Toyota maakt meeste groene winst

toyota_prius

Voor de eerste keer is er een lijst van grote ondernemingen die gerangschikt zijn op winst uit duurzame producten en diensten. Drie keer raden wie aan kop gaat. 

Toyota voert de lijst groene bedrijven aan, de zogeheten Carbon Clean 200. Hij is samengesteld door de non-profitorganisatie As You Sow en onderzoeksbureau Corporate Knights. De winst die gemaakt wordt uit duurzame producten en diensten bepaalt de volgorde.

Niet heel vreemd dat Toyota de koppositie pakt. We bieden immers het grootste aanbod duurzame hybride auto’s. Verder draagt de waterstofauto Toyota Mirai ook zijn steentje bij.

carbon_clean_200

Met onze nummer 1-positie laten we andere grote ondernemingen achter ons, waaronder Panasonic en Philips. En de andere bekende automerken? Die komen in de top 200 niet voor.

Om de lijst te halen, moet 10 procent van de winst uit duurzame producten en/of diensten gerealiseerd worden. In ons geval is dat bijna 24 procent! Hiermee laten we zelfs nummer twee, Siemens met ruim 17 procent, ver achter ons.

Bekijk de volledige lijst van 200 groene bedrijven, de Carbon Clean 200.

Andrew Baher van As You Sow: “Het idee dat je winst moet opofferen om te investeren in duurzame energie is achterhaald. Deze lijst toont dat aan.”

Ruim aanbod Toyota hybride modellen

Alleen al in ons land bieden we zes Toyota hybride modellen aan: de Yaris, Auris, Auris Touring Sports, Prius, Prius Wagon en RAV4 Hybrid. Binnenkort krijgen deze Toyota hybride modellen gezelschap van de nieuwe compacte crossover Toyota C-HR en Prius Plug-in Hybrid.

Acht Toyota hybride modellen in totaal dus. Wereldwijd hebben we inmiddels ruim negen miljoen hybride modellen verkocht!

waterstofauto_toyota_mirai

We blijven investeren in duurzame producten en diensten. Een goed voorbeeld is de waterstofauto Toyota Mirai die inmiddels ook in Nederland te koop is. De innovatieve brandstofcelauto is momenteel hét visitekaartje van al onze duurzame investeringen. Uit de uitlaat komt slechts onschadelijke waterdamp.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.