Safari Resort Beekse Bergen neemt Land Cruiser in ontvangst

toyota land cruiser beekse bergen

De Toyota Land Cruiser is de auto waarmee gasten van Safari Resort Beekse Bergen, dat  Beekse Bergen in april 2018 opent, straks op jeepsafari kunnen. De bekende bioloog Freek Vonk – zelf enthousiast Land Cruiser-rijder – overhandigde namens Toyota Nederland onlangs de tot ‘game drive’-auto omgebouwde Land Cruiser 70 aan Klaas-Jan Leinenga, manager educatie en beleving bij Beekse Bergen.

Land Cruiser in Afrika enorm populair

Met de Land Cruiser 70 kunnen bezoekers van Beekse Bergen een heuse ‘game drive’ maken, een jeepsafari die ze dicht bij de dieren brengt, zoals zebra’s, giraffen en gnoes. Omdat dan vooral offroad gereden wordt, komen de terreincapaciteiten van de Land Cruiser 70 zeer van pas. Dit type Land Cruiser is in Nederland niet meer leverbaar, maar in bijvoorbeeld Afrika enorm populair vanwege zijn ongekende mogelijkheden in het terrein. Niet voor niets doet de Land Cruiser 70 ook in National Park Serengeti in Tanzania dienst als ‘game drive’-auto.

Ultieme safaribelevenis 

De Land Cruiser 70 met extra lange wielbasis biedt plaats aan 10 bezoekers. Toyota’s icoon zorgt voor een ultieme safaribelevenis die bovendien educatief is. Een ranger bestuurt de Land Cruiser en vertelt meerijdende ouders en kinderen interessante weetjes over de dieren die in het park rondlopen. Een groot tentzeil zorgt ervoor dat iedereen droog zit op het moment dat het regent. Doordat zijruiten ontbreken, is de safaribelevenis optimaal.

toyota land cruiser beekse bergen

 

Groot compliment

De Land Cruiser 70 die Freek Vonk overhandigde is uitgerust met een zescilinder-in-lijn dieselmotor. De bioloog annex televisiepresentator rijdt zelf Land Cruiser en komt met de Land Cruiser op plekken op de wereld die op het eerste gezicht onbegaanbaar lijken. Dat juist een ervaringsdeskundige als hij lovend over de Land Cruiser spreekt, is een groot compliment voor de ontwikkelaars ervan.

Toyota Land Cruiser staat op oersterk ladderchassis

Toyota stelde onlangs de nieuwe Land Cruiser voor. Traditiegetrouw staat de Land Cruiser op een oersterk ladderchassis. Hierdoor is de bodemvrijheid enorm en de veerweg van de wielen lang, ideaal voor in zwaar terrein. Kinetische vering (KSDD) zorgt er daarbij voor dat alle vier de wielen altijd de grond raken. Mede daarom wordt de Land Cruiser wereldwijd ingezet door politie, brandweer, ziekenhuizen en goede doelen.

Ontdek de nieuwe Toyota Land Cruiser

2 reacties over “Safari Resort Beekse Bergen neemt Land Cruiser in ontvangst”

  1. jan schreef:

    @Herman, chekc deze site: https://www.onderdelenzoeker.nl/auto-wiki/hoe-werken-ophanging-en-vering-van-de-auto/

    Weet je alles over de vering :-p

    Op dit moment is er geen één 4wd auto welke de prestaties en de opties heeft als de nieuwe LandCruiser.

  2. Herman schreef:

    De Land Cruiser heeft kinetische vering (KSDD), die ervoor zorgt, dat altijd de vier wielen de grond raken. Hoe werkt dat eigenlijk?


Plaats een reactie