Toyota en Panasonic kijken samen naar toekomst elektrische auto

Toyota gaat samen met Panasonic, de grootste accuproducent voor elektrische auto’s ter wereld, manieren onderzoeken om tegemoet te komen aan de groeiende vraag náár en verwachtingen vóór elektrische voertuigen. Dat is hard nodig, want elektrische auto’s worden steeds populairder.

Toyota-topman Akio Toyoda tekent overeenkomst met Panasonic

Sinds 1953

Wist je dat Toyota al sinds 1953 samenwerkt met Panasonic? Het is echt zo. Al meer dan 60 jaar werken we samen met als ultieme doel wederzijdse verbetering, onder meer op het gebied van productiemogelijkheden en verduurzaming.

Auto’s schoner maken

Op het gebied van verduurzaming gaat er een hoop veranderen, vooral als we praten over aandrijftechnieken van voertuigen. Auto’s moeten steeds schoner worden. Toyota realiseert dat als geen ander en werkt al jaren intensief aan het ‘groener’ maken van auto’s. Een uitstekend voorbeeld is de Prius – wie kent hem niet – die al in 1997 als eerste op grote schaal geproduceerde hybride auto op de markt kwam. Daarna verschenen er nog veel meer hybride modellen, met als laatste toevoeging natuurlijk de spannend vormgegeven C-HR.

Mirai!

De Mirai – nog zo’n wereldprimeur – verscheen in 2014 en was de eerste waterstofauto ter wereld die op grotere schaal wordt gebouwd. De enige uitstoot: water. Met het oog op verdere verbetering van het milieu en het verder verduurzamen van het wagenpark werkt Toyota hard aan de ontwikkeling van een complete range van milieuvriendelijke voertuigen, waaronder hybrides, plug-inhybrides, brandstofcelauto’s en volledig elektrische auto’s. Jawel, er komt een hoop moois aan. Maar denk niet dat rijden saai wordt. Echt niet: rijplezier blijft belangrijk voor Toyota.

waterstofauto-mirai

Dringende maatschappelijke kwesties

De versterkte samenwerking tussen Toyota en Panasonic op het gebied van elektrische aandrijving is er ook op gericht om oplossingen te vinden voor dringende maatschappelijke kwesties zoals het broeikaseffect, luchtvervuiling, de uitputting van natuurlijke hulpbronnen en energiezekerheid. Toyota en Panasonic erkennen verder de noodzaak om de prestaties van accu’s verder te verbeteren, goedkoper en veiliger te maken, maar ook beschikbaar te maken. Ook dat is extreem belangrijk, want alleen samen verbeteren we de luchtkwaliteit op aarde. Samen sta je sterker.

VIDEO: Toyota en Panasonic bundelen krachten

3 reacties over “Toyota en Panasonic kijken samen naar toekomst elektrische auto”

 1. @Herman: Inderdaad goed nieuws! Wij zijn ons zeker bewust dat volledig elektrisch rijden op dit moment nog wat nadelen heeft. Daarom waren wij niet de eerste met een EV. Als wij er een produceren zullen wij wel de beste zijn. Dat is Toyota.

 2. Herman schreef:

  Het is fantastisch, dat Toyota en Panasonic samenwerken en electromobiliteit verder ontwikkelen. Dat is de toekomst.
  Maar zolang de mensen langer dan 5 minuten nodig hebben om te tanken, een volle tank maar ca. 300 km rijden mogelijk maakt, in de winter zelfs minder, zolang je niet overal laadpunten hebt met energie tegen een gelijkwaardige prijs, zolang een nieuwe e-auto € 30.000,- of meer kost, zolang beginnen de mensen er niet aan, denk ik.
  De hybride-techniek van Toyota is een schitterende tussen-oplossing.
  Dieter Zetsche van het Daimler-concern zei onlangs nog dat de meeste auto-concerns, die e-auto’s op de markt brengen, geld in het Handschuhfach leggen.
  M.a.w. geld op de e-auto’s toeleggen. En je moet er toch geld mee verdienen, anders wordt het niks. Ik hou het bij Toyota hybride.

 3. Erik schreef:

  Dit is goed nieuws! Hopelijk kan Toyota met Panasonic nog een stap zetten met een betere accu en de elektrische auto betaalbaar maken voor het grote publiek.


Plaats een reactie