral veel gezocht worden naar de Toyota Land Cruiser en nieuwe Hilux. Als er 2 Toyota’s zijn die het ruige landschap hier aankunnen, zijn het deze wel. Blijkbaar zijn Japanners niet zo chauvinistisch als Fransen en Duitsers. In Japan zijn we juist niet het meest gezochte automerk, terwijl Renault en BMW dat wel in hun thuisland zijn. In Nigeria staat Bugatti op 1. Grappig.

In totaal werden 193 landen bekeken die je allemaal op het volgende kaartje ziet. (Klik op het kaartje voor een extra grote weergave.) De lijst is samengesteld door de Britse auto-onderdelensite Quickco.

google

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.