Toyota Mirai is ‘the best’

toyota_mirai

De Toyota Mirai kent een vliegende start. De waterstofauto is in Engeland verkozen tot beste brandstofcelauto! 

De Toyota Mirai heeft de prijs ontvangen van AutoVolt, een Brits magazine dat zich volledig richt op hybride, plug-in hybride en elektrische auto’s, maar ook waterstofauto’s. Het blad heeft verstand van zaken en weet het nodige van de complexe technologie van deze auto’s.

Dat juist een autoriteit als AutoVolt de Toyota Mirai uitroept tot beste brandstofcelauto maakt ons extra trots.

Revolutionaire auto

“Het is alsof Toyota de Mirai al decennialang produceert. De jury spreekt zijn bewondering uit voor het feit dat Toyota zo’n revolutionaire auto heeft ontwikkeld en op de markt heeft gebracht”, zegt hoofdredacteur Jonathan Musk.

toyota_mirai

Passende infrastructuur

Musk voegt eraan toe dat de kwaliteiten van de Mirai voor overheden genoeg redenen zou moeten zijn om voor een passende infrastructuur te zorgen. Hier staan we volledig achter. We moeten het samen doen. Alleen dan kan de waterstofauto slagen. Tijdens een special event over de toekomst van brandstoffen werd hierover reeds volop gediscussieerd.

Toyota Mirai in de praktijk

De Toyota Mirai is sinds kort voor iedereen in Nederland verkrijgbaar. Netbeheerder Stedin heeft twee exemplaren van de Mirai in gebruik genomen. In Denemarken bijvoorbeeld is de waterstofauto al wat langer op de markt en zijn de eerste auto’s reeds afgeleverd. In de volgende korte video vertelt eigenaar Mikael Sloth hoe de Mirai in de praktijk bevalt:

In 2020 twintig waterstofstations

Denemarken heeft zijn zaakjes qua infrastructuur voor waterstofauto’s goed op orde. Het netwerk van vulstations is landelijk dekkend. In ons land is het nog niet zover, maar hier wordt aan gewerkt. In Rhoon (Zuid-Holland) en Helmond (Noord-Brabant) kun je al waterstof tanken en de ambitie is om in 2020 twintig stations operationeel te hebben.

Het volgende landkaartje is door RAI Vereniging gepresenteerd op het eerder genoemde event:

waterstof-infrastructuur-nederland

Meer weten over de Toyota Mirai? Meer info over de Toyota Mirai vind je op Toyota.nl.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.